Отговор: Samsung телевизори 2017
Цитат:
Първоначално публикувано от
sasho1bs
Този "ефект"по горе с птицата го има и на кс.При HDR е още по забележимо.Направо е отвратително!Интересно ми е и при другите марки ли е така.
''Този ефект'' както казваш според мен ще го има във всеки edge led тв.Те хората са го видяли и в ks.Аз затова на няколко пъти питах как е контраста и затъмняването в ks серията,щото това в магазина няма да го видиш.:
Samsung 8000 and 9000 Series TVs Review: Is it worth paying this much for TVs nowadays? - TVs - LED TVs - PC World Australia
Ми то и при директ лед пак ще се вижда,,,,при финални надписи примерно със светещи сектори само в средата е кажи речи същото
Сашо...като те дразни толкова ..просто изключи смарт лед функцията.....ще с свети цялата подсветка и няма да виждаш фенерите,,,ама незнам колко ще ти хареса черното вечер
Смарт леда съм го изключил но просто съм свикнал на първите лед тв и на кс това ме дразни вечер.
Q7F има по-добро качество на проектиране/строителство
KS8000 е значително по-ярък, по-специално в SDR (528 нита за KS8000 в прозореца 50%, срещу 317 нита за Q7F)
KS8000 има по-добър нативен контраст (6906:1 срещу 5020:1 Q7)
Q7F има по-добро време за реакция, особено от 0% до 20%
Q7F по-голям цветови обем и обхват (увеличение от 5%)
Q9(Edge LED/VA) има само 32 dimming зони което е зле (особено за употреба в HDR, когато се изисква повече области за по-голяма точност при запазване на контраста),
които в сравнение със своят предшественик KS9800/KS9500 Европа (FALD/VA) 150 зони, изглежда е основна пречка в постигането на качествена картина
и още по-зле в сравнение с конкуренцията FALD (DX900 с 512 зони, с Z9D 648 зони);
https://www.youtube.com/watch?v=zp2WYhB_7dM
Samsung Q7F Review QLED (QN55Q7F, QN65Q7F, QN75Q7F)
Двете бройки повредени? :) Какъв лош късмет...Браво на екипа за отличната работа, и за това че не са получили специализирани бройки, а сами си ги купуват от Амазон.
E добре де, тези хора на какво отговре искат тогава тези значително по-високи пари?? Според мен единствено разчитат на маркетинга за да подведат хората с това QLED.
Може би заради увеличените производствени разходи..
Преди (2014/2015/2016г.)квантовите точки(един тип и размер) бяха в полимерен филм, поставен между матрицата и дифузьорите на подсветката. - разходи според размера около 120-200$
Сега квантовите точки са три размера, с метално покритие, и се намират на мястото на цветните филтри. Тоест, разходите са повече, но подобренията са минимални. Дори има влошаване по някои показатели, като контраст.
Може би и заради дизайна. Надявам се, да не ползват повече двойно-залепящо тиксо....
Здравейте,какво ви е мнението за този Самсунг от Зора. Samsung UE43KU6072U
За парите си , сега като е намален , по-бива . Лично аз не харесвам тази серия , но това си е мое мнение и не те ангажирам с него .
Но и не споделяш как и с какво ще се ползва предимно ?
Ще се ползва предимно за кабелна телевизия с cam modul.
Кабеларката едва ли пуска 4к сигнал , но ако не го видиш наживо , няма как да прецениш , освен ако не си го направил вече . За парите може да се намери и 49" , но фул хд тв , само споменавам .
Цитат:
bokanegra
Здравейте,какво ви е мнението за този Самсунг от Зора. Samsung UE43KU6072U
Samsung KU6300 Review (UN40KU6300, UN43KU6300, UN50KU6300, UN55KU6300, UN60KU6300, UN65KU6300, UN70KU6300)
(KU6300 US = KU6000/6002/6072 EU)
Цитат:
hristoslav2
интересно предложение за собственици на Q7 живеещи на час път от Филаделфия
Seeking Samsung Q7 TVs to Measure and Calibrate (for Free) Near Philadelphia - AVSForum.com
Тук има няколко клипа от презентацията в Полша.....пълна шитня. Само губят времето на хората.
http://www.benchmark.pl/testy_i_rece...-premiery.html
http://www.avsforum.com/forum/465-hi...l#post51330169
Здравейте , телевизорът е модел - UE40KU6172U , година - 2016. Предполагам , че е с Tizen OS и е Smart и искам да попитам , защо има толкова малко приложения - всичките са околко 20-30 , също и имам само APPS , без GAMES ? Забелязах , че на другите телевизори има безброй много приложения , а при мен са много малко...
Tizen OS е отскоро, затова и адаптираните за нея приложения са малко. Броят им ще расте в бъдеще.
Smart TV | SAMSUNG Developers
TIZEN STORE
Game Apps Archives - Best Tizen Apps
Предполагам, че важи и фактора - клас на модела телевизор. По-висок клас, повече приложения...
https://hdguru.com/qled-quantum-dot-...-another-name/
Balls of confusion: Marketing material on Samsung’s own web site still implies `QLED TV’ is a distinct new innovation.
source:[hdguru.com]