Страница 235 от 283 ПърваПърва ... 185225233234235236237245 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,511 до 3,525 от общо 4234

Избор на климатик '2018

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2014
    Живее в
    Варна
    Мнения
    49
    #3511

    Отговор: Избор на климатик '2018

    Цитат Първоначално публикувано от Rafailiev Виж публикацията

    Надявам се ме разбра !
    Май говорим за едно и също с малко уточнение:

    "по фасадите закичени ,грее ,Беко, аукс итн за по 500—700 лв и хората си гледат живота." - Аз и затова казах, че всеки си купува това което сметне за добре .

    Това, че в центъра на Варна в блок и относително доста на завет е сложен 25szs в 15кв стая и после да ми бива препоръчан за къща на 500м от морето и 12км от центъра където като духа вятър който ме издухва пързаляйки ме по замръзналият път с надеждата да е много тих и икономичен го прави по-добър от друг модел само защото е по-скъп не ми се вижда по-достоверно от конкретно закачени на разстояние 3,5 метра един от друг в две еднакви стаии 2 различни климатика сравнени е един и същи ден и час на едно и също място.

    Аз не съм гадал как ще работят моите климатици при различни обстоятелства, а сравнявам как работят различните мои климатици при едни и същи обстоятелства, както разбирам, че разбираш е нормално и трябва да се сравняват технически сходни уреди при откриването на техните преимущества и недостатъци, защото както казваш "Извенъж и най- добрия модел става лош и тракащ". Съответно ако условията бъдат променени към по сурови (Видин) климите ми пак ще се държат по сходен начин, но с % по-зле равен на %-ната разлика в условията до момента в който условията не достигнат пределната точка на работа на самият климатик.

    Едно техническо отклонение за не субективните параметри на всяка една техника:

    Всеки производител дава някакви данни (параметри на работа и изходни стойности), измервани с негови измервателни уреди с определена грешка при някакви определени условия, тези определени условия контролирани или измервани с различни измервателни инструменти дават НЕИЗМЕРИМИ отклонения които пък от своя страна изкривяват математически Реалните измерени резултати от тези които са изписани в спецификацията, в крайна сметка искам да кажа, че точността им е спорна когато става въпрос дори за модели на една марка, но произведени в различен завод/предприятие.

    Дори 2 измервателни уреда с които се замерват параметрите на климатиците произведени в един и същи завод могат да имат различна грешка, от там и науката Метрология която ни преподаваха в университета и ми беше доста интересна, особено интересно ми беше да науча, че най-голяма грешка се дава не от самият инструмент, а от този който взема данните (човекът) и целият проблем идва от там, че се работи с ЕТАЛОНИ аналогично при климатиците атмосферните условия в комбинация с геометрични параметри на помещенията и техните топлозагуби се явяват един вид Еталон който сравняваме с параметрите на климатика, които са били замервани в някаква обстановка при някакви условия с някакви инструменти които пък от своя страна са сравнявани с други Еталони, които са сравнявани с още по-точни (с по-малка грешка) Еталони и така от ниво Фабрика, местно Ниво, областно Ниво, Държавно Ниво и още колкото нива по-точни Еталони има, зад всяко замерване и сравняване стои човешки подпис и замерване който удостоверяват точността и грешката на всеки един измервателен уред (бил той за измерване на температура,влажност,обороти и прочие) докато накрая се получат уреди със задоволителни отклонения.

    Ще задам един последен въпрос на който и ще отговоря: Колко тежи 1кг?
    Отговор: Точно колкото тежи Еталонът изработен от сплав на платина и иридий и се пази в Севър, Франция, в специално помещение. Всичко останали 1кг-ви аналогии са плод на човешкото въображение и невъзможност за пресъздаване на точност.

    Затова и всеки който няма заверка на кантара си е потенциално застрашен от солени глоби, без оглед на това, че на практика дори и тези везни със заверка не теглят с абсолютна точност, а със задоволителна, но зад тях стоят редица разписали се гарантиращи определена грешка. И всичко това само за 1кг, ако добавим параметрите които се следят при климатиците температура, налягане, обороти и много други и насложим грешките им и знаем за всичко това дали ще ни интересуват спорно точните числа повече от нарисуваната на рекламният плакат жена която стои доволно под климатика? (Отговорът ми завърши с въпрос

    В крайна сметка всеки си купува климатик за да може той субективно, а не числово да се радва на техническите му възможности и ако бъркам моля да бъда поправен и от това изхождам в обосноваването си когато казвам "топло", "по-топло", "шумно", "дразнещо" защото това не са неща описани в характеристиките на нито един уред. Ако говорим за консумация на електричество и сметката за ток тогава трябваше и щях да говоря в числа да използвам мерни единици, а аз не го правя защото за мен 23 градуса написани на дистанционното на климатика не означават нищо, когато ми е студено усилвам когато ми е топло намалявам с дистанционното докато достигна субективно приятната ми температура и когато това не се случва заради нещо което ми прави стаята по-грозна на мен ми е некомфортно и това няма как да бъде изписано с числа, между другото така е и по-лесно да се комуникира с дамите ако сте забелязали всички разбират за какво се говори без то да е конкретно и цифровизирано.

    Лошото е, че по темата мога да напиша още много без да споря просто като излагам факти, а важното го бях казал още в първият пост за деня.
    Лека и нека с това да сложим край на дискусията за мястото на първият пост.
    Този пост е редактиран от icogiev; 18-10-18 в 00:55.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017
    Мнения
    2,658
    #3512

    Отговор: Избор на климатик '2018

    Според мен icogiev заслужава поздравления или поне повече уважение за подробните постове които е написал с идеята да бъдат полезни за форума ... между другото засегнал е една много тънка нотка - децибелите на хартия и в реалноста !

  4. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2014
    Живее в
    Варна
    Мнения
    49
    #3513

    Отговор: Избор на климатик '2018

    Цитат Първоначално публикувано от Mig82 Виж публикацията
    Според мен icogiev заслужава поздравления или поне повече уважение за подробните постове които е написал с идеята да бъдат полезни за форума ... между другото засегнал е една много тънка нотка - децибелите на хартия и в реалноста !
    Не знам колко е тънка нотка, но никъде не пише какъв е шумът сумарно на външното тяло което резонира и предава вибрации въпреки гумените тампони без твърда връзка през стойките на климатика върху тухлена/панелна или керпичена стена, защото в големият студ чаткането което чувам и споменах от промяната на посоката на въздуховодите е незабележима в сравнение с това от външното тяло. И по-интересното е, че по-високите честоти от външното тяло се трансформират в по-ниски вътре в помещението. Естествено това няма как да бъде записано в спецификацията тъй като климатика не се продава заедно със стената и всички останали свързващи елементи. Но пък мен това какво ме топли (поне и да топлеше както искам)?

    Аз затова и казвам, че параметрите в спецификацията са изкуствено наложени с цел по-лесно общо ориентиране. Но общо ориентиране не върши работа когато си купуваш уред и то с такава стойност за себе си. Спецификациите пречупени през трансформация от неточности не дават информация за периодични краткотрайни "дефекти" в звуковата картина. Вижте снимката по-долу.



    Това е звукова характеристика на високоговорител който имам по ТЪРГОВСКА спецификация има чувствителност 96dB при 1W мощност на разстояние 1м. Ако погледнете честотната характеристика можете да видите пикове до 110dB и падове под 90dB, но сумарно според определени стандарти в Европа средната звукова характеристична чувствителност е тази която написах 96dB при 1W мощност на разстояние 1м. Както бях написал слухът ни улавя разлики в звуковото налягане при определени шумове така типични за пластмасовите топлинни уреди с разлики до 30dB от звуковия фон.

    Съответно 30/40/50/60/100 db по спецификация не означават абсолютно нищо в реалният живот без тази честотна характеристика.

    Затова и твърдя, че моето субективно "тихо" има по-голяма информативна стойност от написани едни примерни 29dB в някаква книжка разпечатана от някой който ги е мерил с някакви уреди които имат някаква неточност уловена от други подобни производни имащи от своя страна друг процент неточност (да не се повтарям).

    Който на каквото иска може да вярва. На хартия и управляващите не са престъпници, дефкато всеки сам решава дали ще повярва като му кажат, че 39dB е повече от 30dB при положение, че става дума за една усреднена за удобство стойност, съкратен вариант на истинската картинка, която понякога може да е плашеща.

    Поздрави.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от icogiev; 18-10-18 в 01:53.

  5. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017
    Мнения
    4,919
    #3514

    Избор на климатик '2018

    Няма да навлизам в подробности и не искам да споря с никой. В момента машината Ви работи на 1-ва степен, която е доста тиха, поради малките загуби. Имам лични наблюдения над 12lmcA и lmcb, които имат на 99% идентични с lmce вътрешни тела, дебити и шум. Разлика между 1-ва и 2-ра степен има, голяма, като 2-ра съвсем си се чува като 30+ дб, както си е дадено. Идва ми горе-долу като на моят в хола, на същата степен, която е дадена 34дб. Хайде да не е само до внушение, 30+дб, да нямат разлика с 23-25дб. Ако има шумов фон, от работа на калорифер, може и да не се усети разлика, но ако в помещението е по-тихо (особено ако се спи в него), разликата е осезаема. Има руски ревюта в тубата, където хората си мерят децибелите, като на 99% от това, което дават производителите, е истина. Може да има 1-2дб разминаване, но до там. Това, което пиша, за разликата между първите 2 степени на въпросния климатик, е многократно потвърждавано и от ползвателите им.
    Познавам хора, на които и 40дб+ не са им шумни, но мен примерно ме дразни адски много, макар и в голямо помещение. Така че, шумът е доста субективно нещо, но да казваш, че разлика от 7-10дб е нищо, и че е въпрос на внушение, е несериозно.
    Този пост е редактиран от rosswen; 18-10-18 в 12:05.

  6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017
    Мнения
    2,658
    #3515

    Отговор: Избор на климатик '2018

    То зависи много и от стаята (мебели , завивки , пердета , височина) и от разположението на машината. За шум , вътрешното на LMCE не ми е шумно единственото кусурче което съм му намерил е че не спира турбината в режим следене и усещам лек повей на хладен въздух когато е спрял компресора, но това вече зависи от разположението на вътрешното ... а и това го имат почти всички високостенни клими с малки изключения. При подовите незнам как е , но те са си конструирани за отопление... не би трябвало.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017
    Мнения
    4,919
    #3516

    Избор на климатик '2018

    Разбира се, че зависи. Зависи също, къде е монтирано вътрешното тяло и в какво помещение. За дадено помещение, една машина ще е по-подходяща от друга, в друго, може да е обратното. Моят, в хола, работейки на 2-ра степен (34дб), която е колкото на 12lmc (33дб), през деня наистина не се чува изобщо. По-скоро чувам настолния компютър. Помещението е голямо, но пък аз седя, в повечето време, на оноло 1 до 3м. от климатика. Стане ли време за спане, обаче и няма никакво друго шумово натоварване, тези 34дб леко ме дразнят, и включвам ръчно на Ulo (23дб), която също е горе-долу като 1-ва на lmc (22дб). Ми разликата е огромна, машината е буквално безшумна, реално се долавя шум, все едно е в режим следене.

  8.  
     
  9. Novice
    Тук е от
    Sep 2018
    Мнения
    4
    #3517

    Отговор: Избор на климатик '2018

    Здравейте,
    предстои ми покупка на климатик. По-долу попълнена анкета и схема на помещението.

    1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
    · жилищно - апартамент
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? Предимно за отопление
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; - крадратура 24кв.м. / 62 куб.м.
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa -ΠBЦ тpoeн cтъĸлoпaĸeт
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe 3.84кв.м. + врата към тераса - 1.87кв.м. - общо 5.71кв.м.
    · изложение нa пoмeщeниeтo; североизток
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa - втори жилищен етаж
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл и кухня
    · в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe - апартамент
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? - София
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? зима - около 23 градуса / лятото няма значение
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? - външна изолация 10см.
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - телевизор, хладилник, фуна, котлони, съдомиялна, аспиратор.
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? около 2500лв. и отделно монтаж
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? - зимата, до колкото е възможно най-студено.
    10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.

    Поздрави.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  10. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2014
    Живее в
    Варна
    Мнения
    49
    #3518

    Отговор: Избор на климатик '2018

    Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Разлика между 1-ва и 2-ра степен има, голяма, като 2-ра съвсем си се чува като 30+ дб, както си е дадено. Идва ми горе-долу като на моят в хола, на същата степен, която е дадена 34дб. Хайде да не е само до внушение, 30+дб, да нямат разлика с 23-25дб. Ако има шумов фон, от работа на калорифер, може и да не се усети разлика, но ако в помещението е по-тихо (особено ако се спи в него), разликата е осезаема. Има руски ревюта в тубата, където хората си мерят децибелите, като на 99% от това, което дават производителите, е истина. Може да има 1-2дб разминаване, но до там.
    Мисля че достатъчно ясно написах че 30/40/50/60 и т.н. дицибела не означават нищо без Честотна характеристика, човек чува звуци с до 30/40 не знам си колко дицибела разлики в нивата. Разлики в нивата има по целия чуваем спектър от под 20hz до над 20 000Hz и поради акустиката в едно помещение (Стени,прозорци,мебели,хора,пердета,теракот,ламинат,паркет и всякакви други повърхности които резонират и отразяват звука) се получава естествено незнайна каква картинkа във всеки един дом. Ако даден климатик има пик да речем в 3000HZ с разлика 10/20/30dB ние ще чуваме този климатик по-силно от климатик чийто максимален пик е с по-ниска стойност в която и да е част от честотният (чуваем) диапазон сравнен с първия.

    И това по никакъв начин не се показва чрез СРЕДНО АРИТМЕТИЧНО сумираните дицибели за всеки един от тези 20 000HZ разделено на 20 000 за да получим средно аритметичната стойност на звуковото налягане която е показана в спецификациите, между другото според приетите стандарти за аудио техниката в последните години се взема само честотният спектър който варира в плюс/минус 12dB, и това в аудио техника, представете се какъв е толеранса за техника която не се продава единствено и само за слушане (по-голям), а всеки може да сметне че плюс минус 12dB означава че има разлики от 24db в различни октави по честотният спектър. За мен приемлив толеранс е плюс/минус 3dB това са стандартите за доста по-скъпа аудио техника с цел по-правилно пресъздаване на звуковите инструменти,гласове и т.н.

    Следователно когато някой ми каже, че климатика му е 30db или колкото е решил че е, го съветвам да си изтегли някое безплатно приложение от андроид маркета за замерване на звук в чуваеми яспектър да остави климатика да работи половин час заедно с активирано приложението и когато се върне и види АЧХ-то и види пикове които са над 30dB пак.

    Тези пикове са от паразитни шумове издавани от шасито на климатика, всички подвижни системи от части и всички елементи които променят физически размерите си в допустими граници поради температурните разлики. Това го няма описано в тези 30dB от производителя, както и ако седнеш на едно заведение не можеш да се ориентираш по цената какво е най-вкусното за теб ястие.

    Съгласен съм, че не всеки може да си чува звуците от климатиците. Аз по последни замервания чувам без прекъсване до 17 860Hz с дясното ухо и до 16 958Hz с лявото, така че ако климатика ми е по-шумен над чуваемият за мен спектър се надявам да ме извините за невярното сравнение. За протокола съм на 29 години и не ходя по шумни заведения точно с цел да си опазя слуха и меките тъкани от дефектните аудио системи монтирани масово и усилвани до безбожно високи нива с цел която няма да ми стигне деня да разпиша.

    Поздрави.

    - - - - - - - - - -

    Цитат Първоначално публикувано от tha22don Виж публикацията
    Здравейте,
    предстои ми покупка на климатик....
    Поздрави.
    Купи си Fujitsu nocria 14 няма да сбъркаш, имам лични впечатления.
    Виж как "добре" стои изпльоскан на венецианската мазилка, но топли много яко.



    Аз го мъча яко с тази квадратура, но се справя, като сменя входната врата на пролет за догодина и псевдо коридорът ми ще е още по-топъл.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от icogiev; 18-10-18 в 11:00.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2017
    Живее в
    Троян
    Мнения
    133
    #3519

    Отговор: Избор на климатик '2018

    tha22don, предполагам терасата ви е източна.На стената планирана за вътрешното тяло според мен имате възможност за поставяне на подов климатизатор.
    Обмислете идеята и разгледайте моделите:
    DAIKIN FVXS35
    FUJI/FUJITSU 12LVCA
    Mitsubishi Heavy SRF 35 ZMX-S

  12. Novice
    Тук е от
    Oct 2018
    Мнения
    3
    #3520

    Отговор: Избор на климатик '2018

    Цитат Първоначално публикувано от fluffinkaaa Виж публикацията
    Здравейте! Ясно е какво търся, ето малко инфо :
    Помещението е жилищно, всекидневна с кухня приблизително 35-38 квадрата общо. Климатика ще се ползва и за отопление и за охлаждане, като наблягаме на отоплението ( обичам да е поне 24 градуса ). Дограмата на всекидневната е дървена, на кухнята пвц, от всекидневната се излиза на неостъклена тераса. Апартамента е в София, 14-ти етаж, последен, изолация не знам да има. Ел. уреди има много. Максимална цена 2300лв. с включен монтаж.
    Спрях се на няколко модела:
    Fujitsu general
    ASHG-18KLCA
    ASHG-18LFCA
    GREE
    FAIRY GWH18ACD-KGDNA1D
    Amber GHW18YE-SGDBA1A
    Прилагам и ужасна схема, но нямам възможност за повече сега Благодаря


    Sent from my iPhone using Tapatalk




    Sent from my iPhone using Tapatalk

  13. Member
    Тук е от
    Nov 2013
    Мнения
    260
    #3521

    Отговор: Избор на климатик '2018

    Amber или ASHG-18LFCA. Най- добре коментирайте нещата след оглед.

  14.  
     
  15. Novice
    Тук е от
    Oct 2018
    Мнения
    3
    #3522

    Отговор: Избор на климатик '2018

    Цитат Първоначално публикувано от corsairman01 Виж публикацията
    Amber или ASHG-18LFCA. Най- добре коментирайте нещата след оглед.
    Благодаря


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич
    Мнения
    4,810
    #3523

    Отговор: Избор на климатик '2018

    Цитат Първоначално публикувано от icogiev Виж публикацията
    Купи си Fujitsu nocria 14 няма да сбъркаш, имам лични впечатления.
    Виж как "добре" стои изпльоскан на венецианската мазилка, но топли много яко.
    Аз го мъча яко с тази квадратура, но се справя, като сменя входната врата на пролет за догодина и псевдо коридорът ми ще е още по-топъл.
    Каква е идеята - да се уплътни бюджета от 2500лв. ли?

  17. Novice
    Тук е от
    Sep 2018
    Мнения
    4
    #3524

    Отговор: Избор на климатик '2018

    След малко ровене и четене из темата,
    изборът по-скоро ще се сведе до някой от тези два модела (съответно по-нисък бюджет):
    Mitsubishi Electric MSZ-AP35VG/MUZ-AP35VG

    General Fujitsu ASHG12KGTA/AOHG12KGCA

    Нови модели са и не са тествани в зимни условия, но изглеждат сравнително добре на хартия. Ще трябва и на живо да ги погледна.
    Някой, ако може да предложи нещо подобно, вече доказало се?

  18. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017
    Мнения
    4,919
    #3525

    Отговор: Избор на климатик '2018

    Цитат Първоначално публикувано от tha22don Виж публикацията
    След малко ровене и четене из темата,
    изборът по-скоро ще се сведе до някой от тези два модела (съответно по-нисък бюджет):
    Mitsubishi Electric MSZ-AP35VG/MUZ-AP35VG

    General Fujitsu ASHG12KGTA/AOHG12KGCA

    Нови модели са и не са тествани в зимни условия, но изглеждат сравнително добре на хартия. Ще трябва и на живо да ги погледна.
    Някой, ако може да предложи нещо подобно, вече доказало се?
    За този бюджет, имате голям избор. Може да погледнете и други модели, дори и от споменатите от Вас марки.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Samsung телевизори 2018
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 443
    Последно: 02-01-19, 16:43
  2. LG телевизори 2018
    От kod във форум LG телевизори
    Отговори: 257
    Последно: 02-01-19, 15:59
  3. Panasonic телевизори 2018
    От kod във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 164
    Последно: 02-01-19, 15:01
  4. SONY телевизори 2018
    От kod във форум Sony телевизори
    Отговори: 912
    Последно: 02-01-19, 14:40
  5. ЧНГ 2018, колеги
    От FearMe във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 11
    Последно: 01-01-18, 18:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе