Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 69

Филми

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Мнения
    33
    #31

    Отговор: Филми

    Цитат Първоначално публикувано от marinjdm Виж публикацията
    Препоръчвам ви: Disturbia 2007
    Резюме : След смъртта на баща си, Кейл Беркт (Лебоф) се затваря в себе си и се изолира от света – до такава степен, че скоро се озовава под домашен арест. И докато майка му (Мос) работи дененощно, за да издържа двамата, Кейл става воайор, насочвайки поглед извън прозорците на дома си към домовете на съседите.

    Момчето се забавлява до момента, в който започва да подозира, че един от тях е сериен убиец. Но дали тези подозрения са плод на развинтено тийнейджърско въображение, или пък са основателни.
    Звучи доста интересно, ей сега ще си го изтегля.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #32

    Отговор: Филми

    Изкефих се на

    http://operationkino.net/2016/11/%D0...D1%82-arrival/

    но докато бози като отмъстителите продължават да правят по 2 милиарда приходи за 2 месеца, очаквам схемата да продължава до безкрай....чудя се, кога ще включат и али баба + 40 разбойника...
    Този пост е редактиран от Tommorow; 14-06-18 в 16:27.

  4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #33

    Отговор: Филми

    последните няколко дни съм дал шанс на леки/independent филми и бях приятно изненадан от:

    1. Mom and Dad с Никълъс Кейдж
    2. The Babysitter (без субс)

    3. Altered Carbon (сериал), от който изгледах само първата серия, като се надявам да продължи така, а не да се сведе до поредната кримка в бъдещето a'la Blindspot

    N.B. искам всички да сведат глава в почит към дебелината на нервите ми, удържаща ме да чакам пълното излизане на сезона на Expanse, за да го гледам целия наведнъж!

    P.S. Westworld 2 <<< Westworld 1

  5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,300
    #34

    Отговор: Филми

    Сериал McMafia.


  6. Senior Member Аватара на iveto
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    София
    Мнения
    1,894
    #35

    Отговор: Филми

    За феновете на поредицата....есента очакваме новия епизод на Predator
    https://www.youtube.com/watch?v=z861NN5ZB_s

  7. Banned
    Тук е от
    Feb 2017
    Мнения
    3
    #36

    Отговор: Филми

    Всем советую глянуть "Парни со стволами" отличная комедия на вечер! Заряд позитива обеспечен)

  8.  
     
  9. Junior Member Аватара на вован1
    Тук е от
    Mar 2018
    Живее в
    Ташкент
    Мнения
    20
    #37

    Отговор: Филми

    Терминаторът се завръща ...

    https://www.youtube.com/watch?v=-CHKFfcQZ-s
    трилър

  10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,377
    #38

    Отговор: Филми

    Новия филм на Скорсезе „Ирландецът“, базиран на биографията на Франк Шийран, убиец на италианската мафия от 60-70-те.





    Историята изглежда доста банална - типично „изкачване“ от дребни мошеници до „върховете“ на престъпния свят и последвалото падане. Темата за Скорсезе в никакъв случай не е нова и от тази гледна точка филмът не прави някакви специални открития, а напротив, има много типични движения за филмите на Скорсезе и филмът понякога изглежда вторичен, въпреки че историята разказва „на базата на реални събития“ с елементи от реалната биография на Франк Шийран.



    Авторите излизат от ситуацията благодарение на исторически събития, вплетени в сюжета, базирани на изявления на Шийран, направени малко преди смъртта му в началото на 2000-те.

    Твърди се, че мафията е фалшифицирала изборите в САЩ за победата на Джон Кенеди чрез фалшифициране на изборните резултати в Илинойс.
    Тогава се посочва, че мафията е поискала заплащане на нейната услуга (чрез възрастният баща кенеди) и че в интересите на мафията правителството са организирали приключението с нахлуването на Куба в залива на прасетата, тъй като мафията искала да си върне имотите и бизнеса, които Фидел Кастро национализирал. Когато това не сработи (бе показано участието на мафията в доставката на оръжие за кубински бойци) и братът на Кенеди започна да притиска мафията и контролирания от мафията бос на синдикатите Джими Хоффа, в Далас Кенеди беше убит по заповед на мафията. А Никсън играеше голф с разследвани и подсъдими. Такава е интерпретацията на събитията от началото на 60-те.
    Втората половина на филма е изградена около убийството на известния синдикален лидер Джими Хофа, чието тяло така и не бе намерено, но в убийството, за което Шийран призна преди смъртта си, вече преживявайки последните си дни в старчески дом.
    Всичко това е подправено и с постоянни автентични новини по телевизията - Карибската криза, Уотъргейт (в който беше замесен същия човек, който си сътрудничил с мафията при транспортирането на оръжие за кубинските бойци), бомбардировките над Югославия и т.н. Като се имат предвид събитията, които се развиват във филма от 60-те до 90-те, Скорсезе свърши добра работа, като показа хода на времето и историческите събития, срещу които малкият измамник Шииран, който започва с безсъдебните екзекуции на немски затворници в Анцио, се издигна до доверен убиец в служба на лидерите на италианската мафия.

    Но главното не е в това, Скорсезе избута основното послание до самия край на филма (и той е много дълъг - повече от три часа), когато Шийрън излиза от затвора и открива, че всичко е напразно и всичките му „подвизи“ не представляват интерес за никого, а самият той не е нужен на никого, дори на семейството си и единственото, от което се интересуват поне, е къде е трупът на на Джими Хофа. Но дори и това не го тласка към някакъв вид угризения, въпреки че в него се проследява някакво отражение.
    Възрастният Скорсезе много успешно е обиграл темата за старостта и самотата, показвайки как някога всемогъщите гангстери на Кръстника в напреднала възраст (от онези, които оцеляха) се превръщат в пълни руини, умират в уединение. Възрастните актьори за тези цели се вписват перфектно.

    Скорсезе е избрал във филма много известни актьори, водени от Ал-Пачино, де Ниро и Джо Пеши. За да ги покаже в продължение на няколко десетилетия, компютърната графика се използва за подмладяване на лицата, но това не винаги работи, тъй като дори и с „коригирано“ лице е ясно, че актьорите вече са стари и понякога могат да ходят с трудност. Въпреки възрастта си, като цяло изглеждаха доста добре. Джон Пеши се справи добре, особено накрая, когато старостта пое своето. Ал Пачино в ролята на Хофа е много добър, но де Ниро по-скоро изигра типичен за себе си образ, който се върти из много филми.
    Също така си струва да се отбележи, явният треш с фразата, адресирана до Шийран „Унищожете всичко там, както беше някога в Берлин“. Това са неизвестните страници от нападението над Берлин от американската армия на Патън.
    От друга страна, няма с кого от главните герои да бъдете съпричастни - това е по същество сглобка от различни копелета, които в голяма степен завършват лошо в реалния живот (само няколко герои от тази история в реалния живот умират). В тази връзка филмът е ненатрапчив и дори донякъде разтеглен, без излишни специални ефекти, разрушава романтизирания мит за мафията. Той не е първият, не е последният. Но тук това стана не чрез темата за възмездието или справедливостта, а през призмата на старостта и оценка на това, за което всъщност сте прекарали живота си.

    Ако погледнете като цяло, тогава това е един вид „Неудържимите“ от света на гангстерските филми. Ако Сталоун по едно време събира пенсионери, които играят екшън филми по собствените си скечове, Ирландецът събира много актьори, блестящи в различни гангстерски филми(Добри момчета, Казино...), така че ефектът на разпознаване ще ви посети повече от веднъж, което също така разрежда монотонността на филма.

    От техническа гледна точка е заснет отлично. Добра картина, приятна музика, жива атмосфера от една отдавнашна епоха. Независимо от дължината на лентата и почти пълното отсъствие на екшън сцени, филмът се гледа бодро, въпреки че в голямата си част и с разговори и меланхолични дълги кадри. Това е един филм от старата школа на който лежи тежкият отпечатък на възрастта на самият скорсезе, който чрез призмата на историята на Шиирън сам се замисля за краят на живота и това което оставя след себе си. "Ирландецът" разбира се не е шедьовърът на всички времена, но сред гангстерските филми на Скоорсезе този пенсионерски конечно не шедевр на все времена, но среди гангстерских фильмов Скорсезе этот пенсионерский скейт явно няма да се загуби.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 05-12-19 в 16:14.

  11. Junior Member Аватара на вован1
    Тук е от
    Mar 2018
    Живее в
    Ташкент
    Мнения
    20
    #39

    Отговор: Филми

    кой е тази зелена стрелка - Вернер фон Браун?)
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,377
    #40

    Отговор: Филми

    вован1
    Нет, это какой-то итальянский гангстер.
    https://www.google.com/search?q=fran...&bih=789&dpr=1

  13. Member Аватара на vencifcl
    Тук е от
    Sep 2010
    Мнения
    868
    #41

    Отговор: Филми

    Поредицата Ханибал как е подредена че забравих, а смятам скоро пак да я зяпам.
    1. Ханибал - Потеклото
    2. ?, 3. ?, 4. ?
    Май бяха 2. Червеният драгон, 3. Мълчанието на агнетата и накрая Ханибал но не съм сигурен
    Някой киноман да подскаже .

  14.  
     
  15. Member Аватара на Dedo1975
    Тук е от
    Feb 2019
    Мнения
    596
    #42

    Отговор: Филми

    Цитат Първоначално публикувано от vencifcl Виж публикацията
    Поредицата Ханибал как е подредена че забравих, а смятам скоро пак да я зяпам.
    1. Ханибал - Потеклото
    2. ?, 3. ?, 4. ?
    Май бяха 2. Червеният драгон, 3. Мълчанието на агнетата и накрая Ханибал но не съм сигурен
    Някой киноман да подскаже .
    По реда на излизане са:
    1. The Silence of the Lambs 1991
    2. Hannibal 2001
    3. Red Dragon 2002
    4. Hannibal Rising 2007

    Според мен хронологично би трябвало да са така:
    Hannibal Rising (2007)
    Red Dragon (2002)
    The Silence of the Lambs (1991)
    Hannibal (2001)

    Ето ги на един торент от маймундата:

    The Hannibal Lecter Collection / Ханибал Лектър Колекция (1991-2007)

  16. Novice
    Тук е от
    Jul 2022
    Мнения
    7
    #43

    Отговор: Филми

    Top Gun: Maverick - уникален филм!

  17. Novice
    Тук е от
    Jun 2021
    Мнения
    6
    #44

    Отговор: Филми

    Списъкът с филми е интересен.


    TweakBox Tutuapp
    Този пост е редактиран от sohosid; 15-08-22 в 21:09.

  18. Senior Member Аватара на iveto
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    София
    Мнения
    1,894
    #45

    Отговор: Филми

    По израелската телевизия започна 4-ти сезон на Fauda.
    След това ще го пуснат и по Netflix
    Един от най-яките сериали,които съм гледал.
    А това е за най-нетърпеливите:https://www.youtube.com/watch?v=xeXdF_4QFnc

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. филми на USB
    От vandu във форум Телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 10-07-12, 12:32
  2. Филми
    От Aikas във форум Общ - софтуер
    Отговори: 8
    Последно: 01-04-12, 21:02
  3. 3D филми?
    От Dominator във форум Телевизори
    Отговори: 10
    Последно: 30-12-11, 00:32
  4. Бг. филми
    От yoyo1 във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 2
    Последно: 01-08-07, 16:05
  5. Филми
    От Pesho13 във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 3
    Последно: 09-05-03, 20:13

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе