Проблем с ТВ UE-32F6400 - самоизключва се
От днес телевизора ми има следния проблем: след включването работи 3-4 мин. и се изключва в стендбай режим. Включвам го отново и всичко се повтаря. Друго, което забелязах е, че като се пусне някое приложение от хъба и екрана става черен и така докато се самоизключи след 2-3мин.
Отворих го, но видимо надути кондензатори не видях.
Какъв може да е проблема?
Отговор: Проблем с ТВ UE-32F6400 - самоизключва се
Пробва ли без връзка с интернет?
Sent from my K00Z using Tapatalk
Ами връзката е по WiFi, но не се сетих да го изключа. По-късно ще пробвам без интернет.
Още нещо се сетих, може и да няма връзка. Миналата седмица ЧЕЗ правиха някаква профилактика и от тогава много често се случват някакви токови удари. Забелязваме ги само вечер, защото лампите мигат еднократно. Телевизорите и приемниците не спират, но снощи като включих другия телевизор на HDMI (той досега беше през SKART) и на няколко пъти за секунда изключваше и веднага се появява картина.
- - - - - - - - - -
Пробвах и без WiFi, но пак се изключва :(
Може да има пренапрежение по антенният кабел..Постави му галваничен разделител.
Пробвай да видиш дали пак ще го направи, като преди това разкачиш всичко свързано с него.
Няма нищо вързано за телевизора и пак се изключва. Иначе никога не е ползван с антена, само с HDMI.
Намерих захранваща платка за 85лв (BN44-00260A), но как да съм сигурен, че проблема е в нея.
SAMSUNG BN44-00260A Service Manual free download, schematics, eeprom, repair info for electronics
- - - - - - - - - -
Още нещо да спомена, макар, че не знам дали има връзка. След като включих другия телевизор (филипс) на същия HDMI кабел (към андроид бокс) от време на време картината мига и излиза надпис на кои вход е вързан, все едно си извадил и включил отново HDMI кабела. Та си мисля да не се е появил някакъв проблем в кабела и той да е повредил телевизора. Този кабел от 4-5 месеца го ползвам, не е свалян от телевизора и не е имало проблем. Два дни преди да се повреди телевизора свалих кабела и го ползвах на лаптоп към монитор за един ден, след което работи един ден на телевизора и той се повреди..
- - - - - - - - - -
Дали ще мога да направя ъпдейт на софтуера? Притеснява ме да не се прекъсне ъпдейта и тогава може да стане по зле положението.
За захранващият блок - трябва да се замери напрежението по всички изходи. За това най-добре го занеси в сервиз.
Не се опитвай да правиш ъпдейт - това може само да влоши нещата - нали телевизорът се самоизключва..
Телвизора е отремонтиран. Оказа се заминал main board, най-вероятно през HDMI е станал проблема.