Samsung Q70R 2019 vs Samsung Q9FN 2018
Здравейте!
След като се наложи да си върна LG OLED C9 телевизора, заради забили пиксели, сега се колебая между тези два телевизора: rtings.com: Samsung Q70R 2019 vs Samsung Q9FN 2018
Почти по всички показатели Q9FN е по-добър, но е по-стар (не знам в Tizen версиите дали има голяма разлика?), цената му е с около 200лв по-висока. Друг проблем е, че не съм сигурен дали не е бил мостра, защото почти навсякъде е изчерпан и са останали единични бройки тук-там.
Дали Samsung Q70R е достатъчно добър? Local dimming-a ми се струва по-лош, с по-големи зони... Някакви съвети?
Отговор: Samsung Q70R 2019 vs Samsung Q9FN 2018
От трън та на глог ще го играеш. Q ледите също имат проблеми с пикселите, по-добре виж 9-та серия на Сони.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Rakeem
От трън та на глог ще го играеш. Q ледите също имат проблеми с пикселите, по-добре виж 9-та серия на Сони.
Това не го знаех, от две години съм с KS7002 и не съм имал никакви проблеми. Единственото нещо, което ме дразни в него е, че няма хубав Local dimming - като се появят субтитри на тъмен екран и половината телевизор светва...
Аз съм с Q70R и нямам посочения проблем със субтитрите. При мен самите субтитри в такъв момент стават по тъмни.
Цитат:
Nikophin
Здравейте!
След като се наложи да си върна LG OLED C9 телевизора, заради забили пиксели, сега се колебая между тези два телевизора: rtings.com:
Samsung Q70R 2019 vs Samsung Q9FN 2018
Почти по всички показатели Q9FN е по-добър, но е по-стар (не знам в Tizen версиите дали има голяма разлика?), цената му е с около 200лв по-висока. Друг проблем е, че не съм сигурен дали не е бил мостра, защото почти навсякъде е изчерпан и са останали единични бройки тук-там.
Дали Samsung Q70R е достатъчно добър? Local dimming-a ми се струва по-лош, с по-големи зони... Някакви съвети?
Уцелил си просто кофти бройка. Никога не бих се върнал на LCD телевизор ако съм в твойто положение.
Цитат:
Nikophin
Това не го знаех, от две години съм с KS7002 и не съм имал никакви проблеми. Единственото нещо, което ме дразни в него е, че няма хубав Local dimming - като се появят субтитри на тъмен екран и половината телевизор светва...
Става дума за Qled, има една камара оплаквания в чуждестранните форуми за мъртви пиксели, дори в Е...г съм срещал оплаквания в ревютата, така че аз лично не бих си взел Qled.
Нищо ново под слънцето мисля и през 2020 ще е същото! Че то всичките 9-ти серии при Sony, Samsung, LG, Panasonic,TCL
".... няма хубав Local dimming - като се появят субтитри на тъмен екран и половината телевизор светва".
Всъщност за да го няма този "уау ефект" трябва да търсите модели без тази екстра!
Проблемът е решен, взех си Samsung Q9FN, направиха ми много добра отстъпка..Ще изчакам OLED технологията да узрее още малко или да се появят сносни Micro-led телевизори.
Провери го дали е работил защото най вероятно е на няколко хиляди часа мостра.
Цитат:
Nikophin
Проблемът е решен, взех си Samsung Q9FN, направиха ми много добра отстъпка..Ще изчакам OLED технологията да узрее още малко или да се появят сносни Micro-led телевизори.
Честито! И аз съм с такъв и съм много доволен.
Цитат:
sony 1
Провери го дали е работил защото най вероятно е на няколко хиляди часа мостра.
В магазина имаха само една мостра, но провериха и се оказа, че имат една неотваряна бройка в София и ще ми я доставят до няколко дни. Като дойде ще проверя сервизното меню за всеки случай - не знам обаче дали може да се манипулира (на LG часовете на гледане се ресетват много лесно).
На първо четене телевизора (Q9FN) е страхотен! Радвам се, че го взех.
Има лек blooming на големи субтитри, но не ме дразни. Като им се намали малко яркостта и изобщо не се забелязва. Иначе приложенията и операционната система работят по-добре, по същия начин като при LG - най-вероятно са подобрили нещо или просто процесорът е доста по-добър от моделите през 2016та година (като предния ми Самсунг).