-
Channel info Samsung
На единия телевизор вкъщи съм с Vivacom TV и като сменя канала ми изписва информация за текущото и следващо предаване.
На другия телевизор-Samsung UED6000 съм на цифрова кабелна чрез вградения тунер и там тази информация много ми липсва.
Прочетох,че вече е измислено как да се направи-ChannelInfo_Dseries_standalone.zip-(SamyGO),но молбата ми е някой на български да обясни последователно действията за инсталация.
http://forum.samygo.tv/viewtopic.php?f=21&t=2974
-
Re:Channel info Samsung
Превод на 1-ви пост
Прикачил съм приложението към поста - за да го инсталирате направете следното:
- свалете и разархивирайте zip файла на вашето PC
- стартирайте SamyGO app на вашият TV
- копирайте директорията "ChannelInfo" през ftp на вашият TV ( в тази директория: /mtd_down/widgets/user )
- изключете и включете вашият TV (reset)
- ChannelInfo трябва да се появи в Smart Hub менюто
- стартирайте първо SamyGO, след това стартирайте ChannelInfo
ChannelInfo работи на моят UE40D6500VSXZG с фирмуер T-GASDEUC-1015.1. Не знам дали ще стартира с фирмуер 1016, но откакто си пазя оригиналният "simple byte search" има шансове това да стане.
все още има някои проблеми с ChannelInfo:
- понякога не показва информация долу (въпреки че банера е там) или показаното инфое от предходната програма - натиснете бутона INFO за ъпдейт на информацията (това behaviour изглежда е същото както при версията за B серията). Не е перфектно но е по-добре от нищо...
- трябва да стартирате SamyGO преди стартирането на ChannelInfo. В противен случай ChannelInfo просто няма да стартира. Предполагам че това е заради новите "security" приложения в C/D серии, които трябва да защитят потребителите от стартирането на техни собствени програми.