Страница 666 от 707 ПърваПърва ... 616656664665666667668676 ... ПоследноПоследно
Резултати от 9,976 до 9,990 от общо 10591
Like Tree5865Одобрявам

2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #9976

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    първо обаче трябва да има глобална истерия за по-заразния, но почти безобиден вариант, защото (както повтарям от памтивека) аршините са два, като разбира се, управляващите мерят с грешния, дето се нарича "брой заразени", а не правилния "процент умрели от заразените"

    но както всеки самоуважаващ се доктор знае, без бъбреци не се живее, докато без мозък може! ей на, гледайте колко хора без мозък вървят по улицата!

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #9977

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Таблицата от новия доклад за Omicron в Обединеното кралство вчера за първите им 22 случая по статус на ваксинация.
    https://assets.publishing.service.go...riefing_30.pdf


    Графика, показваща риска от повторно заразяване на Омикрон в сравнение с предишни варианти (данни от вчерашния доклад от Южна Африка)
    https://www.ft.com/content/e742a4bf-...2-df73cb35436f
    https://www.medrxiv.org/content/10.1...068v2.full.pdf




    Профил на пациента с вариант Омикрон от окръг Tshwane провинция Гаутенг(ЮАР).
    https://www.samrc.ac.za/news/tshwane...early-features
    Досега не сме виждали много специфични за варианта разлики в заболяването covid. Може да има други обяснения за наблюденията по-горе, включително по-младата популации или смекчаващи ефекти от частичен имунитет от минали covid инфекции или ваксинации
    Важно е да се признае, че информацията за пациентите, представена тук, представлява само първите две седмици от вълната Omicron в Tshwane. Клиничният профил на приетите пациенти може да се промени значително през следващите две седмици, като до този момент можем да направим заключения за тежестта на заболяването с по-голяма точност.

    Въпреки че NICD потвърди, че почти всички случаи на SARS-C0V-2 в Tshwane се дължат на новия вариант, ние не успяхме да установим, че във всеки случай вариантът е Omicron, както прави PCR машината, използвана в лабораторията SBAH не екран за S-гена. Прави се разумно предположение, че описаните тук случаи представляват инфекция с новия вариант.

    Основното наблюдение, което направихме през последните две седмици, е, че по-голямата част от пациентите в отделенията за COVID не са били зависими от кислород. SARS-CoV-2 е случайна находка при пациенти, които са били приети в болницата по друга медицинска, хирургична или акушерска причина.

    Тип отделение пациенти # на стаен въздух
    Отделение 1 Мъже 17 (4 на кислород) 14
    Отделение 3 жени 16 (5 на кислород) 11
    Stoltz HC 4 (3 on NIV) 1
    Stoltz ICU 1 (интубиран) 0
    Stoltz Paeds 4 (1 on HFNO) 3
    Общо 42 29
    Пациенти на кислород 13 (31%) 29 (69%)
    пациенти на кислород за COVID 9 (21%)
    Таблица 1. Моментна снимка на профила на пациента на 2 декември 2021 г
    Моментна снимка на 42 пациенти в отделението на 2 декември 2021 г. разкрива, че 29 (70%) не са зависими от кислород. Тези пациенти се насищат добре със стайния въздух и нямат никакви респираторни симптоми. Това са пациентите, които бихме нарекли „случайно приемане на COVID“, след като са имали друга медицинска или хирургична причина за приемане. Тринадесет (13) пациенти са зависими от допълнителен кислород, от които девет (21%) имат диагноза COVID-19 пневмония въз основа на комбинация от симптоми, клинични признаци, CXR и възпалителни маркери. На всички им се предписват стероиди като основа на терапията. Останалите 4 пациенти са на кислород по други медицински причини (2 преди на домашен кислород, 1 при сърдечна недостатъчност и 1 с потвърдена диагноза пневмоцистна пневмония).
    Това е картина, която не е виждана в предишни вълни. В началото на всичките три предишни вълни и по време на хода на тези вълни винаги е имало само пръскане на стаен въздух в COVID отделението и тези пациенти обикновено са били във фаза на възстановяване в очакване на разрешаването на съпътстващ заболеваемост преди изписване. Отделението COVID беше разпознаваемо от повечето пациенти, които бяха на някаква форма на кислородна добавка с непрестанния звук на назални кислородни машини с висок поток или бипкащи аларми на вентилатор.

    Има само 4 пациенти в здравни грижи и един в интензивното отделение. Броят на пациентите с високи грижи на двоен кислород, назален кислород с висок поток или неинвазивна вентилация (NIV) беше значително по-висок в предишните вълни. Това е анекдотично, но се потвърждава от много клиницисти, които преди това са работили в отделенията на COVID в болничния комплекс.

    От 38 възрастни в отделенията за COVID на 2 декември 2021 г. 6 са ваксинирани, 24 са неваксинирани и 8 са с неизвестен ваксинационен статус. От 9 пациенти с COVID-пневмония 8 са неваксинирани, 1 е дете. Само един пациент на кислород е бил напълно ваксиниран, но причината за кислорода е хронична обструктивна белодробна болест.
    Отделение Ваксиниран Неваксиниран Неизвестен
    Отделение 1 2 13 2
    Отделение 3 3 8 5
    Stoltz High Care 1 3 0
    Stoltz ICU 0 0 1
    Stoltz Paeds N/A N/A N/A
    Общо 6 24 8
    На кислород 1 10 1
    Таблица 2. Статус на ваксинация на пациенти със SARS-CoV-2 по тип отделение на 2 декември 2021 г.
    Анализ на 166 пациенти, приети в комплекса SBAH/TDH в периода 14-29 ноември 2021 г., разкрива, че възрастовият профил се различава значително от предходните 18 месеца. През последните две седмици не по-малко от 80% от приеманите са на възраст под 50 години. Това е в съответствие с възрастовия профил на приема във всички държавни и частни болници в Tshwane и в цялата провинция Gauteng през последните две седмици, както се съобщава от NICD и правителството на провинция Gauteng. Деветнадесет (19) процента са деца на възраст 0-9 години и най-голям брой приема е във възрастовата група 30-39 години, което представлява 28 процента от общия брой.
    Ключов въпрос относно новото огнище на Omicron е дали тежестта на заболяването е подобна, по-лека или по-тежка, отколкото при другите варианти, предвид големия брой мутации на Omicron.

    Най-добрият индикатор за тежестта на заболяването се измерва чрез болничната смъртност. Имаше 10 смъртни случая в кохортата SBAH/TDH през последните две седмици, което представлява 6,6% от 166-те постъпили. Четири смъртни случая са при възрастни на възраст 26 – 36 години и пет (5) смъртни случая са при възрастни над 60 години. Една смърт е при дете, при което причината за смъртта не е свързана с COVID. Няма смъртни случаи, свързани с COVID сред 34 постъпили в педиатричните отделения за COVID през последните две седмици. Това е благоприятно в сравнение с дела на смъртните случаи в комплекса през последните 18 месеца, който е бил 17%. Тенденцията през следващите две седмици ще бъде изяснена, тъй като броят на смъртните случаи в момента е нисък и ще е изтекло достатъчно време за развитието на по-голяма тежест на заболяването и може да се очаква броят на смъртните случаи да се увеличи. Засега смъртността през последните две седмици.

    Фигура 2 по-долу показва липсата на значително увеличение на смъртните случаи в болниците във връзка с драматичното нарастване на процента на случаите за провинция Гаутенг като цяло. Това може да се дължи на обичайното изоставане между случаите и смъртните случаи и тенденцията ще стане по-ясна през следващите няколко седмици.
    Фигура 2. НОВ случай на SARS-CoV-2 и смъртност от COVID-19 провинция Гаутенг (графиката е предоставена с любезното съдействие на професор Джони Майърс, UCT) (плътна червена линия показва датата на започване на внедряването на ваксинацията)


    Други груби показатели за тежестта на заболяването включват нивото на грижите, необходими в болницата (интензивно отделение, високи грижи, общо отделение), нуждите от кислород (назални зъбци, маска за лице, висок поток, неинвазивна или инвазивна вентилация) и продължителност на престоя в болницата .

    През последните 14 дни в интензивното отделение на COVID имаше само 2 пациенти, нито един от които нямаше първична диагноза COVID пневмония. Шестдесет и трима пациенти са били приети в медицински грижи, но нашата анекдотична информация е, че по-голямата част от постъпилите при високи грижи са били за диагноза, различна от COVID.

    В моментната снимка Таблица 1 по-горе, 3 от 4-те пациенти в отделението за високи грижи са имали първична диагноза тежка COVID пневмония, така че може да се окаже, че по-скорошният профил се променя към по-тежко заболяване на COVID. Провежда се по-подробен анализ на пациентите с високи грижи и може да бъде по-разкриващ.

    По-точните измервания на тежестта на заболяването при хоспитализирани лица изискват преглед на резултатите от рентгенография на гръдния кош или компютърна томография на белия дроб (процент на белодробните полета, показващи промени), измервания на кръвния газ, кръвни биомаркери и съпътстващия ефект на съпътстващите заболявания върху състоянието на пациента . Подробни проучвания както на грубите, така и на по-точните измервания на тежестта на заболяването се извършват на местно ниво от няколко екипа от изследователи и екипът на Steve Biko участва в тези проучвания.

    Значителна ранна констатация в този анализ е много по-кратката средна продължителност на престоя от 2,8 дни за SARS-CoV-2 позитивни пациенти, приети в отделенията COVID през последните две седмици, в сравнение със средната продължителност на престоя от 8,5 дни за последните 18 месеци. NICD отчита подобна по-кратка продължителност на престоя за всички болници в Tshwane в своя седмичен доклад. Той също така е по-малък от средната продължителност на престоя за Гаутенг или националната, докладвана от NICD в предишни вълни.

    В обобщение, първото впечатление от прегледа на 166 пациенти, приети след появата на варианта Omicron, заедно със снимката на клиничния профил на 42 пациенти, които в момента са в отделенията COVID в комплекса SBAH/TDH, е, че по-голямата част от болниците приемът е за диагнози, които не са свързани с COVID-19. Позитивността на SARS-CoV-2 е случайна находка при тези пациенти и до голяма степен се ръководи от болничната политика, изискваща тестване на всички пациенти, изискващи приемане в болницата.

    Използвайки дела на пациентите на въздуха в стаята като маркер за случайно приемане на COVID, за разлика от тежка форма на COVID (пневмония), 76% от пациентите в комплекса SBAH/TDH са случайни приеми на COVID. Тази много необичайна картина се среща и в други болници в Гаутенг. На 3 декември болница Хелън Джоузеф имаше 37 пациенти в отделенията COVID, от които 31 бяха на въздух в стаята (83%); и Академичната болница д-р Джордж Мухари имаха 80 пациенти, от които 14 бяха на допълнителен кислород и 1 на вентилатор (81% на въздух в стаята).

    Експоненциалното увеличение на процента на положителност при тези пациенти е отражение на бързо нарастващия процент на случаи на Tshwane, но изглежда не е свързан със съпътстващо увеличаване на процента на приема за тежък COVID (пневмония) въз основа на високия дял на пациентите не изисква допълнителен кислород.

    Сравнително ниският брой хоспитализации с пневмония COVID-19 в отделенията за общо лечение, високи грижи и интензивните отделения представлява много различна картина в сравнение с началото на предишни вълни. Все още се извършва подробен анализ, сравняващ текущата картина с предишни вълни. Това може много добре да е свързано с ранния подем на четвъртата вълна, като по-класическият модел става очевиден през следващите две седмици. Ясно е обаче, че възрастовият профил е различен от предишните вълни. Възможно е това да е ефект от ваксинацията, тъй като 57 % от хората на възраст над 50 години са били ваксинирани в провинцията в сравнение с 34 % в групата от 18 до 49 години.

    Високият дял на случайни възрастни пациенти с COVID и увеличеният брой на приеманията с положителен резултат от SARS-CoV-2 сред деца на възраст 0-9 години може да отразяват по-високи нива на предаване в общността в сравнение с предишни вълни (варианти), което не се изразява в по-висок процент на приемане за първична диагноза COVID-19. Необходимо е повече време, за да се отговори напълно на въпросите за тежестта на COVID-19, причинена от новия вариант Omicron.

    https://www.samrc.ac.za/sites/defaul...d%20Tables.pdf
    https://www.nicd.ac.za/diseases-a-z-...datcov-report/



    https://www.economist.com/graphic-de...ica-and-europe

    https://www.biorxiv.org/content/10.1...12.02.470946v1




    Delta пробивни хоспитализации (най-вече при хора в напреднала възраст и W / съпътстващи заболявания) резултатите са по-добри от неваксинирани с по-малко смъртни случаи, по-кратък болничен престой
    https://www.thelancet.com/journals/l...306-2/fulltext
    https://pbs.twimg.com/media/FFuwCGnUcAcENg8?format=jpg




    Добавяне към силното доказателство, че по-дългият интервал (16 срещу 4 седмици) значително подобрява имунния отговор към иРНК ваксината. И преди Covid се възползват от 1 доза.
    https://www.cell.com/action/showPdf?...2821%2900569-2
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 04-12-21 в 20:35.

  4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #9978

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Колебания в смъртността - може да изберете държава, референтен период, пол
    https://mpidr.shinyapps.io/stmortality/

    Предполагаем произход на гостоприемника на РНК вмъквания в геноми на SARS-CoV-2
    https://virological.org/t/putative-h...-2-genomes/761

    Омикрон вариант на SARS-CoV-2 съдържа уникална инсерционна мутация с предполагаем вирусен или човешки геномен произход
    https://osf.io/f7txy/

    https://www.pnas.org/content/118/49/e2111477118

    https://www.forbes.com/sites/william...icron-origins/
    три хипотези относно произхода на Омикрон.

    1) Мутация в имунокомпрометиран пациент(спин) болен от ковид;
    2) Обратна зооноза - предаване на вируса от човек на гризач и после от гризача на човек в новия му вариант;
    3) Мутация в пациент болен от ковид на лечение с молнупиравир (поради мутагенните му свойства).

  5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #9979

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    https://www.axios.com/cdc-director-s...432d2261f.html

    Мозъчната травма при COVID-19 е свързана с автовъзпаление и автоимунитет
    https://www.medrxiv.org/content/10.1....03.21266112v1
    "Имаше доказателства за продължаващо активно мозъчно увреждане при проследяване 4 месеца по-късно."

    Regarding increases in serum Tau and IgM autoantibodies observed in convalescence (HC=healthy controls, TBI= traumatic brain injury for comparison, NfL=neurofilament light)
    https://www.medrxiv.org/content/10.1....02.21267198v1

    Продължение на партито за суперразпространение на Omicron в Норвегия и други в Дания, Съмърсет, Великобритания,
    https://twitter.com/GANyborg/status/1467488178328281093
    https://twitter.com/M_B_Petersen/sta...29847199215626
    https://twitter.com/timspector/statu...79139255320576
    https://twitter.com/trishgreenhalgh

  6. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #9980

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Някой да го направи почетен доктор хонорис кауза на форума, че не се издържа вече.....
    TRENDS, Karata, svetlio1 и 2 други харесват това.

  7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #9981

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Брат ми, тоя се е клонирал, нема спиране

    Освен туй го остави, в свободното си от форума и работа време разработва експерименталбо лекарство срещу ковид на информационна основа а'ла iRNA - залива ковида с информация и оня сам пуква от претоварване

  8.  
     
  9. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #9982

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Днес получих резултата си от Ковид теста и пише 50. Какво ли значи това?
    И също така получих резултата си от IQ теста, той е положителен
    Karata одобрява това.

  10. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #9983

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от kod Виж публикацията
    Днес получих резултата си от Ковид теста и пише 50. Какво ли значи това?
    И също така получих резултата си от IQ теста, той е положителен
    това е висш пилотаж!
    respect! you made my day!!!


  11. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #9984

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Съдейки по честите и натрапчиви ъпдейти, Ковидът наистина е създаден от Бил Гейтс.
    Lupus и Gena_bs харесват това.

  12. Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Попово
    Мнения
    667
    #9985

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Време за почивка.
    mod. edit

  13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #9986

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от Tommorow Виж публикацията
    Съдейки по честите и натрапчиви ъпдейти, Ковидът наистина е създаден от Бил Гейтс.
    Качи си антивирусна програма - пий ракия , яж чесън..
    и няма да пърдите ей...
    https://worldofbuzz.com/can-covid-19...t-down-for-us/

    Днешните данни от Южна Африка, >11 000 нови случая (> 16 000 през последните 2 дни) със сравнително малък брой нови болнични приема (13), леко намаление на пациентите в интензивно отделение
    https://twitter.com/sugan2503/status...45714206621696

    Няма промяна в експоненциалната линия (логаритмична диаграма) за нови случаи в епицентъра на Omicron, Гаутенг
    https://twitter.com/chrischirp/statu...44206052339717

    https://twitter.com/erlichya/status/1467887299753287680

    днес е луд ден, когато има документ, в който се предлага виаграта да бъде преназначена за предотвратяване на болестта на Алцхаймер
    https://www.nature.com/articles/s43587-021-00138-z

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,864
    #9987

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    днес е луд ден, когато има документ, в който се предлага виаграта да бъде преназначена за предотвратяване на болестта на Алцхаймер
    Ми тя е “измислена” да понижава кръвното налягане в малкия кръг на кръвообращението (я, и там имало “кръвно” ).
    Това с дървенето излезе като страничен ефект, и давайи....

  16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #9988

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    ccankov73
    https://jbloomlab.github.io/RBD_esca...per/paper.html

    https://www.biorxiv.org/content/10.1...12.03.471024v1

    проучване за имунен отговор (N> 1000, възраст 50+) се добавя към предишните заключения за ползата от Moderna след Pfizer в сравнение с 2 Пфайзер дози, както и нови данни за Novavax
    https://www.thelancet.com/journals/l...718-5/fulltext

    при мен 2 дози Пфайзър + Модерна като бустер. На вторият ден вдигнах температура 38,7, на за два часа я свалих с нурофен и фервекс.

    Нови данни показват, че лекарството GSK-Vir действа срещу всички мутации на Omicron
    https://www.reuters.com/business/hea...ns-2021-12-07/

  17. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #9989

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Една полезна мутация ще направи ковидът и вие ще я утрепете!
    oldgraf и Mig82 харесват това.

  18. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,864
    #9990

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])


Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Philips телевизори (инфо на първа страница)
    От kod във форум Philips телевизори
    Отговори: 982
    Последно: 25-03-24, 12:02
  2. SONY телевизори 2019
    От kod във форум Sony телевизори
    Отговори: 1118
    Последно: 17-03-20, 08:52
  3. LG телевизори 2019
    От kod във форум LG телевизори
    Отговори: 500
    Последно: 09-03-20, 11:33
  4. Samsung телевизори 2019
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 493
    Последно: 29-01-20, 07:06
  5. Избор на климатик '2019
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3063
    Последно: 04-01-20, 10:11

Тагове за тази тема


SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе