Страница 28 от 31 ПърваПърва ... 182627282930 ... ПоследноПоследно
Резултати от 406 до 420 от общо 461

Помощ за избор на AUDIO техника

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. tek
    tek е офлайн
    Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик
    Мнения
    977
    #406

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    Хубаво беше да пуснеш една нова тема в раздела Аудиотехника.
    Важно е да се знае колко квадрата е стаята, в която ще изграждаш системата?

    Така и не разбрах , че не слушал в магазина ресийвър + тонколони/ОТ.
    Ако не са имали готов сет, поне стерео усилвател + ОТ, но както и да е.
    Тъй, като в града в който живееш има малък избор на подобна техника. може да се наложи да поръчваш от е-магазин.
    Щом смяташ да изграждаш многоканална система, да разбирам ,че ще залагаш повече на филми:

    Ресийвърите биват:
    AV ресийвъри (пренасят аудио-видео сигнал), т.е те са т. нар.многоканални
    Стерео ресийвъри, които са (в същността си) стерео усилвател плюс вграден тунер и мрежови опции и някой USB вход.
    Като първите, също могат да бъдат мрежови.

    Сега за тонколоните, те биват активни ОТ (със вграден усилвател),
    както и пасивни ОТ (без вграден усилвател). Като вторите се свързват било то към ресийвъри иили стерео усилватели.

    За да се свърже един съвременен AV ресийвър/приемник към дадена система, най вече към ТВ е необходим HDMI кабел и телевизор, който поддържа нов HDM порт 2.0/2.1 (arc/earc)
    Другите устройства, като Android TV Box, компютъ, игрови конзоли и т.н. се свързват посредством някой от входовете на ресийвъра HDMI in (обикновенно са от четири нагоре).
    Други устройства, акто CD плеъра поддържащи spidif (оптика или коаксиал), се свързват към тези цифрови входове или кум аналоговите с RCA кабел.
    Ако TV е стар модел, например има ограничение само до 1080p (Full HD), възможно е да се свърже директно към оптиката на AV ресийвър, за да пренася само звук.
    В зависимост от модела при това свързване, няма да пуска нищо повече от многоканален звук: DD (Dolby Digital +, DTS). При някой TV, само
    Докато при lossless многоканалните формати (при съвременните AVR), ще трябва връзката да е само по HDMI, за да пуска и Dolby True-HD, DTS-HD Master, Dolby Atmos.

    Тъй като избираш AV ресийвър (AVR), желателно е той да е по-нов съвременен модел, за да не се налага да го сменяваш често.
    Ако смяташ да наблягаш на Atmos в последствие, харесваш си една марка и модел ОТ ,която знаеш , че има всичките 5.0 или атмос модули. и вземаш комплект или например стартираш със две предни ОТ.
    В надграждането бюджета, също може да стане разтегливо понятие.

    Не те съветвам да вземаш Sony ресийвър.
    По скоро това за 5.1:
    Yamaha RX-V4A 5.1ch AVN Receiver
    За Dolby Atmos:
    РЕСИЙВЪР DENON AVR-X1600H

    Бюджетен комплект 5.0 пасивни тонколони, ако основно, ще се гледат филми.
    ТОНКОЛОНА JAMO S 807 5.0 HCS BLACK
    Продават се отделно и Atmos модули.

    Ако наблягаш и на музиката, освен филмите, ще трябва да разтеглиш бюджета повече във времето и да събираш постепенно комплекта (като започнеш с предни ОТ):
    Например:
    Q Acoustics Q3030i

    Букшелф тонколони Monitor Audio Bronze 100

    DALI OBERON 1 Black

    Забележка при последната задължително трябва да се подкрепя със активен субуфер, защото си е малко ОТ.
    Този пост е редактиран от tek; 23-01-21 в 23:19.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    May 2011
    Живее в
    Перник
    Мнения
    96
    #407

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    Здравей, колега. Първо... Много съм ти благодарен, че се включи в темата със този дълъг, но наистина много полезен пост! Иначе... Та... Относно квадратите, най - вероятно утре, ще мога да кажа точно колко са. Ами, да... Правилно си разбрал, че не съм слушал в магазина звук от устройства, като ресийвър плюс тонколони. А и нямаха стерео усилвател + ОТ. Но и да, прав си, че в нашия град, няма голям избор на подобен тип техника, но това, че ще се наложи да поръчвам от онлайн магазин, не ми е проблем като цяло, даже мисля, че ще е по - добре, поради опциите за връщане в рамките на 14 или 30 дни. Еми... Честно казано, няма да залагам много на филми. Но по този начин ме подсети, че забравих, да напиша за какво точно, ще се ползва аудио системата. Та, бъдещата покупка, ще се ползва предимно за музика от различни източници, играене на една, две игри от компютъра, ползване на 4К сателитния приемник на най - вече HD и по - рядко, 4К и SD канали и по - рядко пускане на качествен филм от компютъра. Е, сега вече разбрах напълно относно ресийвърите и тонколоните. Та, за съжаление аз имам само един свободен HDMI кабел в момента за свързването по HDMI към ресийвъра, но мисля, че ще се наложи да купя още 3 по - хубави HDMI кабели, за да мога да свържа телевизора, компютъра и приемника към съответните портове на ресийвъра. Нали правилно съм разбрал!? Иначе, в момента, поне засега, телевизора с който разполагам е - LG 49SK8500PLA, но от известно време съм го обявил за продажба, защото ми се иска да го ъпгрейдна и него, но поне засега, докато не го продам сегашния ми тв, то ще си го ползвам него. Така че този тв, с който съм в момента разполага с HDMI 2.0 портове, има Dolby Atmos и HDMI ARC порт. Е да, искам ресийвъра да е по - съвременен модел, за да не се налага, да го сменявам в близко бъдеще. Мхм... А може ли да ми обясниш, защо не ме съветваш да взема Sony ресийвър!? Иначе, разгледах тези модели ресийвъри и тонколони, които си постнал, като линкове, но така като гледам, за съжаление те ми идват над първоначалния бюджет, което може да се окаже проблем. Все пак, мисля че, поне от това, което видях като параметри за тях са наистина доста добри, но дали, ще можеш, да ми предложиш и други малко евтини варианти?! А и, все още не знам и не съм решил, дали самите тонколони, да са активни или пасивни, защото не съм слушал, досега такива тонколони. А то иначе, не се ли определят какви, да са тонколоните, според характеристиките на самия ресийвър??? Мхм... И така... Еми... Ще съм ти много благодарен, ако драснеш още няколко реда, като отговориш на въпросите ми и разбира се, дадеш още малко информация относно темата! Ок. Добре. Ще чакам и други колеги, да се включат в темата. Това е от мен, засега. Чао. Лека вечер. До скоро.

  4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич
    Мнения
    4,810
    #408

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    Това, което се опитващ да сглобиш, е система за гледане на кино, но е доста далеч от система за слушане на музика. В смисъл, за слушане на качествена музика. Особено в този бюджетен клас не разчитай на някакво, кой знае какво, качество в музикален формат. За да постигнеш и двете ще трябва да увеличиш бюджета си мнократно - не с много, а в пъти. Така, че ще трябва да направиш компромис и да избереш дали правиш система за кино или система за слушане на музика.
    Виждам, че говориш, че искаш да изградиш, предимно система за слушане на качествена музика, но всъщност няма да направиш това, а ще изградиш бюджетна система за гледане на кино. Трябва да си наясно с това, за да не бъдеш разочарован след като си дадеш парите и не получиш това, което очакваш.
    Този пост е редактиран от tony34al; 24-01-21 в 08:32.

  5. tek
    tek е офлайн
    Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик
    Мнения
    977
    #409

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    Щом, ще залагаш на музиката, и няма да гледаш често филми, трябва стерео система (бюджетна) , към която да свържеш източниците които използваш.
    Най лесното с оптика от телевизора към стерео усилвателя. Компютъра и приемника директно към TV посредством HDMI.
    1. Стерео усилвател/ресийвър
    2. Чифт букшелф/рафтови ОТ или подостоящи в зависимост от стаята.
    По-горните предложения които показах са ОТ са бюджетни решения, от известните производители на аудио техника, които се всписват до-някъде в бюджета.
    Ако искаш да свалиш още нивото (например да вземеш Magnat, Quadrall и др.ширпотреби добре). Но, тогава едва ли ще ти хареса толкова звученето на системата.

    Пример за стерео усилвател:
    YAMAHA A-S301
    За ОТ, погледни последните горните предложения без първото и последното.
    Ако, ще взимаш подостоящи трябва да разтегнеш бюджета.

    Monitor Audio Monitor 200


    DALI SPEKTOR 6 BK 2-Way Floorstanding


  6. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,560
    #410

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    От мен един вариант за прилична стерео система с мрежови функции -
    https://www.avitel-bg.com/yamaha-r-n...twork-receiver - 880лв
    https://edigital.bg/komplekt-tonkolo...cheren-p673699 - 790-810лв (с доставката)

    Иначе си е силно препоръчително поне вариантите колони да преслушаш някъде - всеки си има предпочитания и просто може да не хареса определено звучене дори ида е от добри компоненти.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017
    Мнения
    1,401
    #411

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    За 791лв и забравих стотинките какви колони могат да се купят .....

  8.  
     
  9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич
    Мнения
    4,810
    #412

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    Ама, човека търси нещо съременно и модерно. То, в Перник каква техника има, ако се поразвърти, за тия пари ще слуша истинско Hi-Fi.

  10. Junior Member
    Тук е от
    May 2011
    Живее в
    Перник
    Мнения
    96
    #413

    Cool Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    Здравейте отново, колеги. Значи. Първо... Много съм ви благодарен, че се включвате в темата и че давате толкова много информация. Иначе... Трябва да кажа, че стаята, в която ще се се разполага новата техника е хол с размери около 20 квадрата. Но лошото в случая е, че няма много място за разположение на големи тонколони, защото секциите са от по - старите модели, а и имам други техники, които също пречат... Все пак място за ресийвъра/усилвателя, ще има, а що се отнася до колоните, те трябва или да са закачени на стените или да им търся място в секцията, което обаче ме навежда на мисълта, че не е много добра идея, защото предполагам, че ще се губи от самия звук. Все пак място за малки или средни тонколони мисля, че има! Също така забравих, да спомена, че аз не бързам с покупката и ще обмисля внимателно това какво точно да взема. Все пак, тези дни мисля, да отида да един, двама мои приятеля, които имат подобна аудио техника и поне да разбера за какво иде реч. А и обмислям в близко бъдеще да отскоча до София, за да преслушам по - новите типове аудио системи в магазини, като Технополис, Авител и евентуално други подобни. И така... Но, все пак не можах, да разбера нещо... Аз първоначално се бях спрял на многоканален ресийвър със съответните за целта колони, а сега започнахте да ми препоръчвате стерео ресийвър с две тонколони и по този начин се обърквам още повече... Та, може би имате в предвид, че за моите нужди, цели и бюджет е по - добре стерео техника, отколкото многоканална техника с повече тонколони! Мхм... Така ли е!? Ако наистина е така, най - вероятно, ще се вслушам в съветите ви, но все пак нека първо да чуя на живо за какво точно иде реч и тогава, ще мисля и решавам, какво аудио техника да взема. И така... Ок. Добре. Еми... Ако се сетя за още нещо, ще пиша отново в темата. Още веднъж, благодаря много на всички. Чао засега. Лека вечер. И до скоро.

  11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017
    Мнения
    1,401
    #414

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    Искаш стерео музика - ресивър или мрежов ресивър / за да можеш да слушаш интернет радио/, ако държиш на по- хубав звук - прав стерео усилвател + тунер секънд хенд - 50 лв вървят
    Искаш кино - многоканален ресивър

  12. Junior Member
    Тук е от
    May 2011
    Живее в
    Перник
    Мнения
    96
    #415

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    Мхм... Ок. Добре, колега. Но, тук вече идва въпроса, а ако искам и двете, тогава какво правим!? Все пак, както написах по - горе, нека първо да чуя и да сравня съответно по - старите аудио техники с по - новите такива и тогава, ще мисля какво, що... И така... Мерси много, все пак, че се отзоваваш. Очаквам още включвания и от други колеги.

  13. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София
    Мнения
    2,528
    #416

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    Ако искаш и двете взимаш по-качествен ресивър с по-голям запас от мощност и по-качествени стерео колони.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,560
    #417

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    ... разбирай - 1300-1500лв няма да стигнат само за ресивъра ...

  16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич
    Мнения
    4,810
    #418

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    Абсолютно +1.
    Bobsano,
    Трябва да си наясно, макар да се повтарям, че качествената музика и звука за кино се възпроизвеждат от две различни системи. Качествена музика се слуша на стерео система. Съраунда е за кино. Ако държиш на музика ще заложиш на стерео система, на която можеш и да си пускаш и звука от ТВ. Ако държиш на кино, то тогава съраунд система, на която ще слушаш и музика с горе долу някакво качество. Т.е. трябва да си изясниш приоритетите, кое е основното и с кое ще направиш компромис. бюджет от 1300лв е мнооооого нисък и може да ти осигури ресивър и колони, които ще стават горе долу за кино и с много компромиси за музика. Сега си ти.

  17. tek
    tek е офлайн
    Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик
    Мнения
    977
    #419

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    Какво го наплашихте човека .
    То е ясно че за 1300 лв, не се взема аудио техника среден клас. А по-скоро бюджетен вариант с компромиси.
    Но, AV ресийвър среден клас, може де се събере до 1500 лв. на добра цена.
    И ако човека не е меломан, със бюджетната стерео система, (до сега е слушал платстмасови активни PC тонколони), ще му се струва че все едно се е качил от трабанче на мерцедес.

    Още повече , че ОТ са много важни, освен усилвателя/ресийвъра. т.е. да има баланс между двете (не да вземе ресийвър/усилвател за 1300 лв и тонколони за 350 лв.)

    Простирай си краката според чергата" (както казват хората).

  18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич
    Мнения
    4,810
    #420

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    Останах с впечатление, че бюджета от 1300лв. включва ресивър и колони. При това положение ресивър за 1500лв. е само мечта.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 28 от 31 ПърваПърва ... 182627282930 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 0
    Последно: 25-01-14, 12:55
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-10-13, 18:19
  3. Отговори: 2
    Последно: 08-02-13, 22:28
  4. Малко помощ за SB X-Fi ext.audio
    От MomoSat във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 8
    Последно: 23-08-07, 02:28
  5. Избор на Аудио и Видео техника
    От Lupus във форум Телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 22-02-06, 21:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе