Страница 17 от 23 ПърваПърва ... 71516171819 ... ПоследноПоследно
Резултати от 241 до 255 от общо 332
Like Tree34Одобрявам

Съвет в избора на PVC дограма

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,864
    #241

    Отговор: Съвет в избора на PVC дограма

    Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    Под дървена дограма имам предвид такава със стъклопакет, подобен на PVC. И тя ли има нужда от обслужване?
    Нещо явно съм останал с грешно впечатление, че не се нуждае от освежаване на UV лаковото покритие.
    Има , има.
    Какъвто и лак да сложиш - пече ли го пряко слънцето (юг) издържа към 3 години.
    Ако навреме шкурнеш леко - става бързо и безболезнено.
    Само последния път се “изтарикатих” и я оставих още една година.
    Е тогава падна голямото шкурене.Правихме го обаче с прятел дърводелец , който поназнайва
    повече от мен.

    Ето я - 12 годишна, сух чам, нищо не се е изметнало.
    Отвън е лакирана 3 пъти (южната) , изток-запад 1 път - няма нужда от повече.
    Отвътре - нула.
    Колегата спомена парен бук - е може би в следващия живот.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    2,772
    #242

    Отговор: Съвет в избора на PVC дограма

    Не ги разбирам тънкостите на дограмите. Так изглежда на съседа ми.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  4. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Димитровград
    Мнения
    354
    #243

    Отговор: Съвет в избора на PVC дограма

    Преди около 12 години работих в една дърводелна и още тогава шефът поръчваше от ***** червен чам. Профилите идваха по 4 метра като бяха изградени като от конструктор отделни еднакви летвички. Гаранцията на профила беше 30 години без допълнителна обработка. Просто ценово не е по джоба на всеки.
    Този пост е редактиран от Иван Вълков; 19-10-18 в 14:22.

  5. Banned
    Тук е от
    Sep 2018
    Мнения
    1,250
    #244

    Отговор: Съвет в избора на PVC дограма

    Цитат Първоначално публикувано от tony34al Виж публикацията
    По принцип, хубавата дървена дограма не се прави от масив. Това прави цената още по висока.
    Няма как да е от масив.
    Явно си запознат,че всичко е варено с пара на определена температура и слепено.
    При масив всичко се измята,ако не е по тази технология.

  6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич
    Мнения
    4,810
    #245

    Отговор: Съвет в избора на PVC дограма

    В БГ това си е рядкост - 90% са измишльотини от масив със стъклопакети. А пък нашата иглолистна дървесина за дограма си е нелепост, но тук става.

  7. Novice
    Тук е от
    Dec 2011
    Мнения
    4
    #246
    Здравейте! Предстои ни и на нас смяна на дограма в тухлен апартамент, спряли сме се на пвц златен дъб. В малък крайдунавски град живеем и няма много избор откъм фирми. От много четене и от срещите с фирмите тотално се обърках, искам нещо стабилно, но явно всичко е до късмет. Имам 5 стаи и 2 тераси, изложение изток-запад, 2ри етаж, старо строителство, мислим и за външна изолация, в момента жилището е необитаемо и му предстои цялостен ремонт и до броени дни трябва да вземем решение за дограмата. Та офертите са за Трокал, Кьомерлинг,Профилинк, KMG 6 камерна, КБЕ и също и може и от алуминий златен дъб. На всяко място ми казаха различни неща, нямало било смисъл от Кьомерлинг и Саламандър, или пък че немските профили вече били турски и затова по-добре български, аз искам на три балконски врати да имам малки отваряеми прозорчета над вратите, обаче ми казаха че нямало да станат стабилни, нямало да ги ползвам, монтажника бил казал може ама само да са с падащо отваряне и леко да се открехват. Разубеждават ме за троен стъклопакет, било нямало смисъл. И от толкова много пречки аз се обърках и направо ме е страх да поръчвам каквото и да е, а държа на тези малките ппозорчета и знам че ще ги ползвам. Мен натовариха със задачата, въпреки че съм жена и не ми е това материята и затова моля да ми дадете съвет каква комбинация от профил и стъклопакет да поръчам. Искам и на терасите сякаш да имам енерджи-бяло и на стаите зад тях, правилно ли е това, понеже не обичам климатик лятото и искам максимално да се предпазя, за да огранича ползването му. Моля Ви, помагайте!

  8.  
     
  9. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #247

    Отговор: Съвет в избора на PVC дограма

    кратко и ясно:

    - PVC-то и без това е изолатор, а стъклото не е. помисли си каква площ от прозореца заема пластмасата и каква стъклопакетът, респективно дали има смисъл от тройния стъклопакет или не (отговор: ОГРОМЕН смисъл)

    - марката е без значение, от значение е колко дебела ламарина ще имаш вътре в профила, която да играе ролята на "скелет" и ще ти подсилва пластмасата. а дали ще е 5, 6, 7 или 17 камерен профила е само маркетингов трик, защото ако дебелината му е N см, помисли дали ще има разлика ако тези N см са разделени на 5 или 7 камери (отговор: няма)

    - енерджи и на терасата ще има смисъл ако ще стоиш на нея. аз имам три стаи с чисто южно изложение, пред две от които имам балкон, на който няма енердци стъкло, но стаите са с троен с енерджи и К. действителността е следната: на балкона е прохладно, защото имам отворени прозорци и движението на въздуха отнема топлината от слънчевата радиация, натрупваща се в стените. в стаите е прохладно, когато затворя, защото енерджи стъклото я отразява. бях се засилил да сменям стъклата на балкона, но горното ме разубеди

  10. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    435
    #248
    Цитат Първоначално публикувано от capricorn Виж публикацията
    ...Имам 5 стаи и 2 тераси, изложение изток-запад, 2ри етаж....Искам и на терасите сякаш да имам енерджи-бяло и на стаите зад тях, правилно ли е това, понеже не обичам климатик лятото и искам максимално да се предпазя, за да огранича ползването му. Моля Ви, помагайте!
    Аз заложих на тройния пакет ен-б-ка. От гледна точка на топлоизолация нямам никакви забележки. Негативите са два. Първо теглото - голямо е +50% и трябва профила да може да го понесе - значи добър профил а от изредените бих избрал само кьомерлинг и Саламандър. Друг начин за контрол е ширината на отваряеми то крило. Когато крилата не са някакви големи не товарят толкова. Втория проблем е затъмнението заради покритията. Не е малко при ен-б-ка. Особено ако има и още един балконски пакет. При мен имам балкон но на него съм сложил ен-б докато вътре е ен-б-ка - е затъмнява си. Единствената недопустима комбинация стъкла е ен-ка поради сериозните термични разлики пакета не издържа производителите не ги произвеждат и препоръчват.
    Надявам сте наясно с негатива на цветните дограми - температурното разширение е почти двойно по-голямо от това на бялата. А говорим в мм на линеен метър.

  11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра
    Мнения
    1,040
    #249

    Отговор: Съвет в избора на PVC дограма

    @capricorn
    Бих избирал между Кьомерлинг или КБЕ според финансите.
    Тройния пакет(Кьомерлинг може да е 44мм, а на КБЕ 32мм мисля беше) е задължителен според мен(колегата @FearMe по горе го обоснова) и бих сложил по евтиния профил за сметка на това ако бюджета не стига. Вече дали да е Ен/Б/К или друга комбинация трябва да се каже след оглед най добре.
    Ако ще остъкляваш и терасите то на тях двоен с Б стъкла са предостатъчни. Всяко Ен/К стъкло намаля % светлина навлизащ в помещението имай го в предвид.
    Механизмите гледай да са MACO или нещо на същото ниво. Вече каква арматура ще ти сложат вътре е Божа работа.....
    Камерите са маркетингов трик освен ако не се гледа някоя от реномираните марки. Там са подредени по различен начин и са с различен размер както камерите така и самия профил. Но не съм съгласен, че марката е без значение.
    Ако останат пари и за PVC дистанционери ще е още един +.
    Немски профили не им се продава най вероятно, защото не могат сами да си ги сглобяват (не печелят допълнително и от това).
    Троен стъкло пакет не искат, защото тежи повече и е по трудно за монтаж. Също ако е калпав профила/арматурата/обкова може да доведе до проблеми.

  12. Novice
    Тук е от
    Dec 2011
    Мнения
    4
    #250

    Отговор: Съвет в избора на PVC дограма

    Благодаря за изчерпателните отговори! Дадохте ми много добри насоки.Почти всички от фирмите казаха, че предпочитат да работят с Мако обков. Проблемът е, че няма фирма, която да предлага всичко, където и да отида ще трябва да направя компромис с нещо, например единия дограмаджия казва аз не слагам алуминиеви подпрозоречни первази отвън, защото може да порежат?! А вкъщи сме от 15години с такива и няма проблем. Също според него пвц дистанционера бил причина за разхерметизиране на стъклопакета и работел само с алуминиев, а от друга фирма ми го предложиха, но вярно ли е че е само в черен цвят, казаха че нямало друг цвят, но така или иначе ще ми се вържело с уплътненията на дограмата. Там където поставят пвц дистанционер пък не искат да ми направят малки прозорчета над балконските врати и вече не знам, не е лесно да избера фирмата. Имам още малко време да помисля.

  13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра
    Мнения
    1,040
    #251

    Отговор: Съвет в избора на PVC дограма

    Алуминиевата от вън ако вали дъжд на среща няма ли да е шумно? Може и с плочки да го направиш също.
    Уплътненията са ми светло сиви, но PVC дистанционерите черни. Не е болка за умиране.
    Малкото прозорче колко пъти ще го отваряш щом е на високо? По добре направи механизма да има и "падане".

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015
    Мнения
    6,492
    #252

    Отговор: Съвет в избора на PVC дограма

    А, сиви били. Ама лепилото е черно.
    Screenshot_20181113-202008.jpg

  16. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    3,490
    #253

    Отговор: Съвет в избора на PVC дограма

    Не зная от къде сте и как са възможностите във вашето населено място, но ако имате възможност не слагайте алуминиеви первази. Наистина ще броите капките дъжд, колкото и да са ви добри дограмата и пакета. Най-добре е первазите да са от гранит или врачански камък. Тук вече е въпрос на финанси-гранитът е по-добър, но доста по-скъп. Аз съм вече 10г. с врачански камък и няма никакви проблеми.
    corsairman01 одобрява това.

  17. Member
    Тук е от
    Nov 2005
    Мнения
    527
    #254

    Отговор: Съвет в избора на PVC дограма

    Взимаш импрегнатор за 10 лв и врачанецът спи няколко години

  18. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    3,261
    #255

    Отговор: Съвет в избора на PVC дограма

    много ще ти счупи светлината с две енерджи съкла ?
    честно мързи ме да чета nazad до питанката на човека, но виждам как се счупва светлината с едно енерджи или ка стъко в пакета и ми е леко трудно да го приема, камо ли с две. ако ще се слагат две стъкла нискоемисионни - и се гони луда икономия - по-добре я зазидайте дупката.
    не знам колко е оправдано за бг да слагаме тройни пакети - някой трябва да сметне икономиката на въпроса... ще бъде интересно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 17 от 23 ПърваПърва ... 71516171819 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Съвет за дограма (оферти)
    От Globe във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 16
    Последно: 16-03-13, 10:21
  2. Помощ в избора на PVC дограма
    От Asgard във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 14
    Последно: 03-09-12, 23:45
  3. Монтиране дръжки на PVC дограма. Моля за Съвет.
    От Irvine_Welsh във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 2
    Последно: 14-01-11, 11:51
  4. Tърся съвет при избора на марка?
    От Desi1234 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 4
    Последно: 03-10-09, 20:49
  5. Отговори: 10
    Последно: 05-01-09, 09:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе