Страница 25 от 112 ПърваПърва ... 1523242526273575 ... ПоследноПоследно
Резултати от 361 до 375 от общо 1674

OLED Телевизори - съвети и обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #361

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    [QUOTE=Loreti;921088]Това с двадесетте вата беше шега разбира се,но иначе всеки притежател на плазма знае ,че тези 382Watt ,които сте посочили са максимална консумация.

    Извинявам се ако това което съм дал подвежда,но тук не пише дали е макс. или номинална консумация.Това с малкото w също го видях,но по спомен (не съм сигурен)когато съм гледал за 50'' на времето консумацията беше над 200w.За съжаление не ги намерих в ds и незнам точно къде да проверя(въпреки,че това е история и едва ли е от значение за някои).

    >Shark...разбира се ,че всеки си купува според своите критерии и възможности,спори се защото някой казва,че ''друг някой бил казал'' и.т.н....вместо да се говори с факти и проверени източници.
    Доколкото led висок клас ...да може да си купиш,но тези които наистина се доближават до OLED вероятно знаеш какви са им цените и май не съм чул никой да си е купил,пък даже някои от тях ги няма в бг.А другите които уж се доближават ,като 8 серия SONY са доста далечни роднини(да кажем само по линия ,че и двата са тв-ри).
    Този пост е редактиран от cable; 20-03-19 в 12:55.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Jan 2019
    Мнения
    152
    #362

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Цитат Първоначално публикувано от -Shark- Виж публикацията
    В момента телевизорите ЛЕД/ЛСД от висок клас имат толкова близка картина до ОЛЕД, а в някой отношения са и по-добри, че не знам какво точно би ме накарало да си купя ОЛЕД и да го мисля ...
    Що се отнася до обработка на картината, не на едно и две места се споменава, че при по-ниско качество на сигнал SD, Сони имат най-добра обработка ...
    Както cable каза - лсд телевизорите, които се доближават до качеството на картината на олед струват колкото и повече от най-достъпния олед на пазара.
    Единственото, в което някои лсд телевизори, са по-добри е peak яркостта, която постигат, това е.
    Вярно е, че Сони имат може би най-добрата обработка на картината, но това не значи, че олед телевизорите на ЛГ са зле по този показател и Сонито има по-добра картина. Пълен абсурд.

  4. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #363

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Всъщност за да внесем малко хумор трябваше да кажа,че 8-ма серия на SONY се доближава до OLED,колкото известен нападател от родното ни футболно първенство до К.Мбапе.Ако не съм прав ще помоля SONY да изравни цените на OLED тв. си с тези на 8 серия,ако качеството е подобно,че и аз да се замисля да си взема още един,този път SONY(защото все обърквам марката).

  5. Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    341
    #364

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Цитат Първоначално публикувано от paraiso Виж публикацията
    Никакви изводи не си правя, нито пък съм се заял за 20-те вата. Просто казах, че ми стана любопитно за консумацията, на която не бях обръщал внимание в сравнение с тези с подсветка.

    Който каквото иска да си купува. Аз се интересувам повече от технологиите и потребявам много повече мултимедия на компютър и други устройства, отколкото просто на два телевизора в хола и спалнята. И, както споменах, при монитор за 4000 лв. и десетки други устройства и периферия, мислиш ли, че нямам пари за OLED? Освен това, аз задавах въпроси, заключения не съм правил (освен това, че предпочитам устройство с добър ъпскейлинг пред технология). Хубав ден.
    Panasonic 65 FZ 800 го взех за 4500 лв. , но не става въпрос за парите .
    Основният въпрос на който искам да ти отговоря е ,че телевиозорът е отличен и ще отговори на всички твои изисквания.
    След необходимата калибровка картината дори на ефирните SD канали става много повече от добра , за 720p и нагоре не трябва да се говори а да се види.
    Плазмите в другите стаи се справят без проблем със SD сигнал ,но ъпскейлинга на OLED e впечатляващ ,което те интересува и е много над очакванията ми.
    Все пак едно е ъпсклейване от SD на HD ,a доста по сложно е към 4к .
    Нищо не мога да кажа за Булсатком ,там нещата си зависят според мен от самият оператор и ако са зле само кинескоп може да спаси положението.

    И още един много важен плюс на OLED TV, който беше отбелязан от собственик малко по-назад във форума и аз също потвърждавам :
    ОLED телевизорите не натоварват очите дори и в абсолютна тъмнина.
    Този пост е редактиран от Loreti; 20-03-19 в 14:07.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013
    Мнения
    124
    #365

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Цитат Първоначално публикувано от cable Виж публикацията
    То и няма как да го опрравя.Просто когато един уред е по-некачествен ще виждаш по-малко ''мазнъочи'' на него от колкото на друг с по-добри характеристики
    ти тука нещо се обърка как така ако е по-некачествен ше виждаш по-малко мазньочи не е ли обратното колкото по-качествен е ше маже по-малко ;

  7. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #366

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Рядко се бъркам.Когато сигнала е лош така става.Един пример.Когато слушаш музика от компютър с не много добра звукова карта на слаби(средни)колони и усилвател ще ти изглежда добре.Като я пуснеш на hi-fi уредба ще разбереш колко е зле.Разбира се под hi-fi уредба нямам впредвид това което пише на някакви пищялки,а добър ресивер и много добри тонколони.Същото важи ако си спомняш годините на видео/аудио касетите,некачествен запис на колкото по-качественна апаратура го гледаш/слушаш,толкова повече виждаш ,че е калпав. Нещо такова е и с тв-та.Разбира се всяко правило си има изключения...Понякога може и да не видиш разликата.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,509
    #367

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Кабеле, ама много си се объркал този път. Телевизия с нисък битрейт на калпав 4к телевизор от нисък клас е пълно фиаско, сиреч тотално омазване. Същият сигнал, обработен от висок клас телевизор, дава съвсем различна картина на екрана. Лесно се изпробва.

    Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk

  10. Member Аватара на coverstar
    Тук е от
    Dec 2017
    Мнения
    417
    #368

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Sony Oled 55AF 9,достатъчно висок клас ли е?
    Защото гледах на него CITY TV (SD) и беше потресаващо трагична картина....звукът поне беше супер....
    като се отдалечих на 4-5 метра стана по-добре...
    просто козата си сака пръч...иначе телевизора е повече от СУПЕР.....
    само дето пича си го пази,като зеницата на окото си....мени каналите,не играе игри....съблюдава всички правила....

  11. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,509
    #369

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Тестът се прави с двата телевизора, един до друг. Предварително се настройват от човек, който е наясно с материята. Тогава става ясно, че по-високият клас маже по-малко от ниския.

    Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk

  12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,377
    #370

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Каквато и софтуерна обработка да правиш на некачествен сигнал, картината си остава боклук. Това което прави софтуера, е да замазва-прикрива частично някои артефакти.

  13. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #371

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    >dodo_pv....Казах,че може да се объркам понякога,но чак пък тотално.Виж и горното мнение.Аз не съм се замислял кое защо става толкова,колкото от опит,а той с техниката не е от вчера(може би трябва да допълня ...за съжаление,защото съм далече от хубавата възраст на 20 годишните).
    Всъщност разлика може би има и като чисто като субективно усещане съм забелязал е вероятно да се дължи на това,че като гледаш или слушаш една техника много свикваш с качеството ,и когато подадеш лош сигнал разликата веднага е дразнеща.Но без значение дали ще уцеля причината,както съм казвал много пъти -не искам много да разбирам,а на кого да вярвам.Ако си чел достатъчно форума за тв-ри вероятно знаеш,че hristoslav е напред с материала и ако не съм прочел черно на бяло нещо друго от специализирано издание с голям % вероятност предпочитам просто да се доверявам.
    И те съветвам когато четеш форума да внимаваш на кого се доверчваш,защото мненията често са напълно противоположни и могат жестоко да те подведат.Не казвам конкретно в този случай,защото считам въпроса за маловажен.
    В конкретния случай по-скоро бих се доверил на собственния си опит защото по-важното е как субективно се възприемат нещата.Но винаги ще има случаи,когато не си сигурен в нещо и трябва просто да се довериш на някого.
    Калпавото си е калпаво и каквато и прическа да си направи няма да стане Джулия Робъртс.На някои дори и д-р Енчев не може да помогне .
    p.s.....И най-важното е когато се доверявам на някого да внимавам дали той може да има някакъя частен интерес(напр. дистрибутор на дадени изделия) или както ''научно'' му казват-''конфликт на интереси''.Затова в някои теми имам сериозни съмнения към мненията на някои от колегите.Но това разбира се най-малко мен ме засяга.Има си домакин(главен модератор) и той определя кое може и кое не може в къщата му.
    Този пост е редактиран от cable; 24-03-19 в 10:22.

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013
    Мнения
    124
    #372

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    а бе на хубав телевизор си трябва видео с високо качество това е ... ако пускаш стари двд та или телевизия със стандартно качество никаква разлика няма дали ше е тв за 5000 лв или за 1000 същото качество на картината... на булсат каналите като ги пусна на стария самсунг 43" ku6072 и на оледа 55"c8 абсолютно никва разлика даже на самсуняка изглеждат по-добре щото е по-малък екрана ... Разликата идва вече като се гледа HD съдържание;друго нещо което ми прави впечатление е че лично аз не намирам голяма разлика между full hd 1080p и 4k изглеждат ми почти еднакво от 480p до 1080p разликата е огромна обаче от 1080p-2160p почти не намирам разлика и за мен е излишно тва нещо с 4k си е чист маркетинг...3то нещо което искам да споделя е че HDR за мен е пълна глупост и прави игрите да изглеждат супер нереални и неестествени и просто е излишно пак маркетинг...

  16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,377
    #373

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    x33mmm
    за UltraHD ти трябва телевизор с диагонал над 80" за да видиш разликата с 1080..
    за HDR
    https://www.rtings.com/tv/learn/hdr10-vs-dolby-vision


    Относно прогарянето
    човека продава 5 годишен OLED телевизор и специално е направил снимки на заливка с 5% сиво - няма никакви отпечатъци
    https://www.avforums.com/threads/55-...c930v.2130687/
    и това на стар панел, а новите са по-надежни и устойчиви. Сами си правете изводите...
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 27-03-19 в 20:50.

  17. Member Аватара на Frost
    Тук е от
    May 2007
    Мнения
    997
    #374

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    x33mmm
    Пусни си Aquaman на 4K HDR и кажи после, че няма никаква разлика... Много зависи как се мастерират и заснемат филмите.

  18. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София
    Мнения
    2,528
    #375

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Коя технология е по-устойчива на прогаряне, плазма-та или олед-а? Аз на мойта плазма след 8г. употреба не съм забелязал каквото и да е прогаряне, но в началото го разработих изключително педантично, повече от 300часа без никакво статично изображение, също и субтитри, и като е в режим ТВ е с намален контраст, на филми през лаптопа на ТНХ. Предполагам, че ако олед-а се гледа по същия начин няма да има драми.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 25 от 112 ПърваПърва ... 1523242526273575 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Samsung спира производството на OLED телевизори
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 07-05-14, 15:20
  2. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  5. Отговори: 4
    Последно: 27-05-08, 08:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе