-
Re:Sharp LCD TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
Честита Нова Година ! Много успехи в делата с които сте се захванали през 2012-та.
@ Христослав
Сериозно ли го мислиш това? Идентичен телевизор щампован с друга марка е 899лв,а дори и той е надценен. http://led.tv.zora.bg/catalog/produc...tachi_40h6l03/
-
-
-
Здравейте, извинявам се за невежеството си и а това че може да не съм в правилната тема, но имам следния проблем : купих си телевизор sharp lc40-le811e от Англия - перфектен е, когато му задам да търси канали на dvb-c започва да търси от 474.0 mHz и немога да го накарам да търси в по ниския чистотен диапазон. Ако някой знае как мога да се справя с този проблем ще съм му много благодарен
-
Цитат:
Първоначално публикувано от pavlin84
Здравейте, извинявам се за невежеството си и а това че може да не съм в правилната тема, но имам следния проблем : купих си телевизор sharp lc40-le811e от Англия - перфектен е, когато му задам да търси канали на dvb-c започва да търси от 474.0 mHz и немога да го накарам да търси в по ниския чистотен диапазон. Ако някой знае как мога да се справя с този проблем ще съм му много благодарен
Виж дали в началното меню може да смениш държавата на Германия и ако става сканирай наново.
-
Няма менюто за смяна на държавата само избор на език. Ако се флашне с фирмуер на 810 или 812 няма ли да стане или има разлика във тунерите ???
-
Върни фабрични настройки и ще излезе. Има го само при началните настройки.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от pavlin84
Няма менюто за смяна на държавата само избор на език. Ако се флашне с фирмуер на 810 или 812 няма ли да стане или има разлика във тунерите ???
811 се продава предимно във Великобритания защото освен DVB-T/С има и DVB-T2 тунер.
От тази година ще се предлага в още три държави. Фермуера за другите модели - едва ли ще стане. Телевизора сам си го разпознава дали е за него. Пробвай с това което ти е написал по-горе колегата Cayenne
Пробвай ръчно да зададеш честотите
http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:17982-160#4984
-
Ще го пробвам още веднъж (съм го правил и преди), но след като съм сменил фирмуера не съм го правил. Колкото до ръчното задаване на честотите нестава, но никога не съм пробвал да задам нулева стойност.
-
-
Не съм го пробвал още понеже не съм се прибирал, но междувременно ми отговориха от интересервиз следното
"Здравейте , относно запитването ви на телевизора му няма нищо проста стандарта в Англия е различен и затова не можете да търсите в долните обхвати. Можете да го гледате с цифров приемник или да настроите само пакетите над тази честота.
В Англия имат само дециметров обхват затова ТВ-то има само дециметров обхват."
което като цяло ми прилича на почти китайски (сиреч чувал съм нещичко), ако някой може да ми каже дали е така или ме поднасят ?!?!
-
pavlin84
Възможоно е и да са прави. Неслучайно телевизорите за Великобритания, са с различни обозначения в моделният код - което ознчава че се различават съществено от тези предназначени за континетална Европа.
За всеки случай като се прибереш - пробвай с ръчни настройки.
-
Много жалко , че се изкупиха моделите на Шарп като 40LE810 , LE814 които по последни данни бяха на супер цена около 1500лв. и в този ценови диапазон за мен това е най-добрият избор за телевизор.....
-
През 2012 година Шарп ще пуснат модели
LE940 - Quattron Quad Pixel Plus II , 3D
LE840 - Quattron Quad Pixel Plus II , 3D , Edge LED backlighting
LE740 - 3D и Edge LED backlighting и стилна алуминиева рамка
LC-70LE640, LC-60LE640, LC-52LE640
LC-46LE540 и LC-42LE540
http://www.digitalversus.com/ces-201...gas-e1153.html
-
не става с ръчно настройване на честотата при DVB-C само за антена DVB-T става но не знам честотите на пакетите за да пробвам. Ако вляза в сервизното меню няма ли начин да елиминирам тази преграда от 474.0MHz ???