Samsunung UE32ES6710 по време на работа излиза съобщение да се провери сътелитният кабел дали е включен и след известно време сам се оправя ?
Samsunung UE32ES6710 по време на работа излиза съобщение да се провери сателитният кабел дали е включен и след известно време сам се оправя ?
Къде да търсим проблема някой има ли идея ?
Няма Гаранция, не става да ходи на сервиз че е стар по добре да си взема нов .
Благодаря за отговор.
Отговор: Samsunung UE32ES6710 по време на работа излиза съобщение да се провери сътелитният кабел дали е включен и след известно време сам се оправя ?
Проверете кабела и FI конекторите, като начало. И опишете подробно системата. Кабелът за сателитен прием има по-завишени изисквания, защото не е само фидер.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Отговор: Samsunung UE32ES6710 по време на работа излиза съобщение да се провери сътелитният кабел дали е включен и след известно време сам се оправя ?
Как, с какво да ги проверим кабела и FI конекторите ,не сме запознати много по темата ? :)
Коя система да опишем, данните на телевизора сателита или ..не разбирам много за което извинявай.?
Да знаем че :
Кабелът за сателитен прием има по-завишени изисквания, защото не е само фидер.
Аз съм свързвал 3-те телевизора който имаме както и аз съм слагал лайсните на ламината и може някъде да съм боднал сателитния кабел .Но пък ако съм го боднал няма да има връзка въобще и няма да прекъсва така,не знам.
Колко са антените, конверторите и кабелите съм телевизорите; има ли системата ключове и мотори, друг телевизор (сат приемник) прави ли същия проблем и т.н. Най-напред трябва да се изясни, дали проблемът е от тунера или преди него.
Мерси за отговора :thumbsup:
Един сателит с 2 изхода към 3 телевизора ,няма мотор,другите 2 телевизора не правят проблеми. Така се включени до колкото си спомням, От сателита единият кабел отива във всекидневната към Philips TV другият отива в един разпределител от разпределителя в две различни спални с телевизор Sony TV а другия Samsung TV.
Сега ми мина през ума да взема да разкача телевизорите и да ги сменя просто и ще си обади,къде е проблема !?
Какво ти е мнението по въпроса ?
Точно така се започва. Вероятно ще се наложи промяна (размяна) на настройките на тунерите на двата телевизора, чиито места ще се разменят.