Проблем със SAMSUNG T28C570EW - през HDMI не заспива
Здравейте,
От няколко дни съм собственик на SAMSUNG T28C570EW. Идеята е впоследствие да го ползвам и за телевизор. Свързал съм го като монитор посредством HDMI. Проблема идва от това че първо, като изключа компютъра монитора не се изключва, и второ, което установих впоследствие е че като компютъра заспи или си изключи сигнала към монитора - монитора вместо да заспи почва да ми вади досадния надпис че нямало сигнал. Някой ако им идеи къде може а е проблема?
Отговор: Проблем със SAMSUNG T28C570EW - през HDMI не заспива
За да гасне - двете устройства трябва да поддържат CEC протокол.
Монитора има - Anynet+ (HDMI-CEC), а компа ти не.....
Да, съгласен съм. Но на стария монитор го ползвах през DVI, сега на новия понеже няма директен такъв го ползвам както пише в указанието - посредством кабел DVI to HDMI (защото компютъра няма HDMI). И тъй като не е HDMI няма как да има СЕС. Пробвах компютъра с VGA кабел - заспива, но да го ползвам със анлогов кабел не ме устройва. Тъпо е, че пише че поддържа DVI (дори и през HDMI) но защо не му поддържа сигнализациите? Пробвах с кабел DVI to HDMI, както и с преходник DVI to HDMI + HDMI кабел - не работи. Явно и в двата случая липсва DDC или просто телевизора не поддържа.
Цитат:
Първоначално публикувано от
bily
Здравейте,
От няколко дни съм собственик на
SAMSUNG T28C570EW. Идеята е впоследствие да го ползвам и за телевизор. Свързал съм го като монитор посредством HDMI. Проблема идва от това че първо, като изключа компютъра монитора не се изключва, и второ, което установих впоследствие е че като компютъра заспи или си изключи сигнала към монитора - монитора вместо да заспи почва да ми вади досадния надпис че нямало сигнал. Някой ако им идеи къде може а е проблема?
Това е странно, защото е ново устройството ... този проблем може да бъде причинен от видео картата също ..
Цитат:
Първоначално публикувано от
divmaniak
Това е странно, защото е ново устройството ... този проблем може да бъде причинен от видео картата също ..
Ако прочетете внимателно какво съм написал не само в цитирания от Вас а и в следващите си постове, може би ще направите по-конкретно заключение.
Вчера се разрових и открих, че имам и преходник HDMI to DVI и посредством него и стария ми DVI кабел свързах компютъра към монитора - ситуацията е същата.
Направи ми впечатление нещо много интересно: включвам монитора на VGA вход и излиза стандартното съобщение за липса на сигнал, но в момента в който включа другия край на кабела към компютър който не е включен - съобщението изчезва и монитора заспива. Стана ми интересно и включих компютъра, свързах го към друг монитор и изчаках да изгасне монитора(нагласил съм го след 10мин. да си гаси монитора). След като изгасна, го свързах към Самсунг-а - в момента в който включих кабела и той също заспа.
Значи през VGA заспива при всякакви положения. Направих горните опити и с DVI(DVI to HDMI) но уви - не заспива. Според мен при VGA входа самсунга следи дали има сигнал и дали е включено устройсво на този вход, и когато има включено устройство, но няма сигнал - заспива. Но при цифровия вход това не е така :(