Страница 8 от 12 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 167
Like Tree26Одобрявам

Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    гр.София
    Мнения
    219
    #106

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

    Има ли значение с какъв телефон се свързва? Имам предвид ако трябва да се обновява софтуер или да се качват различни циферблати.Питам, защото съм с Айфон.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,605
    #107

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

    Не, няма значение.
    Asen Ikonomov одобрява това.

  4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,423
    #108

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане




  5. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    гр.София
    Мнения
    219
    #109

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

    Взех си часовника и засега съм много доволен.Проблем е, че през приложението на Huawei за iOS няма опция за добавяне на watch faces.Логнах се през приложението на андроид телефон, но броя на циферблатите е ограничен.

  6. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,605
    #110

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

    Какво разбираш под "ограничен". Да не би да гледаш графата "мои" - намиращите се на часовника. В "препоръчани" сега се опитах да ги преброя в приложението и стигнах до 144. Като ти мине интереса, ще ползваш само няколко. Аз имам на самия часовник качени 12, от които въртя 2-3.
    Този пост е редактиран от VanDan; 01-10-20 в 08:47.

  7. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    гр.София
    Мнения
    219
    #111

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

    Нещо явно не съм догледал.Само малката ми дъщеря има андроид телефон и достъпа до него е силно ограничен във времето.[emoji12]

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,605
    #112

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

    Трябва телефона и часовника да са сдвоени по блутут и свързани в приложението на телефона. Трябва да има интернет включен на телефона. На един екран в приложението се виждат няколко циферблата. Трябва да се скролва надолу. Понякога това не става бързо или се нарушава връзката с хуавейския сървър.

  10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,423
    #113

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане


  11. Novice
    Тук е от
    Nov 2018
    Мнения
    8
    #114

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

    Не знам какво Ви е мнението за Huawei watch , но аз имам много горчив опит със Samsung watch bt 46 и същия 44 ( за жената ) .
    Преди това сме ползвали Apple watch series 4 . Решихме да разнообразим с топ модела по онова време от конкуренцията като закупихме и Samsung galaxy buds за всеки съответно .
    Преди това уточнявам ,че и двамата ползваме Apple телефони .
    И приключенията започнаха . Часовникът е уникален като изработка , дизайн , здравина . Наистина на ръката се усеща като устройство , което си заслужава парите . Базела се върти добре , тъча е чудесен . Цветовете му не толкова , въпреки че се води Super Amoled display .
    Сдвояването му с Apple устройство става лесно , но според мен е наистина бавно . И започваме с недостатъците . Често се губи връзката между него и телефона , когато телефонът е в другата стая. Лично според мен приложенията лагват яко , усеща се едно насичане , което е доста дразнещо на моменти . Пулсът го докарва верен . Има много скинове ( това е големия плюс на андроид устройствата ) .
    Нотификации получава , когато си поиска , въпреки че телефонът не стои активен и би трябвало да се получават на часовника.
    Батерията не издържа цял ден , не можеш спокойно да спиш с него , ако през денят си го ползвал както трябва . Зарежда се бавно . Голям недостатък е и липсата на вътрешна памет , за да можеш спокойно да си качиш музика . Предполагам ,че лошата връзка и постоянното губене е защото е сдвоен с Apple устройство . Със слушалките е същата работа - имат уникален звук за музика , батерията им държи достатъчно много , имат безжично зареждане . Като цена / качество са добре . Недостатък голям е липсата на благинки , когато са сдвоени с Apple - > нямаш noise cancellation , адски малък обхват с устройството ( наистина смешно малък , което е зверски недостатък ) . Най-дразнещото е качеството при разговор -> просто ти идва да ги свалиш и да ги прибереш да се зареждат .Отсреща никой не те чува както трябва . Качеството е под всякаква критика . Случвало ми се е при бягане или вървене , телефонът ми е в джоба , слушалките да прекъсват . Невъзможност да се ъпдейтне firmware , освен ако нямаш андроид устройство . ( след ъпдейт обхвата се подобри съвсем леко ) , но не можеш да слушаш музика през Spotify да речем през 2 стаи . Няма и 10 метра според мен .
    Пиша го като сравнение , защото от няколко месеца със съпругата се върнахме към Apple watch series 6 и airpods series 2 . След по-продължителна употреба имам чувството ,че ушите ми започват да ме сърбят , заради налягането , което се образува .
    Абсолютно нямат база за сравнение . Часовникът никога не губи връзка с устройството , connect-ва се самичък без да го мислиш . Батерията му учудващо държи повече от Самсунг-а . Най-големия плюс е ,че се зарежда адски бързо . Дисплея е светлини пред Super Amoled-a .
    За слушалките - перфектен обхват , няма накъсвания и простотии . При разговор са с уникално качество .
    И най-големият плюс , при ползване на няколко устройства с един account , автоматично се прехвърлят към устройстово , което в момента е активно . ( Това просто е уникално ) . Ползвам 2 телефона на Apple . С тях съм активен и към двете устройства .
    Не съм Apple фанатик ,
    Преди време съм ползвам Google Nexus 4, Google Nexus 5 . Скоро имах нещастието да ползвам Xiaomi mi9t pro ( което беше най-бързо продаденото ми устройство - камерата 48 MP , 6 GB RAM , 128 ROM ) . Дъра бъра направо . Все едно някакво лаптопче имаш . Но нито камерата е нещо добро , видеото уж 4к 60 fps -> пълен ташак . Върви бързо и не лагва , но дотам .
    Най-големия плюс и нещото , което наистина ми липсва е автоматичния запис на всички разговори ( входящи , изходящи , наименувани както трябва с номер , дата , час ) и автоматичното им качване в облака .

  12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,423
    #115

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

    ТОЗИ ДИЗАЙН НА ИНТЕЛИГЕНТНИЯ ЧАСОВНИК С ПОДВИЖЕН ЕКРАН ПОКАЗВА ВСИЧКО, ОТ КОЕТО СЕ НУЖДАЕТЕ, С ПОЛОВИНАТА ПРОСТРАНСТВО, БЕЗ БУТОН ЗА ВРЪЩАНЕ НАЗАД!
    https://www.yankodesign.com/2020/12/...utton-needed/?

  13. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #116

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

    Така и не успях да харесам дизайна на фитнес гривните.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,423
    #117

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

    Интелигентен часовник за ... диабетици? Запознайте се с интелигентния часовник, който следи нивата на глюкозата в тялото.

    Нормата е, че интелигентните часовници и лентите за наблюдение на активността могат да проверят сърдечната честота, дишането, стреса и дори нивата на кислород в кръвта. Наскоро обаче създателите на носещи приспособления направиха още една крачка напред, като представиха часовник, който ще показва нивата на глюкоза в кръвта - направо от китката и без необходимост от убождане. Запознайте се с Add Glutrac.

    https://www.add-care.net/



    Говоря за интелигентния часовник Glutrac, създаден от Add Care от Хонконг. И въпреки че работата по него всъщност продължава от 2013 г., не много отдавна това оборудване беше представено на света.

    Нещо повече, както се оказва, мултидисциплинарен екип от учени патентова не само часовник, който помага за контролиране на гликемията, но и специално приложение и пространство за запазване на всички данни и създаване на медицински диаграми, т.е. информационен облак. Всички елементи са базирани на изкуствен интелект. С други думи, с Glutrac се предлага пълен пакет от инструменти, за да помогне на хората с диабет да живеят по-добре.

    Интелигентният часовник за диабетици е носимо устройство, което непрекъснато измерва сигнали от човешкото тяло, използвайки специализирани оптични сензори, машинно обучение и изкуствен интелект. Той събира данни и параметри, необходими за цялостен анализ на здравословното състояние на пациент с диабет.

    В допълнение, като всеки интелигентен часовник, Glutrac може да се похвали с такива функции като: наблюдение на налягането, сърдечната честота, оксигенацията на кръвта, SpO2 или, например, проверка на дихателната честота.



    Как работи диабетичният часовник?
    Диабетичният часовник Glutrac измерва сигналите, изпратени от човешкото тяло. Той събира най-важните данни, използвайки четири метода за наблюдение, т.е. абсорбционна спектроскопия, ЕКГ, PPG и динамично наблюдение на метаболитната топлина.

    След това, въз основа на информацията, събрана за определен период от време, той изгражда потребителски модел, който се използва за изчисляване на нивото на глюкоза в кръвта. Успоредно с това, медицинският умен часовник наблюдава цялостното здраве чрез събиране на данни, които също имат ключово влияние върху цялостния здравен анализ на потребителя.

    Важно е да се препоръчва продължителна употреба на часовника за получаване на надеждни данни.



    Какви са ползите от Glutrac?
    Най-важното и подчертано предимство на часовника Add Care е, че контролът на глюкозата в тялото на диабетика не изисква убождане на пръста или кожата. С Glutrac в ръка той е под контрол в реално време. Без да се изисква каквото и да било участие от негова страна - разбира се, с изключение на поставянето на китката.

    Въпросът е важен, защото например диабетиците от 1-ва степен трябва да правят традиционни измервания дори около 10 пъти в рамките на един ден. Такъв часовник, от друга страна, елиминира необходимостта от пробиване на кожата всеки път и дава постоянен достъп до резултатите, анализирани от алгоритъма за изкуствен интелект.

    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 16-01-21 в 21:56.

  16. Member Аватара на brave
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    London UK
    Мнения
    295
    #118

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

    Аз сега купих като подарък за Майка ми новият Ноnоr Ваnd 6, oбopyдвaн c 1,47-инчoв АМОLЕD диcплeй c peзoлюция 194x368 пиĸceлa и имa 2,5D зaĸaлeнo cтъĸлo.
    He e пocтaвeн ĸaпaцитивeн бyтoн пoнeжe нoвият фитнec тpaĸep ce yпpaвлявa c пoмoщтa нa жecтoвe. Oт дяcнaтa cтpaнa e пocтaвeн физичecĸи бyтoн, ĸoйтo aĸтивиpa eĸpaнa.
    Купих и варианта с 2 каишки Розова и Бяла за да има избор,
    дoĸaтo caмoтo ycтpoйcтвo и винaги чepнo. Цена 34 Паунда с доставката до България.
    Hoвият тpaĸep пoддъpжa 10 cпopтни peжимa, мoжe дa извъpшвa мoнитopинг нa ĸиcлopoдa в ĸpъвтa, 24-чacoв мoнитopинг нa cъpдeчния pитъм и мoжe дa cлeди зa ĸaчecтвoтo нa cъня.
    Bepcиятa c NFС чип пoддъpжa бeзĸoнтaĸтни paзплaщaния и глacoви пoмoщниĸ.
    Имa и Вluеtооth 5.0, aĸceлepoмeтъp, жиpocĸoп, oптичeн ceнзop зa cъpдeчния pитъм и aĸyмyлaтopнa бaтepия c ĸaпaцитeт 180 mАh. Уcтpoйcтвoтo издъpжa във вoдa дo 5 aтмocфepи.
    Другото хубаво е че може да му се ъпдейтва Firmware или това е софтуера дето управлява всичко през приложението Huawei Health app.
    До сега има 2 излезнали ъпдейта но ще излизат и още ето ги:
    10.1.0.92 - First 12.2020
    10.1.2.12 - Second 01.2021

    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от brave; 05-02-21 в 01:22.

  17. Member
    Тук е от
    Oct 2002
    Мнения
    637
    #119

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Интелигентен часовник за ... диабетици? Запознайте се с интелигентния часовник, който следи нивата на глюкозата в тялото.

    Нормата е, че интелигентните часовници и лентите за наблюдение на активността могат да проверят сърдечната честота, дишането, стреса и дори нивата на кислород в кръвта. Наскоро обаче създателите на носещи приспособления направиха още една крачка напред, като представиха часовник, който ще показва нивата на глюкоза в кръвта - направо от китката и без необходимост от убождане. Запознайте се с Add Glutrac.

    https://www.add-care.net/



    Говоря за интелигентния часовник Glutrac, създаден от Add Care от Хонконг. И въпреки че работата по него всъщност продължава от 2013 г., не много отдавна това оборудване беше представено на света.

    Нещо повече, както се оказва, мултидисциплинарен екип от учени патентова не само часовник, който помага за контролиране на гликемията, но и специално приложение и пространство за запазване на всички данни и създаване на медицински диаграми, т.е. информационен облак. Всички елементи са базирани на изкуствен интелект. С други думи, с Glutrac се предлага пълен пакет от инструменти, за да помогне на хората с диабет да живеят по-добре.

    Интелигентният часовник за диабетици е носимо устройство, което непрекъснато измерва сигнали от човешкото тяло, използвайки специализирани оптични сензори, машинно обучение и изкуствен интелект. Той събира данни и параметри, необходими за цялостен анализ на здравословното състояние на пациент с диабет.

    В допълнение, като всеки интелигентен часовник, Glutrac може да се похвали с такива функции като: наблюдение на налягането, сърдечната честота, оксигенацията на кръвта, SpO2 или, например, проверка на дихателната честота.



    Как работи диабетичният часовник?
    Диабетичният часовник Glutrac измерва сигналите, изпратени от човешкото тяло. Той събира най-важните данни, използвайки четири метода за наблюдение, т.е. абсорбционна спектроскопия, ЕКГ, PPG и динамично наблюдение на метаболитната топлина.

    След това, въз основа на информацията, събрана за определен период от време, той изгражда потребителски модел, който се използва за изчисляване на нивото на глюкоза в кръвта. Успоредно с това, медицинският умен часовник наблюдава цялостното здраве чрез събиране на данни, които също имат ключово влияние върху цялостния здравен анализ на потребителя.

    Важно е да се препоръчва продължителна употреба на часовника за получаване на надеждни данни.



    Какви са ползите от Glutrac?
    Най-важното и подчертано предимство на часовника Add Care е, че контролът на глюкозата в тялото на диабетика не изисква убождане на пръста или кожата. С Glutrac в ръка той е под контрол в реално време. Без да се изисква каквото и да било участие от негова страна - разбира се, с изключение на поставянето на китката.

    Въпросът е важен, защото например диабетиците от 1-ва степен трябва да правят традиционни измервания дори около 10 пъти в рамките на един ден. Такъв часовник, от друга страна, елиминира необходимостта от пробиване на кожата всеки път и дава постоянен достъп до резултатите, анализирани от алгоритъма за изкуствен интелект.

    Кога ще може да се закупи в Европа?

    - - - - - - - - - -

    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    ТОЗИ ДИЗАЙН НА ИНТЕЛИГЕНТНИЯ ЧАСОВНИК С ПОДВИЖЕН ЕКРАН ПОКАЗВА ВСИЧКО, ОТ КОЕТО СЕ НУЖДАЕТЕ, С ПОЛОВИНАТА ПРОСТРАНСТВО, БЕЗ БУТОН ЗА ВРЪЩАНЕ НАЗАД!
    https://www.yankodesign.com/2020/12/...utton-needed/?

    Може ли да се закупи от някъде?

  18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,423
    #120

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

    За първият, попитай на официалната им страница.
    Вторият засега е само концепция.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 12 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Прахосмукачка робот / FAQ - избор, обсъждане, мнения
    От huba-buba във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 274
    Последно: 29-02-24, 10:16
  2. Електрически самобръсначки / FAQ - избор, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Друга битова техника
    Отговори: 76
    Последно: 29-12-23, 19:37
  3. Прахосмукачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения
    От eye_contact във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 978
    Последно: 04-12-23, 18:49
  4. Хладилници / FAQ - избор, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Хладилна техника
    Отговори: 50
    Последно: 02-06-20, 21:20
  5. Епилатори / FAQ - избор, мнения, обсъждане
    От Zornitsa_S във форум Друга битова техника
    Отговори: 8
    Последно: 06-09-15, 17:20

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе