Страница 33 от 36 ПърваПърва ... 233132333435 ... ПоследноПоследно
Резултати от 481 до 495 от общо 527
Like Tree112Одобрявам

Климатици LG

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,511
    #481

    Отговор: Климатици LG

    какво общо има този тукмак с коментираната машина за 11 кв.м? монтира се нискошумяща, с мощност 1800 W или максимум 2000W на охлаждане. Хитачи, Тошиба, Национал и някои други производители предлагат. Грий и LG не вършат добре работата. Миланов ще им сдела инвертор, за да му работят и на батерии. Аз бих използвал автотрансформатор.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Dec 2019
    Мнения
    247
    #482

    Отговор: Климатици LG

    Здравейте!
    Познат има климатик LG PC09SQ Standard Plus. Казва,че на няколко пъти през деня го чува да изпуфтява,което предчолага,че влиза в дефрост.Нормално ли е при положителна външна температура- над 10 градуса да размразява,или нещо го лъже ,за да влиза в такъв режим.

  4. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    2,772
    #483

    Отговор: Климатици LG

    Защо не погледне външното тяло вместо да предполага.

  5. Member
    Тук е от
    Dec 2019
    Мнения
    247
    #484

    Отговор: Климатици LG

    Каза,че под външното тяло имало локва вода.
    Говирил е днес с техника и той казал,че нямало никакъв проблем и било нормално да изпуфтява.

  6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    1,601
    #485

    Отговор: Климатици LG

    Локвата не говори нищо. И под моя има, въпреки че не е влизал в дефрост. Достатъчно е да има висока влажност и локвата е налице.
    Какво се случва 2 мин. след изпуфтяване да гледа. Компресора върти, външен и вътрешен вентилатор не въртят?

  7. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    2,772
    #486

    Отговор: Климатици LG

    Е при +10 не е нормално да дефроства. Сигурно е останал без фреон.
    Кажи му да пусне една звукова диагностика да видим какви параметри отчита.
    https://www.youtube.com/watch?v=HnO2ER2bcco
    Този пост е редактиран от bobivg; 11-10-20 в 21:03.
    Jack Krauser одобрява това.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    1,709
    #487

    Отговор: Климатици LG

    Б@хти якото.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    1,037
    #488

    Отговор: Климатици LG

    И аз имам сходен проблем с AC12BQ във всекидневна - в режим отопление "дефроства" около 7-8 минути само след около 15 минути работа в режим отопление, дори при +20 градуса навън, изкарвайки иконката със снежинка и капка на дисплея. При вътрешна темп. на помещението от 20 градуса и настроени 24 градуса, едвам достига 22 и дотам - постоянно влиза в дефрост и реално не може да стопли повече, дори след 3-4 часа работа (самото помещение е само 27 квадрата, ново строителство, много добра дограма и т.н. - т.е. 12-ката би трябвало да идва дори в повече за него). Същевременно AC09BQ, монтиран в спалнята, но с външно тяло на същата стена (т.е. сходни условия) си работи безпроблемнно, дори снощи на 1 градус външна темп. Осезаемо топлият въздух, отдаван от вътрешното тяло на 12-ката е с по-ниска температура от 9-ката, даже на моменти е хладен. На всичкото отгоре външното тяло на AC12BQ бучи доста при отопление (не и при охлаждане), а AC09BQ е абсолютно безшумно.
    И двата работиха перфектно в режим охлаждане цяло лято, само допреди няколко седмици.

    Диагностиката не изкарва нищо съществено: първите стойности са 15 минути след пускане тази сутрин, влязъл в режим на дефрост, при външна температура на въздуха от 5 градуса и слънце, което огрява директно външното тяло. Вторите са 5 мин след излизане от дефроста. Третите са след още 25 минути работа - духа хладен въздух. Направо съм озадачен и се чудя какво да правя.

    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от Aquadark; 20-10-20 в 11:32.

  11. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    2,772
    #489

    Отговор: Климатици LG

    Цитат Първоначално публикувано от Aquadark Виж публикацията
    Диагностиката не изкарва нищо съществено: първите стойности са 15 минути след пускане тази сутрин, влязъл в режим на дефрост, при външна температура на въздуха от 5 градуса и слънце, което огрява директно външното тяло. Вторите са 5 мин след излизане от дефроста. Третите са след още 25 минути работа - духа хладен въздух. Направо съм озадачен и се чудя какво да правя.
    Това не е дефрост. Стигнал е заданието и е спрял. На последната снимка е слязъл на минимум и ако стигне 26 градуса входящия въздух ще спре отново. Явно имаш много малки загуби. Защо държиш вентилатора висока скорост?

  12. Banned
    Тук е от
    Jan 2019
    Мнения
    1,321
    #490

    Отговор: Климатици LG

    Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    Това не е дефрост.
    Тогава защо има снежинка с капка?

  13. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    2,772
    #491

    Отговор: Климатици LG

    Така показва и офф, сега търся картинката по документите. Ще му напиша по късно какво да прави, ако иска да му работи като конвеционалка и да му духа винаги топло с повече он/офф цикли.

    - - - - - - - - - -

    То и на картинка е написано доста тъпо. Трябвало е да напишат standby.

    Минималните обороти на компресора са 10Hz, но зависят от температурата на вътрешния топлообменник и се изменят стъпаловидно през 10Hz (не зависят от външната температура поне до -10 при моя съм го засичал).
    Ако температура на вътрешния топлообменник е повече от 40градуса минимума се дига на 20Hz, някъде около 43градуса минимума става 30Hz и т.н.
    На тази температура може да влияеш със скоростта на вътрешния вентилатор. Ако я оставиш на 1 или 2 скорост топлообменника няма да се охлади достатъчно и ще дигне минимума. Така ще ти работи он/офф с по-висока консумация и топла струя.
    Ако искаш да ти работи като инвертор аз процедирам по следния начин:
    Моя при първи стар развърта на 40Hz след първия оф на 30Hz, За 3 минути не може да падне под тях!
    Тогава го оставям да работи на средна или висока скорост (зависи каква е външната температура) за да може да охалди топлобменника и разрешения минимум да стане 10HZ. Като поработи известно време по топлината на струята или консумацията виждам, че е с ниски обороти и си намалявам вътрешния вентилатор на колкото ме устройва и го оставям да къкри така.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от bobivg; 20-10-20 в 13:30.
    tntcom одобрява това.

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    1,037
    #492

    Lightbulb Отговор: Климатици LG

    Разбрах, къде е проблемът - помещението, в което работи AC12BQ представялва правоъгълник - сравнително дълго и тясно. В единия край завършва с единствения прозорец там, който заема почти цялата ширина и височина (малко като френски). Там е монтирано и вътрешното тяло, но перпендикулярно на дължината на помещението, тъй като нямаше друго място за монтаж около или над прозореца - т.е. разположението не е оптимално и струята няма как да "хвърли" по-надалеч от максимум средата на стаята, защото не е насочена по дължината на помещението. Заради това заданието се достига по-бързо в този край на стаята и климатикът изключва с тази иконка с капката и снежнинката от снимката, която според едно друго упътване, което издирих, може да значи defrost, pre-heating или изключване при достигната температура.
    Също така вътрешното тяло съвсем естествено е монтирано до тавана, с около 30см разстояние до него. Т.е. заради спецификата на помещението, позицията на вътрешното тяло и издигането на по-топлия въздух нагоре, има разлика от около 2 градуса между температурата в средата и края на помещението, на около 80см височина от пода, и температурата високо горе при вътрешното тяло, където все пак е и неговият температурен датчик.
    При мен климатикът изключва при градус и половина над заданието, измерено на нивото на вътрешното тяло - т.е. при зададени 24, изключва при 25.5 и после се включва веднага след като падне под 24.
    Съответно, при зададени 24, в средата на помещението е 22. Проблемът е, че ако задам 26 пак ги достига много бързо в края на помещението откъм вътрешното тяло, докато в средата е 24 и т.н. Няма вариант, при който температурата да е равномерна, уви - при цял ден на настроени 24 градуса, в средата не отлепи над 22.5, въпреки че има пречиствател на въздуха и влагоабсорбатор, които също въртят и разпределят доста стабилно въздуха в помещението.

    Накратко - в преходни сезони като този, с ниски загуби и най-вече с това неоптимално разположено вътрешно тяло явно е химера да "къкри" без да спира на 0.5kW, да кажем - не мога да го принудя да си работи постоянно, защото и Energy Control опцията на дистанционното е само за охлаждане. Ще видим при по-голям студ как ще е... иначе при охлаждане се получава точно обратния ефект - заради по-топлия въздух на по-високо си работи и поддръжка доста перфектна температура цяло лято, на Auto и ниска скорост на вентилатора. Не знам защо очаквах, че сега при отопление ще е същото - малко тип настройваш-и-забравяш... но вероятно с подово тяло или термостат на по-подходящо място в помещението щеше да е по-добре... ама май няма как да вържа последния безжично, уви...

    Съответно в другото помещение, където е AC09BQ, стаята е квадрат и няма такива проблеми - поддържа си до 0.1 градус заданието. Честно казано повече ме притеснява защо 12-ката резонира в помещението като трактор при отопление (дори с включена опция за уж редуциране на звука на въшното тяло), а беше напълно и изцяло безшумна при охлаждане цяло лято... тампоните са на 6 месеца, нивото с нивелира е идеално, стойката има гумени вложки...

  16. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    2,772
    #493

    Отговор: Климатици LG

    Този шум при определена честота на компресора (примерно след като е излязъл от офф) ли е или при всякакви? Шума увеличава ли се ако го настоиш 30 градуса така, че да се развърти на максимум?
    Възможно е някоя ламарина да изпада в резонанс при определени обороти. Ако имаш достъп до външното тяло пробвай с ръката, като я слагаш на различни места по климатика да провериш дали шума се променя.
    При мен една ламарина изпадаше в резонанс точно при едни определени обороти на компресора. При ниски или високи обороти на компресора не тракаше. С две хартийки си реших проблема.

    Двата ти климатика са абсолютно еднакви хардуерно така, че не е нормално само единния да шуми.
    Направи един запис да чуем как шуми.
    Ако шума е подобен, като на този клип решението не е в твоите ръце и при нежелание на монтажниците да се занимават с него можеш да се обърнеш към сервиза на ЛГ и те да си го прегледат.
    п.п Вътрешния вентилатор си го дръж на някаква фиксирана скорост. Писал съм назад в темата каква тъпотия е автоматичния вентилатор, писах даже и до ЛГ миналата Коледа .
    п.п2 Допълнителни тампони ли ти сложиха или гумените подложки, които вървят с комплекта на климатика?
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от bobivg; 28-10-20 в 13:16.

  17. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2020
    Мнения
    46
    #494

    Отговор: Климатици LG

    @bobivg; Твоето LG DC09RQ удоволетворява ли те? цената му е почти колкото на 12ката. Когато избирах моята DC12RQ на същата цена предлагаха и LG H09AL. Супер коефиценти, но отварянето на клапата отдолу на горе ме отказа заедно с това че беше без монтаж.

  18. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    2,772
    #495

    Отговор: Климатици LG

    Аз взех 9-ката единствено заради експеримента, иначе помещението си е за 12-ка, ако трябва да се топли. Имах преди на същото място 09ЛМЦА сложено само за охлаждане. 1 година го ползвах и ако не бях попаднал на голяма промоция и не ме дразнеше шума от вътрешното тяло нямаше да го сменя. Фуджака се справяше с охлаждането. Имам тец, но се наложи освен преди да пуснат парното и да го ползвам при една авария при студено време. Пускал съм го и умишлено при температури малко под нулата (за експеримента) и не смогваше. Взех DC09RQ вместо 12 единствено да сравня до колко оказва влияние BTU-тата когато хардуера на второто е много по-сериозен. Не че не знам, но ако го бях сменил с 12-ка винаги щеше да ме гризе съмнение.
    Относно DC09RQ(вкъщи) и H09AP(на село). H09AL и моя H09AP имат разлика от които най-съществената е компресора. В AP e LG в АЛ е Тошиба с по-малък обем. Във вътрешните тела между АП и АЛ мисля, че няма разлика.
    Та ако трябва да сравнявам DC и AP.
    DC е по-тих и по-комфортен в режим на работа, но и с по-малки възможности.
    На село е много по-студено и загубите са доста по-големи затова заложих на нордика AP.
    Относно клапата. На DC-то повече ме дразни, защото ако случайно офне се накланя първо надоле и после се вдига нагоре за да застане в режим на следене, а вентилатора и съответно струята все още не са намалени и те издухва струята във врата както е моя монтаж над дивана. На АP-то клапата въпреки, че в режим на следене е насочна надолу струята и вентилатор вече са толкова слаби, че не се усеща нищо под него. ОФ по температура е почти невъзможен.
    Иначе компресорите и на двата са еднакви, но с различни максимални обороти.На минимум AP-то харчи около 100W, a DC-то 160W заради разликата в топлообменниците. AP-то има подгевател в тавата, което си е разход и не си заслужава за топли райони и помещения с малки загуби.
    Доволен съм и от двата спрямо предназначението и условията в които трябва да работят.
    п.п Не, че ми е много важно, но все още не мога да подкарам гласовото управление с Гугъл асистента, а сина ми така или иначе си е купил колонка.
    Този пост е редактиран от bobivg; 24-11-20 в 07:08.
    ivan9494 и tntcom харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 33 от 36 ПърваПърва ... 233132333435 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 15:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 27-12-08, 23:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 17:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 18:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 17:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе