Страница 141 от 166 ПърваПърва ... 91131139140141142143151 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,101 до 2,115 от общо 2477

Газов котел - Избор и Цени

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    May 2016
    Живее в
    Кърджали
    Мнения
    80
    #2101

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Цитат Първоначално публикувано от ЗЕВС Виж публикацията
    .........Дали ще са вкопани още се колебая поради възможни течове от спойките в бъдеще,но ще си преценя......
    ... ако все пак решиш да ги "вкопаваш" ...помисли за топлоизолация която да поеме линейните разширения

    Полипропиленовите стъклофибърни тръби PIPELIFE са новост на българския пазар и са заместител на досега ползваните PP-R тръби с алуминиев слой (тип „Stabi”).

    Основното им предимство е за участъци, където се получават големи линейни разширения при употребата на обикновени PP-R тръби. Ефектът на по-ниски разширения тук се получава от вградения междинен стъклофибърен слой, като допълнително се получава и предимството тръбата да не се бели при запояване, както е при PP-R тръбите с алуминиев слой.

    Коефициент на линейно разширение 0,035 mm/(m oC)

    (0,15 mm/(m oC) за станд PP-R)

    ∆L=0.035*L*∆T

    ∆L – линейното разширение на тръбата в мм;
    L – дължина на тръбата/участъка в м;
    ∆Т – разликата между температурата на полагане и температурата на експлоатация в oC

    http://www.pipelife.bg/bg/03_Product...osite_Pipe.php

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2017
    Мнения
    23
    #2102

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Да ,благодаря JordanS за сайта.Попадал съм на него преди и съм запознат с линейното им отклонение,но не бях гледал клипчето на "мисия моя дом",така че мерси.Тези тъби със стъклоф. вложка ги имам прекарани на топлата вода в къщата от около 2 год(лично сам съм си ги лепял).Като 50% са в стената ,а останалите 50% открити и нямам до сега проблем с течове.Просто на новото жилище,като всяко нещо ново малко ме е страх да минават под целия апартамент така да се каже.Иначе в къщата въобще нямаше да ми пука ..

    - - - - - - - - - -

    ...Хора,някой гледа ли снощните новини:ПОСКЪПВАНЕ на природния газ( с близо 30 на 100 )парно и топла вода ДРАСТИЧНО за абонатите на газ -от около 20% до близо 40%.Това нали се сещате ,че ще се отрази на абсолютно всички стоки в България,било то храни,горива,цени на черна и бяла техника (котели за газ) и т.н.http://btvnovinite.bg/video/videos/emisii/btv-novinite-kasna-emisija-27-03-2017-g.html Тогава какво правим за да се отопляваме икономично(местим се на остров Лесбос- http://balkan-lenta.info/wp-content/uploads/2014/12/Balkan-lenta.info_73.jpg ).Е лек ден и една" мъдрост" от МЕН отговаряща на живота в България:Труден е живота на белите мечки в южна Африка.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2017
    Мнения
    11
    #2103

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    от днес газкомфорт пуснаха в сайта си новите си цени, газовите котлета с по 10% по скъпи от 01.04.2017г.
    Чудя се, да ли не е пред-великденска промоция :D
    Този пост е редактиран от joro Georgiev; 28-03-17 в 20:47.

  5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,593
    #2104

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Цената падаше надолу 1.5г. и стигна едно приемливо ниво, каквото беше преди 8г., но очевидно добрите неща не траят дълго. Иначе и след поскъпването цената пак ще е доста по-ниска отколкото примерно 2012-4г. Имаше момент, когато при мен беше 1.24лв. за м3. Сега, преди поскъпването е 0.66лв. за м3 при мен.

  6. Member Аватара на legaltk
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    София
    Мнения
    436
    #2105

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Цитат Първоначално публикувано от joro Georgiev Виж публикацията
    от днес газкомфорт пуснаха в сайта си новите си цени, газовите котлета с по 10% по скъпи от 01.04.2017г.
    Чудя се, да ли не е пред-великденска промоция :D
    Цените винаги са нагоре.
    А приходите от продажби дали ще се вдигнат???
    Надявам се компанията да няма финансови проблеми, защото продукта и поддръжката му са на високо ниво като за БГ.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2017
    Мнения
    23
    #2106

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    ..Голямо мълчание след последните новини или пък темата и въпросите са се по-изчерпали вече,което е нормално за около 150 стр....ОК,да "разлая малко кучетата" ,така да се каже. Чета и продължавам да чета и искам да споделя събраната в главата ми информация,а пък и Вие да кажете дали е правилно.
    Конкретно за котела ще е КОНДЕНЗЕН:
    -Желателно е да имате стаен програматор (дали безжичен или не,дали on/off или дневен,седмичен и т.н.) зависи от вас,но не е желателно да е с външен датчик котела и то разположен на южна стена датчика директно нагряван от слънцето.
    -Също така тогава ,когато имате стаен програматор не ви са нужни термо глави на радиаторите(стават и крановете с + и - ,които са в комплектовката на повечето фирми).
    -Също така от кондензният котел както при климатиците се стича водичка и трябва да предвидите тръбичка към "някъде "за да я отведете.
    -Котела може да е едноконтурен за отопление + бойлер за битовата топла вода (БТВ) или двуконтурен за отопление на единия кръг и без бойлер и на проточен принцип за другия кръг условно казано---има изключения в които може да има бойлер.
    -Желателно с мин. мощност 2-3квт. -до колкото имате нужда (в зависимост от топлинни загуби,квадратура на жилище,жена,деца,изградена радиаторна мощност и т.н.)
    -Следователно и за нискотемпературна отоплителна с-ма, повечко радиаторна мощност.По бакалската сметка за да не изпадам в подробности се изчислява при ΔТ (40/30/20)примерно средно изолирано жилище с около 2,50 м. висок таван или приблизително 70w на кв.м.
    -Отоплителна с-ма: може да е последователно или паралелно с колектори свързване в зависимост от различни фактори на апартамента ви.
    -Конкретно при мен , последователно свързване с двутръбна инсталация , ППР тръби със стъклоф. вложка примерно на два кръга с колектори с еднаква дължина 15 метра да кажем и с по 4 панелни радиатори на кръг (като в банята ще е AL.радиатор,а не лира)би трябвало отоплителната инсталация да е нещо подобно:
    -От котела до колекторите се слага Ф32-( 1.1/2) тръба ,да речем от 0-4 метра.
    -От колекторите до първите два радиатора (H600 /2000) в двата кръга с тръба Ф 26(1.1/4) или Ф20 (1).
    -След това от вторите радиатори до третите с Ф 20 или Ф 18 (3/4) и към последните от двата кръга с Ф16(1/2)
    Общо взето от моето четене до сега това съм разбрал като аматьор.Моля по-разбиращите(с опит и занимаващи се професионално с тази деиност) да споделят дали и кое е вярно и ако ли не да се обосноват ако може.Благодара предварително и се извинявам някъде нешо ако не е вярно обозначено,защото е писано докато съм на работа с многа ама много прекъсване и поради това не съм изпадал в подробности за марки, кубатури,пресмятания и т.н.ЛЕК ДЕН НА ВСИЧКИ

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2017
    Мнения
    11
    #2107

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Здравейте !
    Извинявам се ако не съм се прикачила на правилното място, но темата е тази - Газово отопление.
    Въпреки покачването на цената на природния газ сме решили да преминем на отопление с газ. Живеем в къща и сега се отопляваме с пиролизен котел на дърва. Тъй като го палим само вечер работи доста неефективно. За топла вода лятото и преходните периоди се включва бойлер. Решението е взето, но възникват много въпроси. Къщата е 350 кв.м., но ще се отопляват около 200-250. На 3 етажа е, с вътрешно стълбище. Има радиатори във всяка стая, стълбище и бани, общо 20. Добр ли е това, което мислим да направим?
    1. Едноконтурен кондензен котел с бойлер. Можем ли да използваме сегашния бойлер със серпентина или трябва специален?
    2. Сега нямаме, но ще монтираме термовентили с термоглави. Добре ли е само в спалните, без бани и стълбище. Основното помещение /кухня, трапезаия, хол/ с терморегулатора на газовия котел. Къде да са електронни термоглавите?
    3. Коя марка газов котел е по-добра - Бош или Вайлант или друга. Имам предвид ниска минимала мощност и достатъчна максимална, поддръжка, икономичност и ефективност. Кой котел - марка и модел бихте препоръчали???
    Живеем в София, обичаме по-ниска стайна температура до 20 градуса.
    Сигурно ще имам още въпроси. Ще съм много благодарна да ми дадете основни насоки.

  10. Member
    Тук е от
    Feb 2017
    Живее в
    Враца
    Мнения
    379
    #2108

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Цитат Първоначално публикувано от ЗЕВС Виж публикацията
    ЗЕВС
    Относно отвеждането на конденза: хубаво е да е в канализацията и тръбата да е уплътнена. Конденза не е съвсем точно водичка - мирише не много приятно и е "киселичка водичка" [emoji6]
    Извинявай, че не съм съвсем професионалист в областта, пък се обаждам [emoji12]
    Този пост е редактиран от pepitoff; 29-03-17 в 16:48.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2017
    Мнения
    23
    #2109

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    ...Е и аз не съм професионалист pepitoff , затова и за тази "киселичка водичка" разбрах съвсем случайно от приятел,а не от тук и то вчера.Затова я и споменах по горе за да знаят хората и да си предвидят отвеждането до канализацията при закупуване на кондензен котел.Благодаря за допълнението.

    - - - - - - - - - -

    [QUOTE=Артемида;816801]Здравейте !
    Извинявам се ако не съм се прикачила на правилното място, но темата е тази - Газово отопление.
    По мое скромно мнение първо ще трябва да дадеш повечко инфо за тази къща на 3 етажа.Примерно разположение на стаите на всеки етаж(И,З,С или Юг).Колко кв.м се пада на етаж.Стълбището ,че е вътрешно добре,но какво му е разположението и на него и кв. Всички стени външни ли са на стаите и има ли изолация било то външна или вътрешна и колко см. е тя ....тавани -височина и изолация . Общо казано колкото повече информация дадеш ,толкова по лесно ще може някой да ти отговори .Знам даже със сигурност,че по в началото на темата имаше доста потребители с 3 етажни къщи получили доста подробни и различни варианти на отопление.

  12. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,593
    #2110

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Това е инфото в общи линии от моя скромен опит. Между другото Лазар ги беше обобщил тези работи в една отделна тема във форума - Акценти в отоплението.
    Тук с изключение на 2-3-ма всичките сме аматьори обикновени ползватели.
    По отношение на поста с 3-етажната къща. Повечето препоръки са за по-малки жилища. При вас аз бих взел един котел примерно Имергаз Виктрикс 3-20кВ. Мощността при вас като долна граница не е толкова на кантар, както и при голям студ едно 15-16кВ за 3 етажа може и да си трябват.
    Този пост е редактиран от VanDan; 29-03-17 в 17:24.

  13. Novice
    Тук е от
    Mar 2017
    Мнения
    3
    #2111

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Здравейте!Моля за съвет,за двуконтурен газов котел,НО за две бани,които са и на 2-та етажа.Жилището е мезонет(последни 2 етажа),южно,ЧЖП-120 кв,м,изолирано,тухла,все още е на шпакловка и замазка.Не обичам бойлери в баните,а се притеснявам да сложа едноконтурно котле с голям (предполагам,около 200л.) бойлер на балкона,където ще е и котлето,защото не знам зимата как ще работи всичко.Само отопление и БГВ!Разбира се,че ще викна и специалисти,които да направят всички изчисления и каквото е нужно,но преди това,бих искал да чуя и вашите мнения.И още нещо-в София съм и ще ви бъда благодарен,ако ме насочите и към фирма,която може да направи всичко това,което ще ме посъветвате.

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,593
    #2112

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Няма подходящ за отопление котел, който да дава дебит едновременно за две бани. Ако не се използват едновременно може и 3-4 бани да вържете. Котел на газ се избира с основна цел да отоплява добре и икономично жилището. БГВ-то е второстепенна функция. Особено при двуконтурните котли тези две функции са антагонисти. За отопление котела е хубаво да е гъвкав по отношение мощността - примерно ниска минимална, а за проточно БГВ се иска голяма мощност. Трудно е да се направи котел, който да е с много широки граници и в мощността и КПД-то да е високо в целия диапазон. Лазар го е обяснявал това доста пъти, като последния е сред последните 100-на поста.
    Ако основната ви цел е да се отоплявате, то БГВ-то не трябва да ви е критерии. Вече ако държите повече на топлата вода за къпане е друго
    Този пост е редактиран от VanDan; 29-03-17 в 21:21.

  16. Novice
    Тук е от
    Mar 2017
    Мнения
    3
    #2113

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Ето за това ,става дума!Съгласен съм,че е голям диапазона от 80 до 300 м2 и предполагам,че няма да е много рентабилно за моето жилище,но ще ви помоля за малко разяснения.Лазар беше споделил в друга тема,че за БГВ под 25кВт не е подходящо и затова,диапазона на двуконтурните е 25-35кВт.За две бани обаче,нищо не намерих.

    Прикачени изображения Прикачени изображения

  17. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,859
    #2114

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    25кв се има предвид максималната мощност, за 2 бани ако ще се ползват едновременно - единствено с бойлер.

  18. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    435
    #2115

    Отговор: Газов котел - Избор и Цени

    Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    25кв се има предвид максималната мощност, за 2 бани ако ще се ползват едновременно - единствено с бойлер.
    или с термосмесители, у нас сме така разликата е че водата като ми е ограничена на 3 атмосфери налягането в девте бани едновременно не е максимално но не е и малко. котела смогва.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Избор на газов котел.
    От gogo.s във форум Отопление
    Отговори: 174
    Последно: 30-06-19, 09:58
  2. UPS за газов котел
    От taralion във форум Отопление
    Отговори: 14
    Последно: 06-06-16, 22:09
  3. Избор на газов котел.
    От amalexiev във форум Отопление
    Отговори: 0
    Последно: 08-11-12, 21:51
  4. Отговори: 27
    Последно: 01-11-12, 22:39
  5. Избор на газов котел
    От dampio във форум Отопление
    Отговори: 1
    Последно: 21-10-12, 22:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе