Страница 9 от 13 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 188
Like Tree35Одобрявам

iPhone

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,349
    #121

    Отговор: iPhone

    https://www.patentlyapple.com/2022/0...hes-dents.html


    iPhone 14 и iPhone 14 Plus наистина са модели от поколението iPhone 13. Това се потвърждава от номерата на моделите на смартфоните
    iPhone 14 се различава от iPhone 13 само по цвят


    След представянето на iPhone 14 в мрежата все повече се обсъжда фактът, че смартфонът практически не се различава от iPhone 13 по отношение на дизайн и характеристики.

    IPhone 14 изглежда точно като iPhone 13, докато новият смартфон е изграден на същата едночипова система Apple A15. Новият смартфон има същите сензори за изображения и бленда, а подобренията на камерата са софтуерни, тоест могат да бъдат внедрени на iPhone 13 (достатъчно е да се пусне съответният фърмуер).

    iPhone 14 се различава от iPhone 13 само по цвят. Това се потвърждава от номерацията на модела в последната бета версия на Apple Xcode. Като напомняне, Xcode е интегрирана среда за разработка (IDE) на Apple, използвана за разработване на софтуер за macOS, iOS, iPadOS, watchOS и tvOS.

    Най-новата версия гласи, че iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max са модели с номера iPhone15.2 и iPhone15.3. В същото време iPhone 14 и iPhone 14 Plus имат съответно номера на модела iPhone14.7 и iPhone14.8. Освен това iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max имат съответно номера на моделите iPhone14.5, iPhone14.4, iPhone14.2 и iPhone14.3.

    С други думи: вътрешното номериране на Apple потвърждава, че iPhone 14 и iPhone 14 Plus са същото поколение като iPhone 13.
    https://news.mydrivers.com/1/859/859360.htm




    AnTutu стартира на преждевременно активиран iPhone 14 Pro Max. Стриймърът е забранен
    Имаше и информация за опаковъчната кутия


    Има продължение на историята с преждевременно активирания смартфон iPhone 14 Pro Max в Китай, която беше показана на стрийминг платформата тази вечер. Както стана известно, стримерът беше блокиран в китайския TikTok (Douyin).

    Този човек получи тъмно лилава версия на iPhone 14 Pro Max с 1TB флаш памет и активира телефона на живо, след което проведе тест AnTuTu, в който новият флагман отбеляза 970 000 точки.

    AnTutu стартира на преждевременно активиран iPhone 14 Pro Max. Стриймърът е забранен
    Освен това се появи информация за опаковъчната кутия на iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max. Тя е напълно бяла. За да се предпази околната среда, върху него няма пластмасово фолио. На гърба има хартиена лента за откъсване, както при iPhone 14 13 серия.
    https://news.mydrivers.com/1/859/859248.htm




    Смартфоните iPhone 14 започнаха да се активират преждевременно: продавачите ги чака глоба от $30 хиляди и забрана за работа с оборудване на Apple
    Активациите са забранени до 16 септември


    Търговците разопаковат iPhone 14 Pro, за да разкрият Dynamic Island, дори без активиране
    Както стана известно, поне един магазин, продаващ iPhone 14 в Китай, ще бъде глобен с огромна сума от Apple, освен това той ще загуби правото да продава оборудването на компанията от Купертино.

    Както вече съобщихме , Apple постави много строги правила: смартфоните от серията iPhone 14 не могат да бъдат активирани до 16 септември, когато трябва да започнат продажбите. Според стратегията на Apple ранното активиране води до глоба от около 30 000 долара, както и забрана за по-нататъшна работа с оборудване на Apple.

    Дилърът на Changzhou потвърди, че това наистина е така. Тази вечер китайска платформа за стрийминг на живо показа работещ iPhone 14 Pro Max, който беше активиран. Стримерът показа как работи новият изрез Dynamic Island. В резултат на това пострада продавачът, предоставил този смартфон.

    Източникът добавя, че търговците, които позволяват преждевременно активиране на смартфони, ще загубят статута си на сертифицирани точки за продажба и Apple повече няма да си сътрудничи с тях.
    https://news.mydrivers.com/1/859/859257.htm




    Сървърите на Apple не издържаха на натоварването: китайците поръчаха повече от 2 милиона iPhone 14 на ден
    Мнозина потвърдиха, че не могат да напуснат поръчката


    В момента предварителни поръчки за смартфони от серията iPhone 14 се приемат в много страни по света. Търсенето е толкова голямо, че сървърите на Apple не издържаха на натоварването и се сринаха.

    Според AppleInsider голямото търсене на iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max на китайския пазар е причинило срив на сървърите на Apple, като феновете са резервирали повече от 2 милиона смартфона в рамките на 24 часа.

    Веднага след началото на приемането на предварителни поръчки на официалния уебсайт на Apple дълго време висеше съобщение: „Apple Store ще бъде актуализиран, ще се видим по-късно“. В същото време потребителите не можеха да отидат на страницата за плащане. Мнозина потвърдиха, че не могат да напуснат поръчката.

    Нещо подобно се случи, когато китайските потребители направиха предварителни поръчки за серията iPhone 13. Тогава броят на предварителните поръчки за серията iPhone 13 надхвърли 5 милиона и сървърите на Apple не издържаха и веднага паднаха.

    В момента най-търсени са iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max, докато стандартните iPhone 14 и iPhone 14 Plus остават встрани. Според проучване на известния анализатор Минг-Чи Куо, iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max представляват около 85% от поръчките, докато iPhone 14 Plus представлява около 5%.
    https://news.mydrivers.com/1/859/859259.htm




    iPhone 15 Pro и iPhone 15 Ultra ще получат невероятно бърз Apple A17. Apple иска да бъде първият, който използва най-новата технологична технология TSMC N3E
    Увеличаването на производителността на Apple A17 ще бъде много ясно


    Според последните данни, Apple планира да бъде първата компания, която ще използва процеса TSMC N3E през следващата година. На базата на този 3-нанометров процес ще се произвеждат едночипови системи за новите iPhone и Mac.

    Източникът пояснява, че iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max (или iPhone 15 Ultra ) ще се базират на 3-нанометровия Apple A17, чиято производителност и енергийна ефективност ще бъдат значително подобрени в сравнение с Apple A16.

    N3E (Ehanced) е последното поколение на подобрения 3nm процес на TSMC. В сравнение с N5, консумацията на енергия е намалена с 34% при същата производителност, производителността е увеличена с 18% при същата консумация на енергия при същата плътност на транзистора, която може да бъде увеличена с 60%.

    Първите тестове на Apple A16 показаха, че едночиповата система, която продължава да използва 4nm процес, не е значително по-бърза в сравнение с Apple A15. Източници смятат, че Apple вече не може да осигури по-силна оптимизация за 4nm процес и в следващата стъпка, за да продължи да подобрява производителността, трябва да премине към по-напреднал процес.
    https://news.mydrivers.com/1/859/859301.htm

    - - - - - - - - - -

    Режимът Always-on-Display в новите iPhone не предлага никакви настройки
    Може само да се изключи


    Първите ревюта на новите iPhone вече са публикувани, което означава, че се появяват нови подробности за различните функции на устройствата. Включително технологията Always-on-Display, която имат само по-старите нови продукти.
    Както се оказа, няма настройки за режима. Потребителят няма възможност да избира каква информация да се показва на дисплея в този режим: или цялата, или никаква, ако AoD е деактивиран. За щастие можете просто да изключите режима.

    Не е изключено в бъдеще възможностите на новия режим за Apple да се разширят, но досега всичко е реализирано на базово ниво.
    Спомнете си, че iPhone 14 Pro и 14 Pro Max имат OLED екрани, които могат да намалят честотата на опресняване до 1 Hz. В резултат на това режимът Always-on-Display на Apple се прилага различно от смартфоните с Android.

    https://www.macrumors.com/2022/09/14...splay-tidbits/





    https://9to5mac.com/2022/09/14/dynamic-island-supported-apps/

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,349
    #122

    Отговор: iPhone

    Какво ново се крие вътре в iPhone 14 Pro Max? Появи се първото видео с разглобяването на смартфона
    Като цяло всичко е същото, но редица детайли са изпълнени по различен начин.


    В мрежата се появи първото видео на разглобяването на iPhone 14 Pro Max.

    Като цяло няма нищо особено ново във флагмана на Apple за 2022 моделна година. Може да се отбележи, както винаги при iPhone, много компактна дънна платка, размерите на модулите на камерата и нов елемент - предния блок TrueDepth, благодарение на който е реализиран изрезът Dynamic Island.

    Сред подробностите си струва да се обърне внимание и на графитните плочи на SoC A16 Bionic, които трябва да помогнат за по-добро отстраняване на топлината. Обичайният слот за SIM карта липсва, но това, припомням, важи само за американските версии на новите продукти на Apple.

    Източникът оцени ремонтопригодността на смартфона на 6,5 точки, което е съвсем нормално за модерен флагман.



    - - - - - - - - - -

    iPhone 14 Pro Max срещу Samsung Galaxy S22 Ultra в голямо сравнение на камерата. Един от първите видеоклипове от този вид в мрежата
    Всеки смартфон има силни страни


    В мрежата се появи едно от първите видео сравнения на камерите на iPhone 14 Pro Max и Samsung Galaxy S22 Ultra.
    Разбира се, сравняването на снимки и видеоклипове с видеоклипове в YouTube е спорна задача, но все пак дори в този формат могат да се разграничат много неща.

    Например, че новият iPhone прави по-добри видео и снимки на тъмно. Освен това има по-добра стабилизация, по-добър Action Mode с по-висока резолюция, но в същото време новият Apple не може да се мери с флагмана на Samsung по отношение на телефото възможности, което е логично, защото iPhone 14 Pro Max има само една такава камера с трикратно увеличение, докато Samsung отделно има перископна телефото камера с 10x оптично увеличение.

    Също така в редица снимки тъмните зони са по-добре обработени на iPhone, но небето е преекспонирано на някои места, въпреки че Galaxy S22 Ultra свърши отлична работа там.


  4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,349
    #123

    Отговор: iPhone

    Има ли смисъл от 48 мегапиксела в новите iPhone? Сравнението на камерите на iPhone 14 и 14 Pro дава отговор
    Не винаги има разлика


    Онзи ден видяхме голямо сравнение на камери между iPhone 14 Pro Max и Samsung Galaxy S22 Ultra , сега е време да сравним обикновения iPhone 14 с iPhone 14 Pro, за да видим дали си струва да плащаме допълнително за камерите и дали новият 48-мегапикселовият сензор си заслужава.

    Ако говорим за дневни снимки в нормален режим, тогава условно няма разлика. При много, много близко приближение по-старият модел предоставя малко по-добри детайли, но това е толкова незначително, че едва ли си заслужава внимание.

    Ако сравните нормални снимки на iPhone 14 и снимки в 48-мегапикселов режим ProRAW на iPhone 14 Pro, тогава във втория случай снимките са по-естествени и по-меки. Поради това понякога изглежда, че снимките на по-младшия модел са по-ясни.

    При слаба светлина снимките в нормален режим се различават малко повече. По-специално, iPhone 14 Pro се справя по-добре с детайлизирането на определени детайли (като трева) и предоставя по-резки изображения с по-малко шум.


    Като цяло разликата е малка, не винаги се проявява и понякога трябва да се търси „под микроскоп“.

    - - - - - - - - - -

    Възможностите за зареждане на iPhone 14 Pro Max бяха изчерпателно оценени: максималната мощност е 26 W, необходими са около 2 часа за пълно зареждане на батерията
    Най-новият iPhone 14 все още не достига флагманите на Android по отношение на скоростта на зареждане


    Експертите на Chargerlab проведоха голям тест за съвместимостта на различни зарядни устройства на Apple с най-новия iPhone 14 Pro Max. В резултат на това беше установено, че е по-добре да не използвате старо зарядно устройство с мощност 5 W с устройството: пълното зареждане на смартфона с него ще отнеме 5 часа.

    Е, iPhone 14 Pro Max се зарежда най-бързо с устройство, което доставя 96 W мощност - зарежда телефона с 47% (2031 mAh) за половин час, с 84% (3631 mAh) - за час, с 100% (4323 mAh) - за 1 час и 49 минути. Изглежда, че с такава мощност телефонът трябва да се зарежда по-бързо, но iPhone 14 Pro Max е в състояние да „използва“ само 26,5 вата мощност. И в това, разбира се, той е много по-нисък от флагманите на Android.

    Тестерите също отбелязаха, че iPhone 14 Pro Max е съвместим със зарядни устройства на трети страни, които поддържат USB Power Delivery.

    https://www.chongdiantou.com/archives/175427.html

    - - - - - - - - - -

    Сапфиреното стъкло на камерата на iPhone 14 не е по-твърдо от обикновено. Новият Apple е тестван за здравина и не само от блогера JerryRigEverything

    Известният блогър JerryRigEverything стигна до чисто новия iPhone 14, за да го подложи на своя стандартен набор от тестове. През последните години блогърът тества само по-старите модели, така че сега ще видим колко издръжлив е по-младшият.
    Смартфонът с лекота премина най-важния и практичен тест за здравина, но има още един детайл, който си струва да се отбележи, въпреки че не е нов.

    Както можете да видите във видеото, стъклото, покриващо камерата, се надрасква от материал с твърдост 6 по скалата на Моос, докато Apple говори за използване на сапфирен кристал, който трябва да се надрасква от материали с твърдост най-малко 9. Така че Apple лъже ли?


    Да започнем с факта, че тази ситуация беше с миналогодишните iPhone, а и не само с тях. Например Xiaomi Mi 9 имаше същата особенност.
    Във всички тези случаи, устройството Diamond Selector, ако се го използвали, реагира на такива стъкла, а ако пропуснете подробностите, устрийството реагира на алуминиев оксид, какъвто се явява сапфирът. Фактът, че полученото стъкло е много по-малко твърдо, вероятно показва наличието на голям брой примеси. По този начин, въпреки че това не е новина само по себе си, отбелязваме, че нищо не се е променило по този въпрос в iPhone 14 и със стъклото на камерата трябва да се работи със същата грижа, както с капака на екрана.

  5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,349
    #124

    Отговор: iPhone

    „Камерата ми трепери неконтролируемо“ – новите iPhone 14 Pro и 14 Pro Max имат проблеми с приложенията за камера на трети страни
    Особено в Snapchat, TikTok и Instagram


    Към няколко проблема , които вече са открити в новите iPhone, е добавен още един. Очевидно много приложения на трети страни не могат да работят правилно с новата основна камера на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max.

    „Камерата ми трепери неконтролируемо“ – новите iPhone 14 Pro и 14 Pro Max имат проблеми с приложенията за камера на трети страни
    Потребителите са установили, че различни приложения, включително супер популярните Snapchat, TikTok и Instagram, не работят добре, когато активират камерата директно от тези приложения. По-специално, потребителите се оплакват от трептене, а не самото изображение на екрана.

    Взех новия си iPhone 14 Pro вчера и периодично изпитвах трептене на камерата (под трепване имам предвид, че виждам и чувам трептенето) в Snapchat.
    Камерата ми се тресе неконтролируемо, когато отворя Snapchat или използвам камерата за Instagram. Въпреки това не срещам никакви проблеми, когато използвам обикновеното приложение за камера.
    Моят iPhone 14 Pro току-що пристигна и когато отворих Snapchat, камерата трепереше много и издаваше доста странен механичен шум.
    В същото време нищо подобно не се случва в родното приложение на камерата. Вярно е, че не всички потребители се оплакват от горните проблеми, но все пак проблемът не е изолиран.


    https://9to5mac.com/2022/09/18/iphon...-and-rattling/

    - - - - - - - - - -

    По-рано Apple потвърди, че iPhone 14 Pro може да замръзне при прехвърляне на данни от други смартфони . Потребителите съобщиха, че задната част на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max е особено податлива на драскотини . GPS спира да работи на iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max след актуализиране до iOS 16.1 .

    - - - - - - - - - -

    iPhone 14 Pro Max срещу Samsung Galaxy S22 Ultra в нова битка. Краш тестът показа дали има разлика в здравината между устройствата
    Тя е условна


    Авторите на канала PhoneBuff проведоха сравнителен краш тест на iPhone 14 Pro Max и Samsung Galaxy S22 Ultra. За разлика от повечето от тези прегледи, авторите на канала използват роботизирана ръка и един и същ тестов сценарий от много дълго време, така че сравнението е по-уместно.

    Още първото падане покри задния капак на новоста на Apple с гъста паяжина от пукнатини, а стъклото на един от модулите на камерата също беше повредено. Флагманът на Samsung също не преживя падането без последствия, но все пак го издържа много по-добре.

    Падането на ъгъла, iPhone оцеля по-зле. Galaxy S22 Ultra всъщност пострада точно в ъгъла, върху който падна смартфонът. Но последствията от падането на екрана бяха приблизително еднакви и за двата флагмана. Стъклото се спука доста осезаемо, въпреки че дисплеите не бяха повредени.


    Като цяло можем да кажем, че Galaxy S22 Ultra се оказа малко по-силен, но това е много условно и относително. Самите автори отбелязаха същия брой точки на смартфоните. В същото време и двата смартфона получиха осезаеми щети, но в действителност при падане много зависи просто от случайността.

  6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,349
    #125

    Отговор: iPhone

    Блогър катастрофира с колата, за да провери как работи детекторът за инциденти в iPhone 14 Pro
    Нямаше жертви


    Една от новите интересни функции на iPhone 14 беше системата за автоматично откриване на аварии и последваща комуникация със службите за спешна помощ. По време на анонса Apple говори много за това, но сега блогър в САЩ реши да тества системата в реални условия.

    Той взе стар седан Mercury със система за дистанционно управление на газта и постави няколко трупа на други автомобили по пътя на колата. iPhone 14 Pro беше залепен за облегалката за глава. В два случая от два опита системата работи както трябва: телефонът включи сирената, на екрана се появи диалог за връзка със спешните служби за повикване на помощ. В рамките на 10 секунди, ако всичко е наред с водача и пътниците, диалогът може да бъде прекратен.

    Трябва да се отбележи, че системата не работи веднага след инцидент, а в рамките на няколко секунди, но като цяло блогърът не е имал въпроси относно нейната работа.


  7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,349
    #126

    Отговор: iPhone

    iFixit разглоби американската версия на iPhone 14 Pro Max, в която липсва SIM карта. Оказа се обаче, че на мястото на слота е монтирана пластмасова тапа, тоест това място не се използва по никакъв начин.
    https://www.ifixit.com/News/65243/14-pro-max-teardown

    iPhone 14 Pro Max получи най-добрия екран в света според DxOMark. Но в аудио рейтинга той взе само деветото място
    https://www.dxomark.com/smartphones/...one-14-Pro-Max


    https://www.gizmochina.com/2022/09/2...cheaper-price/

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,349
    #127

    Отговор: iPhone

    Това е фиаско, Apple. Първите данни за продажбите на iPhone 14
    Те бяха 70% по-малки от iPhone 13


    Данните от платформата за мониторинг на електронната търговия Sandalwood показват, че продажбите на смартфони iPhone 14 в Tmall могат да бъдат описани като двояки.

    През първата седмица продажбите на стандартната версия на iPhone 14 паднаха със 70% в сравнение с продажбите на стандартната версия на iPhone 13 през същия период от време на миналата година. В същото време продажбите на iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max са се увеличили с 56%.

    За стандартния модел iPhone 14 най-популярната версия е версията със 128 GB. В случая на останалите модели купувачите предпочитат версии, които са оборудвани с 256 или 512 GB.

    Sandalwood също потвърждава предишни доклади , че договорният асемблер на Apple Foxconn демонтира някои от производствените линии на iPhone 14, за да разшири производството на iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max.

    Наблюдатели смятат, че отложеният за октомври iPhone 14 Plus може напълно да се провали в продажбите, тъй като е копие на iPhone 14 с по-голям екран и батерия.

    https://news.mydrivers.com/1/861/861835.htm

    https://news.mydrivers.com/1/860/860857.htm

  10. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #128

    Отговор: iPhone

    Тъй като гледам, май само ти си пишеш тук :D

  11. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,242
    #129

    Отговор: iPhone

    Цитат Първоначално публикувано от stenly Виж публикацията
    Тъй като гледам, май само ти си пишеш тук :D
    Останалите ползваме
    stenly и ccankov73 харесват това.

  12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,349
    #130

    Отговор: iPhone

    Купете и на мен бре ама от тия https://caviar-phone.ru/catalog/cust...one/iphone-14/

    Че останалите са много скапани...

    Матовото покритие на iPhone 14 Pro се прецаква бързо
    Засега не изглежда да е в гаранция


    В китайските социални мрежи се разпространяват ревюта на потребители на смартфони iPhone 14 Pro, които се оплакват от бързото остаряване на външния вид на най-новия флагман.

    Първите съобщения, че задният панел не е много устойчив на повреди, се появиха веднага след началото на продажбите. В различни магазини за търговия на дребно някои смартфони iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, изложени на щандовете, веднага показаха драскотини .
    https://news.mydrivers.com/1/860/860314.htm
    https://news.mydrivers.com/1/862/862075.htm

    Потребителите съобщават, че лилавата версия е най-податлива на щети. И ние говорим за това, че матовият слой изостава от задния панел.

    Смартфоните с Android използват предимно химическо ецване, а матовият ефект се постига чрез корозиране на стъкления панел. При iPhone матовият ефект се постига чрез физически процес на пръскане на керамичен пясък върху повърхността на стъклото, което е равносилно на съединяване на два напълно различни материала, поради което се получава този пилинг ефект.

    Към момента на публикуване на бележката не е имало нито един случай, в който Apple да е заменил iPhone 14 Pro с такъв проблем.

    https://news.mydrivers.com/1/862/862075.htm

    - - - - - - - - - -


    https://forums.macrumors.com/threads...antly.2360052/
    https://forums.macrumors.com/threads...-down.2362284/

  13. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #131

    Отговор: iPhone

    Не виждам много отзиви за айос16. На мен лично възможноста да копирам обекти от снимки и да ги пействам в чат или друго място, ми допада. Новите lockscreens не мога да кажа, че ми харесват, но не ми и пречат. Българският език ме радва.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,349
    #132

    Отговор: iPhone

    iPhone 14 Pro Max получи най-добрия екран в света, според DisplayMate. Той е дори по-ярък от обещаното от Apple
    Преди това DisplayMate беше лидер на дисплея на iPhone 13 Pro Max
    Флагманът iPhone 14 Pro Max предлага най-добрия дисплей за смартфони на пазара, според DisplayMate Labs.
    Спечелвайки наградата на DisplayMate за най-добър дисплей на смартфон с оценка A+ за производителност на дисплея, iPhone 14 Pro Max заменя миналогодишния победител, iPhone 13 Pro Max.
    DisplayMate
    Apple добави редица забележителни подобрения. LTPO OLED дисплеят работи при 1Hz до 120Hz вместо от 10Hz до 120Hz, позволявайки винаги включен дисплей с ниска мощност.

    IPhone 14 Pro Max е в състояние да достигне пикова яркост от 2300 cd/m2 , повече от двойно повече от iPhone 13 Pro Max. В същото време Apple декларира пикова яркост от 2000 cd/m 2 . Според DisplayMate максималната HDR яркост е 1590 cd/m2 , което е с 33% повече от iPhone 13 Pro Max.

    Екранът на iPhone 14 Pro Max спечели общо 15 награди, докато дисплеят на iPhone 13 Pro Max спечели 13 награди. DisplayMate съобщава, че Apple се е фокусирала върху подобряването на абсолютното качество на картината и абсолютната точност на цветовете на OLED с прецизно фабрично калибриране на дисплея, което според експертите на DisplayMate е „визуално неразличимо от перфектното“.

    https://www.displaymate.com/iPhone_1...hootOut_1P.htm




    iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max започнаха спонтанно да се рестартират по време на зареждане
    Apple не е отговорила официално по проблема.


    От пускането на пазара на смартфоните iPhone 14, iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max потребителите съобщават за различни проблеми, повечето от които са базирани на софтуер (някои от които вече са разрешени).

    Mydrivers съобщава, че потребителите на iPhone 14 Pro изпитват проблем, за който не е известно. Някои пишат, че техният iPhone 14 Pro периодично се рестартира без обяснение при зареждане чрез MagSafe или Lightning.

    Има също доказателства, че iPhone 14 Pro Max, работещ с iOS 16.0.1, може внезапно да се рестартира на всеки 10 до 20 минути, докато се зарежда. Ситуацията обаче не е изключителна за конкретна версия на системата. Този проблем съществува и в по-новите версии като iOS 16.0.2 или iOS 16.1 Beta.

    Към момента Apple не е отговорила официално на проблема, но потребителите са открили, че единственото спешно решение, налично на този етап, е да деактивират фоновото опресняване на приложението.
    https://news.mydrivers.com/1/862/862523.htm

  16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,349
    #133

    Отговор: iPhone

    Това е забранен трик: разработчик "скри" котка в изреза на iPhone 14 Pro
    Apple вече отвори инструментариума за разработчици на трети страни


    Прорезът Dynamic Island на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max е функция, която отличава тези смартфони от техните предшественици и от iPhone 14 / 14 Plus.
    Това изрязване може да се използва за показване на определени събития. Първоначално се използваше само в приложения на Apple, но компанията вече отвори инструментариума за разработчици на трети страни, така че трябва да очакваме разнообразие от приложения, използващи Dynamic Island в близко бъдеще.

    ето как малка играчка беше поставена над изреза Dynamic Island.
    https://twitter.com/ChristianSelig/s...63225234923520

    Но новият експеримент от Hello JcToon изглежда наистина интересен. Разработчикът реши да "скрие" котката в Dynamic Island. Когато потребителят докосне екрана, котката се опитва да го хване с лапата си. Тоест, играе като истинска котка, скрита в кутия.

    Ясно е, че всъщност това е просто забавна демонстрация на потенциалните приложения на Dynamic Island.




    Но за някои тази забранена техника може да е основата за закупуване на iPhone 14 Pro.

  17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,349
    #134

    Отговор: iPhone

    Цитат Първоначално публикувано от stenly Виж публикацията
    Не виждам много отзиви за айос 16.
    „Батерията на iPhone се изтощава като луда.“ Повечето потребители на iOS 16 съобщават за проблеми
    „Батерията на моя iPhone 13 Pro изведнъж започна да се топи пред очите ми“


    В iOS 16 имаше много грешки и Apple вече пусна две актуализации, които поправиха някои от тях. Въпреки това в различни форуми продължават да се появяват широко разпространени съобщения за бързо изтощаване на батерията .

    Ресурсът 9to5Mac публикува резултатите от проучване за живота на батерията на iOS 16. В проучването са участвали 14 000 души, от които 63% от респондентите съобщават, че животът на батерията в iOS 16 е значително влошен.

    Ето някои потребителски отзиви:

    Животът на батерията на iPhone 12 буквално намаля наполовина, след като инсталирах iOS16. Зареждам напълно два пъти на ден, което е напълно непродуктивно. Apple определено трябва да направи нещо по въпроса.
    Подобно на много други, батерията на моя iPhone 13 Pro изведнъж започна да се топи пред очите ни. Преди ъпдейта батерията издържа цял ден (06:30-22:00) и ми оставаха още около 20%. И сега трябва да зареждам батерията по средата на деня, докато използвам смартфона си както преди.
    Преди това батерията на моя iPhone 12 Pro издържа цял ден безотказно. Обикновено повече от 10% остават преди лягане. Смятам, че използването на батерията се е увеличило с около 30%. Дори нова батерия няма да ми осигури цял ден работа. Тук наистина има проблем, който Apple трябва да поправи.
    Батерията на iPhone 13 Pro Max се изтощава като луда. Работното време е спаднало от 11-12 часа на само 7 часа. Изтича много бързо, когато използвам Facetime. Знам, че отнема няколко дни, докато телефонът се върне към нормалното, но вече е минала почти седмица. Мисля да се върна на 15.7.
    Потребителите на iOS 15.5, които все още не са актуализирали до iOS 16, могат да инсталират iOS 15.7, който включва актуализации за защита.

    https://www.forbes.com/sites/gordonk...h=5c3b5c635583
    https://9to5mac.com/2022/09/25/ios-1...y-life-iphone/

  18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,349
    #135

    Отговор: iPhone

    Пуснат бета 4 на iOS 16.1. Регистър на промените
    Има доста


    iOS 16.1 beta 4 беше пусната вчера, което ни доближава до пускането на финалната версия на iOS 16.1. Той носи редица нови функции на iPhone, включително активност на живо, зареждане със зелена енергия, промени в заключения екран, преработена икона за процент на батерията и много други.

    Ентусиастите могат да актуализират своя iPhone до iOS 16.1 beta 4, като отидат в приложението Settings, изберат General и след това Software Update. Номер на компилация 20B5064c.

    Списък на нововъведенията:
    - дейности на живо. Помага ви да следите спортни състезания, доставки и други събития в реално време, направо от заключения екран;
    - API за активност на живо. Инструментариумът е отворен за разработчици на трети страни
    - Приложението Apple Wallet може да бъде деинсталирано: OS 16.1 вече позволява на потребителите да деинсталират приложението Wallet за първи път. Премахването на приложението Wallet означава, че няма да можете да използвате редица различни функции, включително Apple Pay, Apple Cash и Apple Card;
    - Поддръжка на Matter: Matter е нов стандарт за интелигентна домашна свързаност, който ще позволи на съвместимите аксесоари да работят безпроблемно заедно на различни платформи;
    - Споделена iCloud фото библиотека: Нов начин за семействата да споделят безпроблемно снимки със специална iCloud фото библиотека, където до шест потребители могат да си сътрудничат и да допринасят. Потребителите могат да споделят съществуващи снимки от личните си библиотеки или да ги споделят въз основа на началната дата или хората на снимките;
    - Зареждане със зелена енергия. Зареждането с чиста енергия има за цел да намали въглеродния отпечатък на iPhone чрез оптимизиране на времето за зареждане, когато мрежата използва по-чисти енергийни източници;
    - Процент на батерията за повече модели iPhone: Иконата за процент на батерията вече е налична и на iPhone XR, iPhone 11, iPhone 12 mini и iPhone 13 mini.

    В допълнение към iOS 16.1 beta 4, Apple пусна също:
    - iPadOS 16 бета 11;
    - macOS Monterey 12.6.1 бета;
    - macOS Ventura бета 10;
    - tvOS 16.1 бета 4.

    https://9to5mac.com/2022/10/04/ios-1...now-available/

    Dynamic Island в iPhone 14 Pro вече се забелязва дори на тъмен фон
    Apple направи това в iOS 16.1 Beta 4
    https://www.ithome.com/0/644/978.htm




    iPhone 14 Pro губи от Mate 50 Pro, Vivo X80 Pro и Oppo Find X5 Pro в клетъчен тест
    iPhone 14 Pro беше най-лошият от шестте тествани модела


    В Китай проведоха тест за качеството на клетъчната комуникация на водещите смартфони, включително iPhone 14 Pro и Huawei Mate 50 Pro. Според резултатите от теста тези модели заеха полярни позиции: единият оглави класацията, другият се оказа най-лошият.

    За феновете на Apple това е лоша новина: iPhone 14 Pro загуби от абсолютно всички противници, които освен Mate 50 Pro включваха Vivo X8 Pro, Oppo Find X5 Pro, Honor Magic4 Pro и Xiaomi 12S Ultra. Феновете на Xiaomi обаче също няма какво да се радват: Xiaomi 12S Ultra зае предпоследната позиция.

    Експериментаторите отбелязват, че iPhone 14 Pro губи мрежата в условия, при които други ви позволяват да осъществявате повиквания, и като цяло има проблеми с качеството на клетъчното приемане. Даден е пример: на върха на планина в пустинята iPhone 14 Pro и Xiaomi 12S Ultra „отказаха да се обадят“, докато четири други модела не загубиха клетъчния си сигнал.

    Лидер на теста беше Mate 50 Pro. Въпреки че не поддържа 5G, той приема сигнал по-добре от останалите. На второ място е моделът Vivo, на трето Oppo.

    След теста за клетъчно приемане беше тествана и сателитната връзка на Mate 50 Pro - и тук всичко мина гладко. Все пак трябва да се отбележи, че сателитната връзка на телефоните Mate 50 работи само в Китай.

    https://news.mydrivers.com/1/863/863565.htm
    https://www.bilibili.com/video/BV1CB4y1779U/

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 13 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. iphone 5SE
    От fXOrange във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 28
    Последно: 07-02-16, 23:28
  2. iPhone 6
    От hristoslav2 във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 1
    Последно: 14-02-14, 15:43
  3. iphone 4S
    От maroon във форум Коментирай новина
    Отговори: 1
    Последно: 21-12-11, 10:00
  4. Продавам iPhone 2G 8GB
    От vla във форум Приключили продажби
    Отговори: 3
    Последно: 07-10-11, 14:04
  5. iPhone 3G
    От Bvlgari във форум Технологии
    Отговори: 1
    Последно: 18-09-08, 23:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе