6 Прикачен файл(ове)
Проблем с цветовете на Samsung 48 JU6000
Здравейте!
Преди месец закупих телевизора от заглавието, но от тази сутрин имам следния проблем - цветовете лилавеят, а там където трябва да е тъмно/черно, цвета е лилав. Нищо не се променя след като връщам фабрични настройки. В YouTube го прави в някои моменти в горната и долната лента, които следва да са черни. Опитах и чрез връзка с laptop-a, но отново го прави. Имам още един телевизор Самсунг 32'',със същото устройство на Vivacom, но там цветовете в менюто са нормални.
Вчера гледах клипче в Youtube за скритите настройки на телевизора - Info/Menu/Mute/Power Button, но не см бутал нищо по настройките.
Моля ви, каква ви е диагнозата според вас? От какво зависи този лилав цвят..? :mad::mad:
Отговор: Проблем с цветовете на Samsung 48 JU6000
Не пипай в сервизното меню!
Единствено на тази снимка се вижда ясно проблема
https://forum.setcombg.com/attachmen...11031247_o.jpg
Намали яркостта на подсветката и пиши как е
Променях Фоновото осветление, Контраст, Яркост, но не изчезва като нюанс.
Чета някакви форуми в момента, пишат че може да е от прегряване (или аз поне това разбирам) Purple Band On Plasma Screen - Forums - CNET
Screen is pink on LCD TV in HDMI 1 port - Forums - CNET
А сервизното меню може ли да се ресетва? ако съм променил нещо в него, как да го върна обратно?
Цитат:
Първоначално публикувано от
Jordan Kolarov
Смени си кабела свързваш телевизора с устройството на Виваком и пак пробвай! Според мен е дефектен и от него идва проблема с изкривените цветове.
Не се възстановяват...Трябва ти снимка от менюто на друг телевизор от същият модел и и диагонал...и по него да ги изравниш.
3 Прикачен файл(ове)
Не е и от кабела, сега го пробвах.
След малко ще опитам с промяна на настройките в картината, както ми препоръча Momchil.
Обаче нещо не ми харесва цялата история.
- - - - - - - - - -
Направих промяна и в настройките на картината, но няма разлика.
Сякаш няма тъмно/черно, а цвета е лилав. Чисто хардуерно може ли да е проблема?
И не разбирам защо в менютата на телевизора е черно?!! Това лилавото от самия панел ли е, подсветка ли е?:051:
Цитат:
Jordan Kolarov
З
Вчера гледах клипче в Youtube за скритите настройки на телевизора - Info/Menu/Mute/Power Button, но не см бутал нищо по настройките. Моля ви, каква ви е диагнозата според вас? От какво зависи този лилав цвят..? :mad::mad:
Вероятно си разбърникал нещо в сервизното меню без да разбереш и си прецакал картината. Затова сега лилавее. Когато навигираш в серизното меню, никога не натискай лява/дясна стрелка, защото това променя настройките.
Сервизното меню по принцип може да се ресетва, но не занам дали това няма да ти прецака окончателно телевизора.
Най-добре го носи на майсторите в сервиза да ти го оправят.
Това лилавото само на картина подадена от приемника ли го има? Приемника какъв сигнал подава ? Сигурен ли си , че нищо не си променял в сервизното? В настройки на входовете има ли някакви настройки за HDMI и какво име си задал на съответния вход?
1 Прикачен файл(ове)
Ако съм променил нещо в сервизното, то не съм разбрал. Мисля да опитам с RESET-а.
Иначе и аз се сетих да пробвам с други източници на сигнал - лаптоп, качих филм на флашка, но си продължава лилавиия цвят.
Качвам снимка на HDMI информация на порта. Пробвах с промяна на IPTV, но нищо не се случи.
Освен някой със същия модел да ти качи снимки със стойностите в сервизното ...
И след Factory Reset не се получават нещата. Дали този Ресет връща и настройките в сервизното меню?
Взех да си мисля, че проблема е хардуерен. И май ще потърся връзка с поддръжка на Самсунг утре. Какво мислите?
В никакъв случай не споменавай влизане в сервизното меню ;) . Между другото - пробва ли да го изключиш за 5-10 мин. от захранване с разкачени всякакви кабели ?
Май ще се наложи да влезе в сервизното меню. Ето едно клипче с подобен проблем и фикс през сервизното меню.
https://www.youtube.com/watch?v=Q1bg9qP_qic
Цитат:
svetlio1
В никакъв случай не споменавай влизане в сервизното меню ;) . Между другото - пробва ли да го изключиш за 5-10 мин. от захранване с разкачени всякакви кабели ?
Няма да споменавам за сервизното меню. :)
Токущо пробвах и с разкачени кабели, но няма промяна отново! :////
- - - - - - - - - -
ОПРАВИХ ГО! :D
Бяхте прави с предложението за сравнение на настройките с друг подобен телевизор. Имах късмет, че мой приятел си купи абсолютно същия модел онзи ден и го разопаковахме само заради сравнението днес.. Бяха разместени почти всички цифри/стойности на ADC Result и MGA.
Благодаря на всички, които се включиха в темата, за да ми помогнат.
За да съм полезен и аз с нещо в темата, ще ви изпратя линк с клипа, който направих в сервизното меню на модела, за да го ползват хора с подобен на моя проблем: https://www.youtube.com/watch?v=abHe...yextOMLotAtIUA