Надраскан дисплей Samsung LED LCD TV.
За много години на всички колеги Надрасках си LCD LED телевизора - една малка около 1см драскотина, но ме дразни. В една от темите тук видях едно DISPLEX - DISPLAY PROTECTION, CLEANING & CARE - някой има ли идея в БГ от къде може да се закупи и дали ще помогне за телевизори? Или ако имате други идеи ще се радвам да помогнете, че не се побирам в кожата си
Отговор: Надраскан дисплей Samsung LED LCD TV.
Това по-добре не го пробвай върху телевизора си. При телефоните над дисплея има прозрачен слой с лепило, над него е тъча и над тъча я някакво стъкло, я нещо друго. При телевизорите над екрана имаш само едно защитно фолио и толкова.
Ако е гланц. Чиста гумичка за молив и с леки надлъжни движения върху драскотината. После с памучна кърпа почистваш.
Цитат:
Първоначално публикувано от
stenly
Това по-добре не го пробвай върху телевизора си. При телефоните над дисплея има прозрачен слой с лепило, над него е тъча и над тъча я някакво стъкло, я нещо друго. При телевизорите над екрана имаш само едно защитно фолио и толкова.
Ааа не е фолио! Има си защитен акрилен екран.
Пфууу, навремето ги правиха с фолио (като мониторите).
Навремето......когато бяха с матовите мембрани. Сега, повечето имат някакви поликарбонатни...
С гума пробвах още в началото, но без ефект :(
П.П. На този дисплекс пише да не се използва за поли-карбонатни повърхности. Как да разбера моята каква е? ТВ-то е Samsung 40f5500.
Преди време си бях надрал много дисплея на стереоуредбата. Може би седя около 3-4 години така. Много ме беше яд и много ме дразнеше. Един ден си полирах фаровете с паста и се сетих за нея. Викам си, едното е пластмаса и другото също, що не взема да пробвам, само че с кърпичка, така и така няма какво да губя..... и тва нещо като лъсна, стана като ново. Но твоята ситуация е друга, риска е голям и за 1см. е неоправдано да се рискува.
Да не отварям нова тема - по стечение на обстоятелствата някой в къщи е изпуснал нещо по телевизора ми и в последтвие има драскотина към 2 см като не е много тънка . ТВ то е плазма 50C7000 и ми се струва като че ли има някъв защитен "филм" или фолио или там както се води .
Та понеже много ме дразни искам да питам подлежи ли на "ремонт" такова нещо и колко ще струва ?
Има залепено антирефлексно фолио. Не подлежи на ремонт.....само не знам как ще изглежда картината при сваляне на фолиото....
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristoslav2
Има залепено антирефлексно фолио. Не подлежи на ремонт.....само не знам как ще изглежда картината при сваляне на фолиото....
Предполагам че нивото на черното .
Между другото забравих да спомена че тв-то има 5 годишна "гаранция +" от ТМ ама не вярвам такива драскотини да се покриват от нея.
Трябва да ида да питам на място че от сайта им (самсунг) нещо не реагират .
Въпросът е, дали само фолиото е надрано или е пострадало и самото акрилно стъкло...Фолиото при надиране, разтягане променя цвета си към бяло..
Моят съвет е да си прочетете условията на гаранцията!
След това да се обърнете с нея към Застрахователя и ако нищо не стане, чак тогава да действате самостоятелно.
Не го мисли толкова след 2-3 години ще си купиш нов телевизор и ще се смееш на себе си че си се ядосвал за такова дребно нещо :-)