Samsung 32F5000 - Черен екран, дал ли е фира???
Здравейте,
Телевизорчето го бях купил за вилата на село за баба ми и дядо. Но точно месец, след като му изтече гаранцията, днес даде черен екран и никаква друга картина, или пък да реагира на командите на дистанционното. Понеже на село гледат булсат и пробвах от дистанционното на телевизора, макар че не виждам менютата, да сменя източника на предаване, като интересното е, че се чува само звука но това е разбираемо, поеже е от външен сет-топ-бокс, та когато дам на случаен пинцип на бутона за превключване на сорса, звука спира.... Тоест това ме навежда на мисълта че не нацяло е "изпаткал".... Отделно аз се съмнявам предимно в main board/ t-con- на телевизора... Колко ли биха ме одрали за удоволствието да го преведат отново в работещо състояние?
Преди две години го бях взел за 600лв....., ако това има значение, ако ми искат нещо от сорта на 300лв., си мисля че е безсмислено да го давам за ремонт.
Благодаря!
Отговор: Samsung 32F5000 - Черен екран, дал ли е фира???
Не ти работи подсветката на панела. Вероятно проблем с захранването на светодиодите.
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristoslav2
Не ти работи подсветката на панела. Вероятно проблем с захранването на светодиодите.
Здравей,
Това сигурно ли , все пак леко се вижда характерното за lcd синкаво-черен цвят, вместо само черен..., тоест не са и диодите май, но при натискане на командите и леко присвятка екрана, но нищо повече, дори засекунда не мога да видя картина. Аз се съмнявам в t-con board-а. Ако пък е захранването на подстветката, ще мина по-тънко откъм ремонт май.;-)
Като включа телевизора и отзад се виждат как диодите святат....
Направих и видео....
https://www.youtube.com/watch?v=-aeeKn-wPho
Тогава търси проблема в T-con.
Цитат:
hristoslav2
Тогава търси проблема в T-con.
Има ли вероятност да е екрана, какти и t-con-а подлежи ли на ремонт, без да се сменя?
Ако е отделно - обикновено се сменя. При някои модели е вграден в Main board....
Отделен е, махнах капака и видях за какво става на въпрос, откачих и закачих всички рибон кабели, както и lvds кабела, но нищо.... Ще гледам да намеря отнякъде t-con, но преди това 100% ще го дам за диагносктика в сервиз, да не се окаже че не е от него... Ако ми кажат, че е t-con-a, мога и сам да си го сменя.
- - - - - - - - - -
Въпроса е, мога ли да сменя t-con борда с някоя близка серия, или дори от друга такава, но за 5-та серия, например, вместо за UEF5000, за UEH5000, както и инчовете дали играят важна роля в случая...? Питам, защото като гледам в e-bay си е цифра , тоест ще трябва да дам едно 200лв. за борда, но гледам че за близки серии е много по-евтин.
Цитат:
zieek
Същия е, колега! Благодаря много! Дадох го на сервиз, да видим какво ще се произнесат, казаха че в сервиза има друг такъв телевизор, който чакал за нов т-кон, или за някаква част по него, споменаха че слабото място му било интегралната схема.
От този сайт, наистина са транспедали! Не препоръчвам да се поръчва от тях!
пхахаха нека позная излъгаха те със срока надоставка :BigGrin иначе тоя модел по 4,5 на месец и то само за т кона..... отделно и 40 инчовия е със същия т кон и те идват често
Цитат:
cifronim2
пхахаха нека позная излъгаха те със срока надоставка :BigGrin иначе тоя модел по 4,5 на месец и то само за т кона..... отделно и 40 инчовия е със същия т кон и те идват често
Вместо да злорадстваш, вземи му достави един T-con или препоръчай доставчик.
Мога да предложа ремонт на оригиналния t-con на цена 60лв.