Страница 48 от 54 ПърваПърва ... 384647484950 ... ПоследноПоследно
Резултати от 706 до 720 от общо 807
Like Tree340Одобрявам

Появи се заместника на FD серията, серията FH

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #706

    Отговор: Появи се заместника на FD серията, серията FH

    И 35 е малко за мен, но сегашните " инженери и строители" много обичат 24 см външни стени.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Dec 2012
    Мнения
    597
    #707

    Отговор: Появи се заместника на FD серията, серията FH

    "Стойката е монтирана в металния парапет на терасата ".- Металния парапет не може да бъде демпфериран нито от итонга нитио от изилацията , просто това е най - лошия вариант за монтажа на стойките .
    SPSt одобрява това.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    2,066
    #708

    Отговор: Появи се заместника на FD серията, серията FH

    Цитат Първоначално публикувано от edi1 Виж публикацията
    И 35 е малко за мен, но сегашните " инженери и строители" много обичат 24 см външни стени.
    Не мога да не се съглася .
    За мен добър вариант за БГ е тухла( по възможност от тия с вратата или пчелната пита) 40см
    изолация 15стериопор или вата и вече там мазилки шпакловки.
    Стената си става едни 48-50 см
    mkukas одобрява това.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2013
    Мнения
    98
    #709

    Отговор: Появи се заместника на FD серията, серията FH

    Оф оф оф. Много зависи от доста фактори-качество на тухлата(дали не се разпада след сблъсък с перфоратор; как е реализирана-обикновена четворка, протерм шитня, единичка, итонг дето дюбел не задържа и др.), дали стиропор(EPS) или минерална вата(сетете се сами кое е с по-висока звукоизолация, че и топлоизолация, че и паропропускливост навън, но пък е двойно на цената на другото). С дебела тухлена стена се утежнява конструкцията, нещо което не е полезно, ако не говорим за двуетажна еднофамилна къща. Абе общо взето годините минават, технологичните решения се сменят или някой път въртят в кръг.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2017
    Живее в
    София
    Мнения
    19
    #710

    Отговор: Появи се заместника на FD серията, серията FH

    Цитат Първоначално публикувано от yasmania Виж публикацията
    Еее,не чак така колега,не е толкова некомпетентен. Както е посочил колегата горе,въпреки перваза на вече външната Итонг стена с изолация, позицията на тялото е ниско до плочата и на ъгъл към другата стена, а не под прозореца в центъра. За тези неша бе помислено. Ситуацията е такава, че апартамента е среден със само едно изложение - пред хол/бокс/детска/спалня, има обща 12метра тераса. При все, че ние сме усвоили частта пред бокса и малката стая, остават пред дневна и спалня 2 тераси с плъзгащи крила. Ако обясних разбираемо излиза, че в никоя посока нямам крайна стена, дори терасата към комшиите продължава със стъклена преграда а не стена. Единствен вариант за дебвл панел или трегер, оставаше външната на дневна стена, но тялото остава в терасата. Нищо де, не казвам че няма друг вариант все пак съм потребител и се наслушах на много докато в крайна сметка дойде ред на монтажа. Затова и, сега година по- късно, казвам че не е изключено да преместя тялото с удължаване на пътя за който попитах, но въпроса е КЪДЕ? Мога да приложа схема / скица на апартамента ако ще е в полза да изясним варианти
    Значи имаш и още един вариант, стига да може да се достъпва климатика - да го изнесеш пред балконсия парапет, в/у здрави и добре анкерирани към подовата плоча шини ....

  7. Novice
    Тук е от
    Nov 2011
    Мнения
    7
    #711

    Отговор: Появи се заместника на FD серията, серията FH

    Абе, относно външните стени ясно е че повече е по- добре, но не всеки и по всяко време може да избира какво и как да бъде направено Ние завАрихме бокса усвоен но недовършен, направихме усвояването на съседната стая и ползвахме момента да изравним стената и да изолираме. Итонг-а за съжаление е далеч от споменатите 25см, уви.

    Ето, прилагам няколко снимки от етапите на ремонта, както и примерна схема- разпределение на апартамента, която драснах по случая за да може да обсъдим.

    Схемата:

    shema_Apartament_jilishte_PetarRaychev36 by Ясен Нанев, on Flickr

    Тук е завАреното положение, стената на дневна към бокс с тръбния път.

    IMG_20160914_081246 by Ясен Нанев, on Flickr

    Зидването на съседната стая, за да се работи цялостно на двете помещения:

    IMG_20160908_183252 by Ясен Нанев, on Flickr

    Тук е вече позиционирана стойката - вижда се кое е парапета (зад него има Итонг) и къде е зида само с Итонг.

    IMG_20160919_190232 by Ясен Нанев, on Flickr

    Сега е подходящото време да питам дали с преработка на позицията на външното тяло, няма да се решат споменатите "проблеми" (пак казвам, че това е търсене на максималния резултат - много хора биха живели комфортно и със сегашният вариант без да им прави впечатление, аз също но ... като знам че нещо може да е по- добре не кротвам лесно).
    Подходящо време, понежбе това беше втори планов ремонт на жилището. С него сложихме този климатик, а третият планов ще е терасите (винкелни на първите снимки) да заприличат на тези - само затворени (без усвояване) с 3 или 4 плъзгащи крила и изолирани и измазани отвън, за да се "вържат" със средните помещения:

    IMG_20160819_115915 by Ясен Нанев, on Flickr

    По време на споменатия ремонт, вероятно ще сложим климатик и за Спалня Г, така че всичко коментирано що се отнася до промяна на позицията на сегашния (ако е възможно към сигурен по- добър резултат разбира се), ще имам в предвид и при следващия.

    Долната плоча (таванска на съседа под нас) е трудно достъпна, а и силно ерозирала и нарушена заради отворените му тераси .. няма видимо чело към което да се анкерират стойки, или поне аз не виждам вариант това да се получи - също вашият опит би ми бил ценен.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2017
    Живее в
    София
    Мнения
    19
    #712

    Отговор: Появи се заместника на FD серията, серията FH

    Не челно - а в/у плочата и не клим. стойки, а прави шини - отвря се малък отвор в стената при пода, навътре влиза толкова, че да може стабилно да се анкерира на две места всяка - покрива се после според лично възприятие. Ако не може да се достъпи климатика, поради твърде ниското му положение, може в/у шините да се монтира първо една правоъгълна кубична стойка /не знам как й викат профешъналите/, която да го повдигне - има ги по магазините за климатична техника и монтажни аксесоари. Ще видя дали ще успея да ти направя утре една снимка.

  10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич
    Мнения
    4,810
    #713

    Отговор: Появи се заместника на FD серията, серията FH

    С шини едва ли ще стане, по скоро с някакъв профил.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2017
    Живее в
    София
    Мнения
    19
    #714

    Отговор: Появи се заместника на FD серията, серията FH

    Идеално може, но да с профил, лошо се изразих:



    ПП: нещо втората снимка се самозавърта.....
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  12. Novice
    Тук е от
    Nov 2011
    Мнения
    7
    #715

    Отговор: Появи се заместника на FD серията, серията FH

    Колега bobi161 ,
    много благодаря и за разясненията и за снимките!

    А това, за което благодаря най- много е, че онагледи единствения и според мен, най- добър вариант за монтаж в конкретно този случай. Определено при започване на следващия ремонт, ще подготвим "терена" за подобен монтаж - ще го съгласувам предварително с техника който ще го изпълнява. Предполагам, с подложена гумена (или друга) подложка под профилите както е на снимката, шум/бучене/резонанс или друго от тялото вече няма да се долавя ...а вибрациите надали ще попречат на положения за изравняване над профилите гранитогрес, фаянс или друго.

  13. Novice
    Тук е от
    Oct 2017
    Мнения
    9
    #716

    Отговор: Появи се заместника на FD серията, серията FH

    Здравейте,

    купих си преди месец МЕ FH35VE2 след близо 3 месечно проучване, включително и изчитане на всичко тук във форума писано за него и трябва да призная, че много интересно топли и съм очарован от него. Тествах го тия дни, когато рязко стана студено и...досега не съм го изключвал. Правя си разлика между него и старото Fujitsu ASYA 12 LGC, което доскоро топлеше същото помещение и разликата е огромна. Вече на жената не са й студени краката, аз пък ходя бос, а преди с Fujitsu-то не беше постижимо. Топло беше, но не й на пода.
    Та просто съм страшно доволен от усещането за комфорт и топлина. Плазменият филтър или това което се води на дистанционното PURIFIER е много интересна опция - за няма и 2 минути се усеща въздуха, как става по-свеж, чист, лек...А бе чудесия!
    Относно икономичността му тепърва ще го засичам, но първо да повдигна въпрос за правилната му употреба:

    Монтиран е в хол почти 30м2 и около 80м3 на северната страна, на 1-ви етаж от къща. Няма никаква изолация, само сменена дограма. Имам големи топлозагуби в хола и се чудя, кое е по-добре за машината при тези 20+ градуса навън? Пуснал съм го на 24гр и на 2-ра степен да топли и гледам, че поработи малко и изключи и така от по няколко интервала през 5-10 минути. Да не му "гръмна" по някакъв начин платката или да го прецакам по-бързо, ако го оставя така, вместо да го изключвам денем и да го пускам вечерно време?
    Чудя се, защото докато проучвах, дали да не е по-голям климатика - 50ката например някак си за да се презапася, че няма изолация и изстива бързо - разбрах, че при по-мощен климатик на по-малка стая се получава по-често вкл/изкл. и това прецаква платка/ите по-бързо.
    preparatos и Rafailiev харесват това.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,864
    #717

    Отговор: Появи се заместника на FD серията, серията FH

    Я, един доволен от високия минимум, а и он-офа не го невротизира.
    Tadz ползвай го както ти е комфортно , от дистанционното не мож го счупи тоя звяр.
    Само като застудее под нулата не го изключвайте.
    Rafailiev одобрява това.

  16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015
    Мнения
    6,492
    #718

    Отговор: Появи се заместника на FD серията, серията FH

    Едно е вкл./изк. на +20° външна, в рамките на нормалното е. Съвсем друго е вкл./изкл. при -10° външна. И на човека не му тръгва с форсиране на турбината при всяко включване, а предполагам мазно и плавно без скръц-пук.
    Не дразни on/off-а, дразни начина по който го правят някои модели климатици.
    Rafailiev одобрява това.

  17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,123
    #719

    Отговор: Появи се заместника на FD серията, серията FH

    Мда ве не дразни.Един от най-дразнещите он/офф има ,но за хол няма да прави впечатление.
    Този пост е редактиран от avenger; 15-10-17 в 10:10.
    SPSt и mkukas харесват това.

  18. Novice
    Тук е от
    Oct 2017
    Мнения
    9
    #720

    Отговор: Появи се заместника на FD серията, серията FH

    Какво означава висок минимум?
    Относно шума - не е по-шумен от Fujutsu-то, но на мен всъщност не ми е проблем, тъй като имам по-слаб слух и нося сл.апарат и ако нещо ме дразни си го изключвам
    Жената пък би предпочела да ѝ е шумно и топло, отколкото тихо и студено, така че е доволна, но досега не е изразила лошо мнение

    Иначе какво може човек да не ѝ е доволен от машинката?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 48 от 54 ПърваПърва ... 384647484950 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Шум при работа на минимум Toshiba .DR серията
    От Madj0 във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 54
    Последно: 28-01-14, 09:05
  2. GE серията на ME - мощности 25 и 35
    От d_imige във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 10
    Последно: 29-09-11, 09:59
  3. Dell добавя 3 нови модела в серията си XPS
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 0
    Последно: 18-10-10, 19:56
  4. Явно серията нещо...
    От dindo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 18
    Последно: 29-11-09, 12:12
  5. Sony Ericsson и има ли бъдеще серията P9хх
    От RAMBO1000 във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 0
    Последно: 11-02-06, 15:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе