Отговор: телевизор "шарп" проблем
Захранващ блок, за сервиз. От къде си? Проблеми с тока?
аз съм от софия.но тв-то не е .мислех,че мога да го купя този блок от някъде.
Предполагам е някой надут кондензатор, който се сменя, ама не се знае какво е, преди да се отвори тв...пък и ще можеш ли да установиш проблема и да го отстраниш?
аз за отваряне ,ще го отворя.но ако трябва да се смени някои елемент,ще се опитам да сваля само захранващото у-во и да го дам в някой сервиз в софия.сам няма да поправям нищо.а ако не става за ремонт,ще си купя нов захранващ блок.само да мога да го сваля.
Ако не е гаранционен, нищо не ти пречи да го отвориш. Но внимателно-постави го с екрана надолу към равна повърхност, като предварително сложи хавлиена кърпа или по-дебел мек плат, за да не нараниш екрана. След това запомни кои щипки и лепенки премахваш, като развиеш и отвориш...Ако е надут кондензатор ще го видиш, няма смисъл да махаш цялата платка, ще се объркаш, но трябва работа с поялник за смяната му...обаче, ако е изсъхнал трудно ще разбереш, а може и някой друг модул да е изгорял и става сложно за домашен майстор. Моят съвет е сервиз. Все пак, ако решиш да сваляш и сменяш нещо си рисувай схема и записвай всичко подробно!
Благодаря за съвета.Беше ми много полезен.днес свалих платката.няма видими повреди.явно е изсъхнал кондензатор.а може и друго.ще занеса само платката.някак си е по-удобно.
Я сглобявай всичко и занеси телевизора както си му е реда. Само платката едва ли някой ще приеме за ремонт.
много хубав съвет,ама го прочетох след като ми отказаха на всякъде.ами сега ще се наложи да го сглобя на вилата и да го мъкна до софия.