Samsung UE40ES6100 - настройка
Здравейте!
Закупихме си Samsung UE40ES6100. Когато дойдоха да ни го свържат от VIVACOM не зная какво са правили, но ми излезе съобщение, че за по-добра картина трябва да променя резолюцията. Казах на техниците за това, а те ми отговориха, че винаги излизало такъв надпис. При всяко включване на телевизора ми излиза резолюция 1280х720/50р.
Поразрових се в електронното ръководство, но никъде не можах да намеря инструкция за промяна на резолюцията. Направо ме е яд да го гледам такъв екрана. Къде се намират настройките?
Отговор: Samsung UE40ES6100 - настройка
Привет и честито :Drinks:
Телевизора ти е свързан със Set-top-box на VIVACOM от който получава сигнала и това предупреждение явно се подава именно от него.
Виж в менюто на предоставеният ти приемник и потърси настройка на картината - резолюция. постави я на 1920х1080
Тези техници нямат нищо общо с VIVACOM - те са от външни фирми сключили договор с VIVACOM за инсталация и подръжка.
Отговор: Samsung UE40ES6100 - настройка
Цитат:
Първоначално публикувано от
Mariya1122
Поразрових се в електронното ръководство, но никъде не можах да намеря инструкция за промяна на резолюцията. Направо ме е яд да го гледам такъв екрана. Къде се намират настройките?
Меню - Настройки - Системни настройки - HD TV - HD 1080i 50Hz
Ако ползваш ресивър и СТБ ти е включен към него - колкото и абсурдно да звучи, дали ще избереш Pass-through или PCM, резултата е един и същ - все линеен. :))