Вижте резултатите от анкетата: Каква система сте вързали към телевизора си?

Гласували
10. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Домашно кино

    5 50.00%
  • Саундбар

    3 30.00%
  • Колони за компютър/телевизор

    2 20.00%
Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 64
Like Tree6Одобрявам

Свързани музикални/саундбар системи към телевизора

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017
    Мнения
    1,399
    #31

    Отговор: Свързани музикални/саундбар системи към телевизора

    Не цитирайте съобщението непосредствено пред вашето - правила на всеки форум.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Apr 2015
    Мнения
    664
    #32

    Отговор: Свързани музикални/саундбар системи към телевизора

    Добре, ама освен да пишеш някакви излишни неща и да убиваш дискусията друго не се случва.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017
    Мнения
    1,399
    #33

    Отговор: Свързани музикални/саундбар системи към телевизора

    Дискусията е за саундбарове , ти питаш за ресивъри и 5+ххх колони, има такава тема подробна , да пишем едно и също ли ? Чети форума не е само една страница.

    Здравейте, понеже няма такава тема, а все повече се пита и се правят нови теми в различни подраздели, пък и на много от хората във форума ще им е полезно да прочетат по едно допълнително мнение - нека всеки каже какво е свързал към телевизора си и доколко е доволен от него. Предвид, че темата е в раздел телевизори нека се ограничаваме до по-прости музикални системи plug&play, било то "колони за компютър" тип Z906 на Logitech, така нашумелите soundbar системи или домашни кина. Идеята ми е, че не всеки има възможност или желание да дава повече от 1000-1500лв. максимум за звук от телевизора, така че да се ограничим от хубавите, но и скъпи системи включващи ресивъри и допълнителни колони, за които се говори в другия раздел на форума.
    Разграничи се , де !

  5. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    652
    #34

    Отговор: Свързани музикални/саундбар системи към телевизора

    Цитат Първоначално публикувано от style34 Виж публикацията
    Това, което дразни са изказвания от сорта - няма смисъл, боклук, купуват го само хора, които искат да им дрънчи нещо, докато правят нещо друго и други подобни простотии. Капиш? Или още да обяснявам?
    Това не съм го писал аз, че да ми се разпенваш на мен и да ми губиш времето, като ме провокираш да се опитвам да внеса яснота, без ти дори да си правиш труда да четеш с разбиране. "Капиш?"
    Тонът и маниерът ти на комуникация са ми крайно неприятни и поради тази причина, това е последния ми "отговор" към теб.

    ---------------------

    @berpan: Пиши в другата тема (за ресиверите), за да ти помогнем. Тази стана доста офтопик.

  6. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София
    Мнения
    2,528
    #35

    Отговор: Свързани музикални/саундбар системи към телевизора

    style34, не съм казвал, че е боклук, а компромис за музика, просто съм слушал саундбари при познати и знам как звучат и какво могат, изглежда ти не си слушал качествено стерео и за това се кефиш на саундбарите. Ако си от София мога да ти дам координати на един човек, да отидеш и да чуеш една системка за 1500лв., можеш дори да занесеш саундбара си и да ги сравниш, тогава ще ме разбереш за какво говоря

  7. Member
    Тук е от
    Apr 2015
    Мнения
    664
    #36

    Отговор: Свързани музикални/саундбар системи към телевизора

    Темата все пак е моя, много добре знам какво съм писал в нея. Не е направена само за саундбар системи, а за домашни кина, както и други колони! През цялото време става дума за първоначални насоки, които ще са полезни на всеки, които в крайна сметка реши да инвестира в такъв тип система, а не в саундбар! При закупуване на ресивър и стерео колони не мисля, че ще надвиша въпросните 1500лв. В това, което бях написал в началото по-скоро имах предвид да не се включват системи от по 3000-4000лв. и нагоре, защото такива теми вече има. Темата е направена, за да помага на мен и другите в подобна ситуация, най-лесно ще ми е да ида до другия подфорум и да пиша там.
    Този пост е редактиран от berpan; 09-08-20 в 11:03.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    652
    #37

    Отговор: Свързани музикални/саундбар системи към телевизора

    Цитат Първоначално публикувано от berpan Виж публикацията
    Та в крайна сметка почвам да обмислям сериозно да се насоча към сглобяването на система колкото и да не ми се иска от ценова гледна точка. В момента за Sony DVD 5.1 имам прекарани кабели в стената за самите колони и се чудя дали ще мога да продължа да си ги ползвам? Другото, което си мисля е, че ако ще правя система ще заложа на поне среден клас ресивър - това Sony, което беше предложено предполагам е по към ниския клас. Предполагам, че е най-добре да се започне с ресивъра, за да се знае после към какво ще се свързват колоните, които ще бъдат купени и да се действа поетапно. Поне аз така мисля да направя, дори и да взема сега ресивър и да реша да взема колони след две седмици или два месеца няма да ми е чак такъв проблем, защото имам все още свързана другата система. Първо се взимат 2 стерео колони, после бас, после център и накрая 2 задни - това ли е най-добрия вариант?
    Има и нещо друго, че колоните в момента на двд са малки и понеже искам да използвам кабелите в стената, стига да е възможно, колони от типа на jamo, които са препоръчани на първа страница не ми вършат работа, защото имат големи спикъри, а не са малки всичките.
    Зависи какви кабели си прекарал. Знаеш ли им характеристиките? Отделни ли си купил или си използвал тези, които са били в комплекта с домашното кино? Ако стърчат от стената повечко, погледни върху кабела какво пише. Трябва да има маркировка.

    Сонито беше нисък клас - да. Но го предложих, защото се гони цена. Среден клас ресивер е 2000лв. Някак не ми се връзва изискването системата да не е 3000-4000лв, ако само ресиверът е 2000лв.
    Другото Сони, което съм предложил - DN1070 втора ръка - е най-високият клас на Сони и ще ти свърши идеална работа. Може да потърсиш и Sony DN1080 от чужбина. Към 900-1100лв са.

    Най-добре е да се започне с тонколоните, пък после да избереш ресивер според това, което ти излиза изгодно като цена.

    Най-добрият вариант се определя според твоите нужди.
    Ако гледаш самичък - може да отложиш взимането на централен говорител, защото стерео колоните (позиционирани правилно) правят достатъчно добра сцена, за да ти създадат виртуалния център.
    Ако не гледаш самичък - централният говорител е доста важен, за да може диалогът да идва от телевизора за всички зрители, без значение къде са седнали в стаята.

    Ако вземеш големи колони - може да изчакаш с взимането на субвуфер.
    Ако вземеш малки колони - взимането на бас на ранен етап е препоръчително.

    Та последователността е строго индивидуална.
    Имай също така предвид, че е много препоръчително централният говорител да е от същата серия като предните 2, така че е хубаво да се вземат заедно, за да не се сблъскаш после с търсене на централни тонколони, които са излезли от производство и са с изчерпани наличности по магазините.

    Няма значение дали сегашните ти тонколони са големи или малки. Важно е какъв е кабелът, а той е един и същи, и за букшелф колони, и за големи подови тонколони. Ако сегашният кабел не е хубав - няма да стане за нито един от вариантите и ще трябва да прекараш друг, освен ако не искаш да рискуваш да се подпалиш, или да изгориш техниката.

    Дано не си прекарал кабелите, които са били в комплекта, защото като ги знам какви са в повечето окомплектовки....
    berpan одобрява това.

  10. Member
    Тук е от
    Apr 2015
    Мнения
    664
    #38

    Отговор: Свързани музикални/саундбар системи към телевизора

    Благодаря ти за разясненията. Мислех, че средния клас ресивъри са по около 1000лв., а то се оказа, че били двойни. Бях останал с такова впечатление, защото си спомням, че бях попадал на такива, които поддържат модерните Atmos и т.н. формати + AirPlay2 и всякакви други подобни глезотии, но предполагам, че за по-сериозните колони си трябват и други неща, които да правят тези ресивъри от среден клас по 2000лв. Проблема с кабелите, е че не съм ги прекарвал аз, но със сигурност не са тези от DVD, защото те са си отзад пресвързани към тези в стената. За кабелите идея си нямам какви са... по вид могат ли да се познаят или е задължително да търся нещо да пише на тях? А иначе имах предвид, че ако искам да използвам въпросните кабели те са изведени горе към самите стойки на сегашните колони и съответно с тази цел ми трябват малки колони, а не такива, които да седят на земята.

  11. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    652
    #39

    Отговор: Свързани музикални/саундбар системи към телевизора

    Нещата, които си споменал, Atmos, DTS:X, DTS HD, останалите формати, AirPlay 2, Wi-Fi свързаност, Spotify Connect и т.н. не са определящи за класа. Като цяло, част от тях ги няма в ниския клас, но всичките се намират в ресивери и под среден клас. От изброените, единствено Atmos може да е някаква индикация и то защото се изискват повече изходи за тонколони, съответно по-голям усилвател.
    Ресиверите във висок и среден клас се характеризират с повече мощност, по-качествени компоненти, по-голям дисплей, по-добре графично издържан интерфейс, по-добра система за автоматизирана настройка и т.н.

    По отношение на кабелите - по снимка можем да гадаем само. На тях няма как да няма нещо написано. Не се ли подават от стената изобщо? Трябват ни само няколко цифрички. Съставът може да се види по снимка.
    Какви са стойките? Ще издържат ли букшелф колони?
    Винаги може да се купи още кабел и да се удължат. Не е идеален вариант в никакъв случай, но другия вариант е да се пускат нови кабели.
    berpan одобрява това.

  12. Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    233
    #40

    Отговор: Свързани музикални/саундбар системи към телевизора

    И какво се оказа? Усилвателят само 1000 лева. УПОТРЕБЯВАН. Саундбар среден клас НОВ - 1000 лева. Е то остава и да не свири по-добре тая система. Интересно е, че винаги се съпоставя цената на НОВ саундбар с компоненти втора ръка и се казва ето - за почти същите пари, а те дори тогава са 50% отгоре, ставала чудна системка. Е то и барове втора ръка има по 500 лева, сравнявяйте с тях. Има и нови по толкова. И какво се получава - тройна разлика, като минимум. Закономерно и качеството е логично да е по-добро. Аз избрах саундбар заради форм фактора, но спекулацията, че цената е аха аха същата със система не е много ок.

    Sent from my SM-N975F using Tapatalk

  13. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    652
    #41

    Отговор: Свързани музикални/саундбар системи към телевизора

    Цитат Първоначално публикувано от style34 Виж публикацията
    И какво се оказа? Усилвателят само 1000 лева. УПОТРЕБЯВАН. Саундбар среден клас НОВ - 1000 лева. Е то остава и да не свири по-добре тая система. Интересно е, че винаги се съпоставя цената на НОВ саундбар с компоненти втора ръка и се казва ето - за почти същите пари, а те дори тогава са 50% отгоре, ставала чудна системка. Е то и барове втора ръка има по 500 лева, сравнявяйте с тях. Има и нови по толкова. И какво се получава - тройна разлика, като минимум. Закономерно и качеството е логично да е по-добро. Аз избрах саундбар заради форм фактора, но спекулацията, че цената е аха аха същата със система не е много ок.

    Sent from my SM-N975F using Tapatalk
    Чукча писател, коментирахме разликата между саундбар (нов за 1000лв) и стерео активни колони (нови за 400лв).

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    233
    #42

    Отговор: Свързани музикални/саундбар системи към телевизора

    Ти нали нямаше да ми отговаряш повече? Моля да си спазваш обещанието. Освен това не си център на света. Коментирам всичко написано и от всеки, не конкретно какво ти си написал. Иначе разбрах, една блутут колонка за 50 долара от Алиекспрес и тя ще е по-добре от саундбар. Без значение какъв явно. Тук за първи път разбрах, че що се отнася до саундбар, няма значение дали струва 200 и или 6000 лева, все не стават и е [почти] едно и също.

    Sent from my SM-N975F using Tapatalk

  16. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    652
    #43

    Отговор: Свързани музикални/саундбар системи към телевизора

    Нали няма да ме издадеш на форумния шериф, че съм си нарушил "обещанието"? Което всъщност беше "закана", но нека го оставим неопределено.

    Мнението, което коментираш (индиректно), беше мое и информацията, която коментираш, беше подадена от мен. И тъй като бяха фактически изкривени, за да са угодни на твоята незнайна теза, беше мой форумен дълг да се намеся и да потуша поредното сеене на мисинформация.

    Да. Почти едно и също е, защото ограниченията, които обсъждаме, са там в 99% от случаите, независимо от цената. Изключение правят някакви изключително скъпи и бутикови изпълнения като това на Криейтив и звуковите процесори на Ямаха. И пак не се справят с всички ограничения на продукта, защото тогава вече няма да изпълняват главната функция на един саудбар, а именно - да не заема място.
    Но както вече написах - чукча писател.

  17. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017
    Мнения
    1,399
    #44

    Отговор: Свързани музикални/саундбар системи към телевизора

    Не драматизирайте нещата , среден клас ресивър е 1000 - 1200 лв, това са денон 2600 и ямаха 6хх серия примерно. Ако не се търси долби атмос може да се слезе до около 700-800 лв / денон 1600 и ямаха 4хх серия/. Топ сонито е съмнително топ модел, намира се на цената на денон 2600. Ако няма да се ползва долби атмос няма смисъл от скъпи ресивъри.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2019
    Мнения
    39
    #45

    Отговор: Свързани музикални/саундбар системи към телевизора

    Здравейте,имам LG SK10Y със задни говорители.За филми със съраунд 5.1 или атмос звучи страхтно,стига да сте разположили всички компоненти правилно в пространството и вие да сте на правилното място в центъра.Долби атмос е невероятен чуваш го отгоре и отстрани и зад теб .Без задните говорители е малко по постно.За музика която е 5.1 също е богат звука,но тя е рядкост.Стереото е гола вода,няма ни баси ни плътност.Препоръчвам саундбар само за филми.
    berpan одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 4
    Последно: 22-03-16, 15:50
  2. Купувам струнни музикални инструменти.
    От plamenhar във форум Купува
    Отговори: 3
    Последно: 18-09-12, 20:06
  3. Отговори: 7
    Последно: 08-02-07, 11:12
  4. 75 Музикални Групи .. (Междинка)
    От z0r0 във форум Логически задачи
    Отговори: 42
    Последно: 12-12-05, 19:31
  5. Тунер за настрайка на музикални инструменти
    От Julian във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 3
    Последно: 10-03-04, 23:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе