Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 20 от общо 20

Sony 55W80C boot loop

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,376
    #16

    Отговор: Sony 55W80C boot loop

    Това са частни сервизи, които са оторизирани(имат сключен договор със Сони) да извършват ремонти(в 90% от случаите - диагностика и подмяна на дефектирали елементи).

    Инсталирането на софтуер през сервизен порт, се прави от много малко сервизи, чиито техници са преминали обучение от сервизният инструктор на компанията, след което са получили разрешение да извършват операцията. Вероятно такива сервизи има само в София.

    Сервизите у нас са пълна скръб....нямат необходимата техника, компютри и софтуер за пълна диагностика, затова и масово само подменят платки или видеопанели. Забранено им е да ремонтират елементи от платките или видеопанелите. Такива ремонти се правят в специализирани сервизи в Унгария, Чехия и Полша.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,204
    #17

    Отговор: Sony 55W80C boot loop

    Ако си прав, значи просто са презредили някаква версия на FW през USB.
    Но не мисля, че зареждането през сервизния порт е нещо, което изисква кой-знае каква квалификация. Само сервизно за съответното шаси/модел. И чак пък забрана за ползване на сервизен порт... Как тогава ще се направи диагностиката?

    За сервизите не мога да дам еднозначно мнение. Още повече толкова категорично. Познавам специалисти, които си имат всичко, кадърни и образовани са. Както и такива, които ме отказаха от ремонт точно при тях буквално с две изречения още на вратата.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2015
    Мнения
    46
    #18

    Отговор: Sony 55W80C boot loop

    Здравейте,

    телевизора ми беше върнат в петък от служители на технополис. В момента си работи, имам чуството, че леко се е забързал, не знам какво са му правили. Още не са сложили marshmellow, в който има вече клавишна компаниция за reset. Сервиза, в който са го носили е Стемарк, които явно са оторизирани. По телефона ми казаха, че не ставало с флашка и затова си мисля, че явно е по серийния порт(даже не го знам къде му е буксата на телевизора?!)

    Ще видим колко време ще изкара тоя път, питах мацката дето го донесе дали мога да правя нещо превантивно и тя каза "Не това е като телефона ви, като се бъгне софтуера и няма каква да направите". Викам и там поне мога да го ресетна с комбинация от клавиши, тука изобщо не са помислили....

  5. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2015
    Мнения
    46
    #19

    Отговор: Sony 55W80C boot loop

    Сагата с телевизора продължава... Онзи ден спираха тока в квартирата докато работех от вкъщи. Телевизора започна да показва съобщения как gamepadmanager-a е крашнал. Когато човек натисне OK и пак излиза същото съобщение. Съответно не може да се стигне до factory reset-a и телевизора става отново неизползваем. В интернет има няколко човека, които се оплакват от същото.

    Този път от технополис ме отрязаха да го вземат от вкъщи та вчера го карах с колата сам. Попитах ги дали ще е възможно да го заменят, на което ми беше отговорено, че сервизния инжинер трябвало да издаде такъв протокол. Въобще не мога да повярвам как техника за 2к може да прави такива тъпи номера и да е толкова недомислена откъм software. Когато дойде ще му правя "стрес тестове" и ако се счупи вече ще си мине по нормалния път за три връщания и КЗП.

    Лошото е, че хората от технополис казаха как и на philips телевизорите правели същия проблем, защото и те са с android. А като се замисля, че даже не исках smart телевизор, а просто хубав панел.

  6. Member
    Тук е от
    Mar 2008
    Мнения
    617
    #20

    Отговор: Sony 55W80C boot loop

    и аз така исках - ако може да се махне андроида веднага го изфичквам

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

  1. Продавам Radio Loop Amplified FM Aerial
    От maxim7 във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 05-04-14, 15:32
  2. Отговори: 10
    Последно: 20-12-13, 14:37
  3. Boot from lan?
    От get във форум Общ - софтуер
    Отговори: 12
    Последно: 15-01-05, 16:57
  4. Boot CD
    От get във форум Общ - софтуер
    Отговори: 4
    Последно: 13-08-04, 00:36
  5. boot xp
    От big_bursuci във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 26-04-03, 10:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе