Отговор: Sharp LCD TV / FAQ - на първа страница
Цитат:
Първоначално публикувано от
desotodorov
ПичовИ :) чакам си 60"-ката (Sharp LC-60LE652E) от промоцията на узунови другата седмица...как стои въпроса с добавяне на USB Wi-Fi за тоя хубавец...има ли някаквъ по-евтин вариант от предлаганите официално такива устройства, щото ми идва малко отгоре 100-150лв за една дребна джаджа... пък е полезна...и честно казано се замислям дали не се "даунгрейтна" към 50" (Sharp LC-50LE752E) която също е на много добра цена и си има вградено Wi-Fi...мхм...тази ми мисъл идва и от там че 60" ми идва леко голяма за мястото, което имам...но пък е 60" :)
Помисли добре дали ти трябва USB Wi-Fi, може да си ползваш телевизора с Lan кабел.
Аз на моят телевизор имам и безжичен и кабелен и го ползвам на кабел, по-бърза е връзката.
Връзката с интернет е полезна като си ъпдейтваш софтуера и да си пускаш full hd клипове на youtube.
Не очаквай телевизора да е като компютър.
При някои марки като Самсунг браузъра работи добре, има и някое друго полезно приложение като примерно HBO Go.
Цитат:
hristoslav2
В диагонали 50, 52, 60, 70, 80, 85, 90 - Sharp поставят само свой видеопанели. По-малките ги закупува от Innolux(CMI).
Описаният по-горе ефект, едва ли е причинен от матрицата - щеше да е видим и при 2D образ. По-скоро си мисля за проблем в очилата.
Цитат:
hristoslav2
За ТВ 50" го купуват от Innolux(CMI).
.... Ха сега де в крайна сметка на SHARP 3D LC-50LE752V панела китайски (Chi Mei / Innolux) ли е или на шарп...щото - май това ще наклони везните ми към един от двата телевизора...макар че - ако са везни - със сигурност ще са в ползва на 60"...дет' се казва тежи има няма 10кила отгоре :):):) Малка добавка - да и аз съм на мнение че lan кабела си е чиста работа, не че скоростта на Vivacom от които вземам интернет е добра..., и мисля да ползвам браузъра единствено за YouTube клипове...ина че - да ровя в нета от него - нямам и намерение...просто се чудех дали има по-евтин вариант на такова USB Wi-Fi...един колега сподели че има някакви от сорта на 20-ина лв, ама дали конкретно на тоя или на който и да е телевизор има как да сработи - не ми е ясно...ама не е болка за умиране. Просто още имам колебание дали 50" или 60" :)
50" го купуват от Innolux(CMI)
--
модели 2014
SHARP LC 60UQ10E
SHARP LC 80UQ10E
SHARP LC 70LE657E
Цитат:
hristoslav2
50" го купуват от Innolux(CMI)
--
модели 2014
SHARP LC 60UQ10E
SHARP LC 80UQ10E
SHARP LC 70LE657E
Колко важно е дали матрицата е на шарп или Innolux?
Принципно LE7~ е среден клас и дори матрицата да не е на Шарп тя отговаря на параметрите на модела и е достатъчно добра за този клас.
Все ми се струва че задълбаваме прекалено с тези неща.
Едва ли всички които си купуват Samsung се интересуват дали е корейска или китайска матрицата.
Определено трябва да има разлика иначе досега Шарп щяха да минат само на китайци дори и във високите си серии за да си спестят разходи. Аз на Тошиба 58" с китаец съм забелязал че маже на бързи сцени и за мачове хич не я бива. Дори я дават 100hz, но това явно не помага много виждал съм 50hz който се справят по-добре от нея.
Цитат:
augata
Определено трябва да има разлика иначе досега Шарп щяха да минат само на китайци дори и във високите си серии за да си спестят разходи. Аз на Тошиба 58" с китаец съм забелязал че маже на бързи сцени и за мачове хич не я бива. Дори я дават 100hz, но това явно не помага много виждал съм 50hz който се справят по-добре от нея.
Те Шарп ако не си свалят разходите ще си останат само за Япония или ще фалират.
Не говорим за същите неща, ако този модел Тошиба маже, то е защото така са я направили и са и избрали такъв панел.
Всичко опира с какви компоненти е направен модела и колко им струва на производителите.
Моят монитор е "P" серия на Philips и е с панел AUO, това не му пречи да е добър.
Аз не очаквам от Шарп че 50 инчов телевизор за 1600-2000лв ще бъде само с японски части, дори и да са китайски очаквам да са с добро качество и телевизора да работи добре.
Модели от 2013 година - за китайският пазар
Aquos系列 | 夏普液晶电视
изчетох цялата тема но инфо за този телевизор не намерих.разбрах че е модел 2012.
въпроса ми е много ли е остарял,
основно ще се гледа телевизия.
Sharp LC-46LE730EVNET
на сйта пише –страна на произход Япония това истина ли е?
как се справя с субтитрите този модел?
христославе от компа НЕ СТАВА И НЕ СТАВА,не че от външен хард е страхотия.............ако имаш път към бургас-помагай.барбекюто от мен.пуснах си 3Д на лг-то,ми никакъв проблем.............не съм ай-ти спец,но щом сам си преинсталирвам компютрите,значи поне маааааалко разбирам.
jako6iba
Модела е от зимата на 2011/2012
LC-46LE730EVNET - LC46LE730EVNET - LCD TV - Archiv - Sharp
По спомени 6-та серия(630) беше с шаси и софтуер на Филипс, но тъй като дизайна на двете серии много си прилича това ме води на мисълта че и 730 е същият хардуерно(не съм проверявал). За субтитрите не знам, тествай на място в магазина. Sharp подобриха вграденият плейър едва със серия 850.
DUNDURMA
Пробвай с други плейъри....може проблема да е в настройките. Мартин не ти ли помогна?
Цитат:
javorenator
Те Шарп ако не си свалят разходите ще си останат само за Япония или ще фалират.
Моят монитор е "P" серия на Philips и е с панел AUO, това не му пречи да е добър.
Аз не очаквам от Шарп че 50 инчов телевизор за 1600-2000лв ще бъде само с японски части, дори и да са китайски очаквам да са с добро качество и телевизора да работи добре.
Ами те AUO правят що годе добри панели, по-добри и по скъпи от ChiMei. Аз със ChiMei панел ТВ няма да си взема, на който му харесва картината да си купува всеки сам си решава. Пък те че не са японски частите и повечето не се сглобяват там мисля вече на всеки му е ясно.