Страница 51 от 90 ПърваПърва ... 41495051525361 ... ПоследноПоследно
Резултати от 751 до 765 от общо 1350

Избор газов котел

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #751

    Отговор: Избор газов котел

    А почему не пользуетесь переводчиком, чтобы писать по болгарски? Я спрашиваю потому что большой процент участников не понимают руского.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2020
    Мнения
    21
    #752

    Отговор: Избор газов котел

    Много благодаря на всички за съветите. Успях да понауча доста полезни неща. Сега остава да му го драсна на един чертеж на инвестотора и да се разберем за това изпълнение. Ако има някакви спънки ще пиша пак и още веднъж, мн благодаря!

  4. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2019
    Мнения
    25
    #753

    Отговор: Избор газов котел

    Здравейте,

    Предстои ми избор на газово котле за апартамента на схемата. Благодарение на тази тема съм се насочил към едноконтурен газов котел и 100 л бойлер със серпентина. Котлето е предвидено в дневната, до терасата, което е доста далеч от кухнята и банята, това проблем ли е и къде би трябвало да се постави бойлера?

    Също така на схемата са предвидени алуминиеви радиатори. Без да съм специалист, мисля че един радиатор за дневната не е достатъчен. Вариант ли е да се направи подово отопление за този апартамент?

    Коя фирма или кой специалист да търся в София за консултация и реализиране на инсталацията?


  5. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2017
    Мнения
    94
    #754

    Отговор: Избор газов котел

    Доста мързелива и/или некадърна работа от страна на проектантите да не поставят комин за котела в складовото помещение.

    От гледна точка на топлозагуби е по-добре да разходжаш топлата вода до баните (50-60 градуса), вместо тази която подгрява (80-90 градуса), но пък не знам този бойлер в кухнята къде ще му намериш място.

    Подово за мен си е най-добрият начин за отопление. Особено ако подовата замазка все още не е положена и не трябва да се кърти, не бих се колебал.

    За коетел - Bosch 2500 14kW би била моята препоръка.

    Важно е да отбележа, че не съм специалист, а потребител с малко опит.

  6. Member
    Тук е от
    May 2019
    Мнения
    160
    #755

    Отговор: Избор газов котел

    Ако имаш възможност все още за полагане на подово, аз съм с две ръце ЗА. Бойлер от 100л ще ти е малък, бих заложил на по голям с възможно най-голямата серпентина за подгрев

  7. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012
    Мнения
    81
    #756

    Отговор: Избор газов котел

    minergie Писал съм страница по-назад за радиаторите и ползването им с кондензационни газови котли. Има едни цифри на схемата до всеки радиатор, които ти казват каква е мощността. Само че тази мощност трявба да се сметне за 55/45/23 и примерно за хола ти се получава 25 глидера 500мм високи, а за спалните 18 глидера на 500мм. Приеми че двойно трябва да са по-големи радиаторите. Аз за хола бих сложил радиатор до панорамното стъкло (ако дивана ще е по същият начин може и 500мм висок, ако не - максимално нисък, като другата част от необходимата мощност - с един радиатор както е поставен сега , само че по билизо до врата(там където е сега е място за телевизора, не за радиатор). Това складово помещение може да се ползва да се постави бойлера там. Другото място е в горният десен ъгъл на голямата баня, това при условие. че се запази подредбата на тази баня, както е на чертежа. Ако е в склада, помисли за канализация до бойлера, за да може да се източва. Подово може само ако се знаят точно къде ще е кухнята, леглата и гардеробите в спалните(под тях подово не се слага), а и най-добре подово работи с керамичен под, ако искаш паркет - няма да топли така добре. Друг проблем е дали има достатърно височина от плочата, т.е. може да няма място за изолация 3-5см и замазка поне 5см. + лепило и гранитогрес.

  8.  
     
  9. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #757

    Отговор: Избор газов котел

    Цитат Първоначално публикувано от sdhinkin Виж публикацията
    Подово може само ако се знаят точно къде ще е кухнята, леглата и гардеробите в спалните(под тях подово не се слага), а и най-добре подово работи с керамичен под, ако искаш паркет - няма да топли така добре. Друг проблем е дали има достатърно височина от плочата, т.е. може да няма място за изолация 3-5см и замазка поне 5см. + лепило и гранитогрес.
    Къде пише, че не се слага под мебелите?

  10. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2017
    Мнения
    94
    #758

    Отговор: Избор газов котел

    и аз това се зачудих... моето си е навсякъде, освен това и под ламинат. Нямам проблеми нито с комфорт, нито със сметки.

  11. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    2,764
    #759

    Отговор: Избор газов котел

    Цитат Първоначално публикувано от atanasov Виж публикацията
    Доста мързелива и/или некадърна работа от страна на проектантите да не поставят комин за котела в складовото помещение.
    Това го решава архитекта и най-вече инвеститора, защото му бърка в джоба. Ама некадърните потребители няма как да го знаят това.
    п.п При подово най-важно е да се знае къде точно ще са фотьойлите!!! Тръбата трябва да не минава под тях, а точно пред тях, така се затоплят ней-ефективно петичките, докато се гледа телевизия.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012
    Мнения
    81
    #760

    Отговор: Избор газов котел

    minergie (под тях подово не се слага) да се чете - може да се сложи, но няма да топли въздуха в помещението, а дъната на мебелите. Тъй като в повечето случаи те са от някакъв дървен материал и(или) има затворен обем въздух, тогава топлоотдаването в тази посока е много малко. Ако примерно мебелите(кухнята) са на крака и има свободно движение на въздуха под тях - тогава подовото ще работи и с тази площ.

    Тъй като положението на мебелите и самите мебелите могат да се изменят с време, тук Лазар е прав - подовото е по-добре да се направи на цялата площ, а пък вече каква част от него ще топли ще зависи от мебелите в помещението.

    lazar поправи ме ако греша. Много съм научил от написаното от теб в този форум, и съм готов още да уча .

  13. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2019
    Мнения
    25
    #761

    Отговор: Избор газов котел

    Благодаря за съветите. Значи, въпреки че складът е далеч има вариант да се слож 100-120 л бойлер там (ще мислим за канализация към банята). В такъв случай топлата вода ще има ли забавяне след пускане на крана?

    В сегашния апартамент сме на подово отопление с ламинат и теракот, работи си супер. Ще проверим дали има достатъчно височина за изолация и замазка.

    Идеята за котле до дивана и телевизора не е оптимална, но това е положението. Това което е важно за мен е да няма шум. Кои са най-безшумните едноконтурни котлета на пазара?

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    2,764
    #762

    Отговор: Избор газов котел

    Котела може да се изкара в кутия на балкона. Как точно го правят и дали е достатъчно надеждно за експлоатация по този на начин не мога да кажа.

  16. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #763

    Отговор: Избор газов котел

    Може шкафовете и спалнята да топлят по-малко, но пак си топлят като се нагреят. Съвсем различно е отколкото да са студени и да дърпат топлина от въздуха, и да се образува мухъл под тях. То ако остане да разчитаме само на пътеките в спалнята, трябва да сме нестинари.
    Иначе котелът там си е на мястото

  17. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012
    Мнения
    81
    #764

    Отговор: Избор газов котел

    Забавянето на топлата вода няма да е повече от 5-6 секунди, зависи какъв дебит минава през тръбите. Сложете изолация на всички тръби за водопровод( на топлите помага да идва бързо топлата водата, на студените да не дърпат влагата в стената). Тръбите който подгряват бойлера(там температурата е доста висока 80-85 градуса) да не са PPR. По спецификацията тези тръби трябва да държат тези температури със запас. И задължително да са положени с добра изолация, която също да държи тези високи температури.

    Колкото до котлето, то най-много ще шуми когато грее бойлера. На отопление, което и да е котле, ще работи тихо. Може да се направи шкаф за котлето заедно с "комина", да се облепи шкафа отвътре с някакви шумопоглъщащи материали, така още по-малко ще се чува. Погледни и това котле. Незнам колко е добро, но за шум пише 48dB.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2019
    Мнения
    25
    #765

    Отговор: Избор газов котел

    За София ми препоръчаха фирма Термико Termico Ltd.. Някой има ли впечатления за тях?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 51 от 90 ПърваПърва ... 41495051525361 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Избор на газов котел.
    От gogo.s във форум Отопление
    Отговори: 174
    Последно: 30-06-19, 09:58
  2. Газов котел - Избор и Цени
    От legaltk във форум Отопление
    Отговори: 2476
    Последно: 09-08-17, 00:52
  3. Избор на газов котел.
    От amalexiev във форум Отопление
    Отговори: 0
    Последно: 08-11-12, 21:51
  4. Отговори: 27
    Последно: 01-11-12, 22:39
  5. Избор на газов котел
    От dampio във форум Отопление
    Отговори: 1
    Последно: 21-10-12, 22:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе