Страница 94 от 707 ПърваПърва ... 44849293949596104144 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,396 до 1,410 от общо 10591

2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv
    Мнения
    9,749
    #1396

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    ....


    Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    1,224
    #1397

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Цитат Първоначално публикувано от ivodivo Виж публикацията
    Не не е толкоз... Ако следеше по внимателно темата щеше да прочетеш за самата механиката на движение на вирусите или за това как вируса не си лети свободно самостоялно из въздуха! Прикрепя се към финните и не само частици или със слюнка и т.н... А те вече не са толкова миниатюрни за да преминат през маските и особено от тези от високия клас на защиат! Това обяснява и защо маските имат определено време нужната ефективност и защо после стават опасни!
    Кое не е толкоз?! Чета достатъчно по темата, но не от форума, за да знам и да го пиша/споделя тук - дал съм и линк, за да може и ти да почетеш.
    Относно "механиката на движение" на вирусите - може да го обясниш на ей тоя професор д-р Милтън, дето е провел изследване и установил това:
    “We found that flu cases contaminated the air around them with infectious virus just by breathing, without coughing or sneezing,” explained Dr. Donald Milton, M.D., DrPH, professor of environmental health in the University of Maryland School of Public Health and lead researcher of this study. “People with flu generate infectious aerosols (tiny droplets that stay suspended in the air for a long time) even when they are not coughing, and especially during the first days of illness. So when someone is coming down with influenza, they should go home and not remain in the workplace and infect others.”
    Затова, човекът е дал заключение още преди 2 години, че ако си болен - нищо не помага срещу разпространението, освен да си седиш у дома. Здравите също!
    Ще те насоча да почетеш мааалко и за вирусите и частиците, дето "те вече не са толкова миниатюрни за да преминат през маските"...тук.
    Накратко, издишани (без кихане, без кашляне) частици с вируси с размер под 1 µm, остават с часове във въздуха... не падат веднага на 2 метра отстрани да се въргалят. Даже случайно да допуснем, че "супер маските" успяваха успешно да филтрират тези частици, то тогава щеше да е проста работа - раздаваме маски само на болните, ако ги знаехме и край. Ма като не ги знаем кои са - раздаваме вълшебни маски на всички и КРАЙ, затри се вируса...

    Мда! Ама не!

    Цитат Първоначално публикувано от ivodivo Виж публикацията
    Сподели малко повече инфо как например с таква лампа (като мощност, модел и от къде да се закупи) може да изистим продуктите, които вкарваме у дома и за колко време и т.н. Това би ни било полезно ако имаш такава експертиза...
    Сигурен съм, че ако потърсиш в гугъл - ще намериш, та чак даже и в aliexpress.
    Масово за битови нужди, се продават макс. 30 Вт. лампи. Достатъчни са за 10-15 кв.м. помещение. Облъчва се средно към 30-тина минути и толкоз...за всички повърхности в стаята + въздуха в нея. Към 2-3 пъти в седмицата е достатъчно. А ако наредиш купените продукти под лампата - дезинфекцират се главно повърхностно. Вода питейна се дезинфекцира в абсолютно прозрачен стъклен съд (в никакъв случай пластмаси) или плосък съд (леген, кофа).
    Пурата обаче има сравнително кратък живот и с течение на времето при ползване, силата й намалява и трябва да се компенсира чрез увеличаване на времето на облъчване. Трябва да се избърсва пурата от прах, че той поглъща част от лъчите. Основен недостатък е, че отделя безгрижен озон, който пък е вреден и опасен и следва да се избягва всякак.
    Нормативи за озон:
    - Максимална еднократна пределно допустима концентрация (ПДКм.е.) във въздуха на населените места - 0,16 мг/m³;
    - Среднодневна пределно допустимата концентрация (ПДКс.д.) във въздуха на населените места - 0,03 мг/m³;
    - Пределно допустимата концентрация (ПДК) за концентрацията във въздуха на работна зона - 0,1 мг/m³.
    Праговата граница на човешкото обоняние е приблизително равна на 0,01 мг/м³. Мирисът е специфичен "металически", в по-големи концентрации наподобява мириса на хлор. Затова, след работа на лампата - изчакайте 30-40 мин. да подейства и озончето в помещението (хем ще се саморазпадне), пък после се проветрява за 20-ина минути и това е.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 31-03-20 в 16:36.

  4. Banned
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    364
    #1398

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Значи ето това е решението вкъщи
    https://www.facebook.com/10004399779...88778/?app=fbl

    Изпратено от моят MIX 2 с помощта на Tapatalk

  5. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,686
    #1399

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Цитат Първоначално публикувано от Lupus Виж публикацията
    Слава Богу! Тоя път здравия разум надделя над здравите сили. Тоя псевдоздравен министър няма ли кой да го разкара?
    От доста време в България министрите не взимат решения, те са послушковци и бушони. Каквото каже падишаха, това става. А той върви с едно напред, две назад.

  6. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    5,621
    #1400

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Цитат Първоначално публикувано от Lupus Виж публикацията
    Слава Богу! Тоя път здравия разум надделя над здравите сили. Тоя псевдоздравен министър няма ли кой да го разкара?
    И къде тук има здрав разум? Когато някой болен влезе в магазин и накичи всички продукти с вируса си ли? Или може би когато си без маска и се напипаш къде ли не по лицето? Дори да си здрав и носиш маска пак има файда макар да не е на 100% - всичко това нима няма смисъл?!?
    Не само маски ами ръкавици трябва да се задължитлени за да влезеш в магазин! Така не само ще спрем вируса ами и ще можем да продължим да си вършим работата та дори и да не спира бизнеса!

  7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,205
    #1401

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Понеже чух генерала сутринта, който с все по-назидателен тон ни съобщи, че ще маски имало и да сме се спасявали поединично със защитните средства.
    По неговата логика , когато докарат безценните (като цена) тестове и ваксини, ще трябва лично да си ги плащаме. Пък те само ще затягат мерките. Преди колани, сега мерки - еволюират, какво да правим.
    Искам да отбележа, че журналистите или поне някои единици от тях започват да мислят и задават изключително точни въпроси на Мутафчийски.
    На неудобните, той естетсвено отказва да отговаря или както днес. Когато го питаха кой даде предлижението за задължителните маски, троснато повтори няколко пъти "аз, аз". Един вид аз съм недосегаем и моето мнение не подлежи на контрол.
    Между другото кой го назначи начело на щаба - правителството, здравния министър, Б.Б. или Народното събрание? На базата на кой закон или нормативен акт, при това преди специалния закон.

    Аз си купих днес от плат, шита, но с връзки, като на хирурзите, двуслоен памучен плат - 3.99лв. в кварталната аптека. Следвам стриктно указанията на Майтапчийски. Няма да ходя из целия град, за да търся я.
    1бр. синя нитрилна ръкавица - 20ст. Справка - преди "епидемията" 100бр. бяха 8.60лв. в МЕТРО.
    Резултат след 1 час носене при 10градуса околна - ръцете ми на 5-та минута бяха потни, маската ми се навираше постоянно в очите и се налагаще да я поправям постоянно. По принцип избягвам да си пипам лицето, а сега почти на всеки 2 минути, при това с мръсните ръкавици от градския транспорт.
    С две думи - никаква полза по отношение на защитата, даже по-зле е според мен.
    Някой знае ли колко струва една истинска силиконова маска или дихател и откъде може да се купи?

    Чух днес за малко какви ги реди министърът на икономиката и ми идеше да го замеря с нещо тежко. Изнасяше пред журналистите лекция по икономика с високопарни и назидателни фрази. И той също играе шеф!

    Имам предложение - да си обсъждаме новите разпоредби, както и да обменяме опит кой с какви полезни неща се е обзавел по темата.
    И да оставим графиките, статистиките и т.н. недоказуеми неща на щаба и министрите. Особено в световен мащаб.
    Най ме кефят малоумните разпоредби - не можеш да излизаш в парка и пред блока, но можеш да летиш за работа в Англия. Че и да се върнеш после безпрепятствено!

    Жалко, че сме овце и ще просължават да ни тъпчат в пряк и преносен смисъл!
    Този пост е редактиран от Gena_bs; 31-03-20 в 16:51.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    2,066
    #1402

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    На мен лично би ми било интересно след като мине цялата тази прелюдия .
    Колко хора ще изнемогват в пъти повече и ще им се иска да умрат ?
    Не съм против мерките за здравето ни , но съм против поредния показен обир ,за който ние пак ще трябва да плащаме.
    Да ама не този път доста голяма част от собствениците са подготвени и държавата ще духа супата.
    Жалко само за малките търговци и фирми ,който ще останат да се борят със Вятърните мелници ...... и техните деца.

  10. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,686
    #1403

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Kaar, нещо не мога да схвана тезата ти? Какво искаш да кажеш, че дали си с маска FFP2 или FFP3 или без нищо е едно и също? Или, че не трябва да се пазим, защото е безмислено? Маските не дават 100% защита, но дават в пъти по-голяма такава, ако си с маска, отколкото без. Доказателствата са в болниците, там също има случаи на заразен персонал, но без предпазни средства, целият персонал щеше да е заразен за няколко дни. Освен това значение има и какво количество от вируса би поел като доза, има научни статии по темата. За болните е същото, количеството вируси, които биха се разпространили са в пъти по-малко, ако носят маски. Предвид това, че има доста дълъг скрит период е редно всички да носят маски на обществени места. Защото може да си заразен и да не знаеш. В статията, която цитираш се казва точно това, пациенти без презпазни средства са наситили въдуха с вируси чрез кашляе и кихане ...


    Цитати от посочената от теб статия:

    Друго скорошно проучване предполага, че хората могат по-вероятно да бъдат изложени на грип чрез вируса на въздуха, отколкото се смяташе досега, сочат нови изследвания на Университета на Мериленд училище за обществено здраве. Проучването установи също, че когато грипните пациенти носят хирургическа маска, освобождаването на вируса дори в най-малките капчици във въздуха може да бъде значително намалено.


    ... и пак от същата статия

    Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) препоръчват на хората с грип да носят хирургически маски, за да предотвратят предаването им на възприемчиви хора. Още, тази препоръка е подкрепена досега само от едно проучване на въздействието на маската върху съдържанието на голям капков спрей по време на грипна инфекция. Проучването на Мериленд е първото, което предоставя данни, показващи, че използването на хирургическа маска може да намали отделянето дори на най-малките капчици, съдържащи инфекциозен вирус. Поради тази причина лечебните заведения трябва да поставят хирургически маски на хората, за които се подозира, че имат грип, а хората с грип могат да защитят семействата си, като носят маска.

    Изследователите също изпробваха влиянието на носенето на хирургическа маска върху вируса, проливащ се във въздуха. Носенето на хирургическа маска значително намали присъствието на вирус във въздушни капчици от издишан дъх. Имаше 2,8 пъти намаление на количеството на вируса, хвърлено в най-малките капчици, и 3,4 пъти цялостно намаляване на вируса, хвърлен както в грубите, така и във фините и във въздуха частици.

    Хирургическите маски намалиха общия брой копия на РНК с 3,4 пъти. Тези резултати предполагат важна роля на аерозолите при предаването на грипния вирус и че хирургическите маски за лице, носени от заразени лица, са потенциално ефективно средство за ограничаване на разпространението на грип ". 4-кратно цялостно намаляване на вируса, хвърлен както в грубите, така и във фините и във въздуха частици.
    Този пост е редактиран от Mega; 31-03-20 в 17:03. Причина: я

  11. Member
    Тук е от
    Nov 2019
    Мнения
    431
    #1404

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Всяко чудо за "три дни". Какво ... какво правим после, когато излезе на яве най-голямата планетарна измама за всички времена след Христос? До тук всички световни компетентни в материята на вируси, бактерии и зараза говорят коренно различно от тези които днес спасяват света! Каква е истината всъщност? Нещо уравнението на задачата си противоречи с логиката на тази математика.

  12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,377
    #1405

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    ето ти евтини маски
    https://www.facebook.com/story.php?s...composer=false
    Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    Имам предложение - да си обсъждаме новите разпоредби, както и да обменяме опит кой с какви полезни неща се е обзавел по темата.!
    https://optonicaledlight.com/bg-prod...tails-860.html
    https://optonicaledlight.com/bg-prod...tails-815.html



  13. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #1406

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    rafa...ти си мислещ човек.Ако има логика в сринатата икономика,ако оставим всичко така и след 10 дена болниците се напълнят по-добре ли ще е за икономиката??Да кажем,че за хората изобщо не мислим.Отговори си сам,и само за икономиката.
    А този мач вече го гледахме,нали в някои страни го играха....
    Можем да си спомним и...''че е глупав този ,който се спъва на един камък два пъти''.
    Аз не държа да бъда прав.Даже много ми се иска да се окаже,че нямало нищо и всичко е ала-бала.
    Ха дано.Тъй като не сме далече,мога да почерпя в този случай.

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,205
    #1407

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    За съжаление не можем да дадем колективен подобаващ отпор на черната PR кампания!
    Нито в държавата, а още по-малко в световен мащаб.
    Резултатите ще се видят у нас още в началото на лятото, когато няма да има сезон. А есента и след нея - дупе да ни е яко!
    Лукановата зима и бандитските 90-те ще ни се струват като разходка в парка.
    Нали не мислите, че гладния народ ще тръгне да изпълнява нечии малоумни приумици?

    Само Бог може да ни обедини срещу инициаторите на тази фалшификация.

  16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,377
    #1408

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Заради глобализацията нашата икономика е навързана с редица други. Вързани сме за италианската, германската, турската...и малко с китайската
    https://www.nsi.bg/bg/content/7503/%...BE%D1%80%D0%B8
    При тях, по прогнози се очаква спад от 5-6%....
    Държавата трябва да се концентирра върху спасяването само на ключовите отрасли - производство, транспорт, образование, здравеопазване, енергетика, селско стопанство.....като първо замрази доходите в държавният сектор със задна дата - от началото на годината. Тези от тях, които не работят - първите 4-6 месеца на минимална заплата, а ако кризата продължи, съкращения и на борсата.
    Отлагане плащането с 3-4 месеца на данъци, кредити, ипотеки....
    В сферата на забавленията - театри, кина, опера, балет...отиват на майната си - на самоиздръжка.
    В сферата на услугите - туризъм, хотели, ресторанти, барове, преводи, фризьорски и салони за красота, SPA....... - са последна дупка на кавала.
    Самоосигуряващите се като адвокати...и т.н., по закон нямат право на помощи, тъй като не плащат нищо във фонд безработица! Те са скътали пари за черни дни.

    за маските..
    https://bg-mam.ma/p/1189333/40474304
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 31-03-20 в 17:54.

  17. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,860
    #1409

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    https://www.who.int/news-room/commen...ecommendations

    Според СЗО вируса се предава чрез “капчици” и по контактен път.Но не и по въздушен път (където маските не помагат). Ето я разликата :

    Така че за маските..... чакайте министъра-икономист да ви учи....
    А 100% ва гаранция в медицината няма.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  18. Member
    Тук е от
    Nov 2019
    Мнения
    431
    #1410

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    mod edit:
    Научи се да пишеш по темата!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Philips телевизори (инфо на първа страница)
    От kod във форум Philips телевизори
    Отговори: 982
    Последно: 25-03-24, 13:02
  2. SONY телевизори 2019
    От kod във форум Sony телевизори
    Отговори: 1118
    Последно: 17-03-20, 09:52
  3. LG телевизори 2019
    От kod във форум LG телевизори
    Отговори: 500
    Последно: 09-03-20, 12:33
  4. Samsung телевизори 2019
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 493
    Последно: 29-01-20, 08:06
  5. Избор на климатик '2019
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3063
    Последно: 04-01-20, 11:11

Тагове за тази тема


SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе