Отговор: Грешен часовник на С750
Цитат:
Първоначално публикувано от
regned
Може ли да е свързано с промяна на рeгиона от сервизното меню? Правил съм го преди доста време и не помня вече какво съм бутал.
Проблема с часа го няма на другите телвизори, също самсунг но други модели.
Моля помогнете, защото е много дразнещо!
Двете нямат връзка(регионални настройки и часовник).
Проблемът може да е в кабелният ти оператор - часа зададен в сървъра им.
На моят стар вече Панасоник от 2010 година, се налага при всяка смяна на часовото време, да добавям или отнемам час в настройките за часова зона - GMT. Което за мен е пропуск на кабелният ми оператор - М-сат кейбъл...
Проблема е, че когато настроя часовника, предаването което тече в момента изобщо не се вижда в информацията - като ми показва че трябва да върви предаване с 3-4 часа разлика. А на другия телевизор, който е също поколение, но по-нисък клас - С630, като дам автоматично настройване на часа, си взема време с 1 час назад - по зимно часово време. На третия телевизор Н7000 изобщо не съществува този проблем :(
Преди си бях играл да сменям региона на SMART TV, за да мога да инсталирам приложения за друг регион. В момента като тръгна да сканирам тунера, като страни ми дава само ирландия и великобритания.
Току що опитах да вляза в менюто за смяна на региона, но по указанията налични в темата за ТВ самсунг, не успявам да достигна до диалога.
Благодаря! Ако намеря решение на проблема, ще споделя!