Страница 24 от 29 ПърваПърва ... 142223242526 ... ПоследноПоследно
Резултати от 346 до 360 от общо 425
Like Tree242Одобрявам

Daikin FTXC SENSIRA - въпроси, коментари, проблеми

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Nov 2022
    Мнения
    2
    #346

    Отговор: Въпроси за Daikin FTXC SENSIRA

    Здравейте,имам сенсира FTXC35C взех си wifi module BRP069B41.Като го закупих от официален представител за дайкин и така всичко е наред инсталиран,работи,пуска спира климатика през официалното проложение onecta daikin но функцията консумация на енергия пише че не се подържа.Дали проблема е в модула или самата сенсира не подържа такова измерване.Извинявам се ако има такава тема

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,864
    #347

    Отговор: Въпроси за Daikin FTXC SENSIRA

    Мисля че Сенсирата няма такава функция.

  4. Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Мнения
    154
    #348

    Отговор: Въпроси за Daikin FTXC SENSIRA

    Лятото и есента монтирах три Сенсири FTXC/C -7ца,9ка,12ка.
    Първите две в къща, третата в топлофициран апартамент.
    Цел: Алтернативно отопление, охлаждане в редки случаи и вероятно само от средния.
    Изискванията които имах степенувани по важност бяха следните:
    1. Без китайски и малко известни марки.
    2. Максимално тихи машини.
    3. Ниска стойност на вложението.
    4. Ниски експлоатационни разходи.
    Самите изисквания без много лъкатушене ме доведоха до този избор.
    По първа точка не мисля че има какво да обеснявам.
    По втора -мисля че това наистина са ако не най-тихите машини то поне едни от най-тихите. Нямам никакви шумове, вибрации, резонанси. Външното тяло не го чувам през стената застанал до него. Вътрешното само ако искам да го чуя. До този момент дори не ми се е налагало вечер да го слагам на режима за спане. Оценка 6+.
    Ниско вложение. Трите климатика ми струваха 1020, 980 и 1150лв. по цени през лятото. С материалите за монтажа на трите грубо цената е 3500лв. За мен е ок.(монтажа е мой)
    Ниски експлоатационни разходи. Много хора считат че това е цената на тока и евентуално някое обслужване през годините. Ми не, освен ако баба и дядо не са продали някоя нивичка с които внука да си купи Уруру за 5-6 бона която задължително трябва да се упомене в подписа му. Ниските експлоатационни раходи включват и амотизационните отчисления през годините които са толкова по-големи колкото е по-скъп климатика.
    За два месеца и половина първите два климатика 7ца и 9ка са изразходвали 310кв.ч. или около 60лв. Като държа да отбележа че икономии не са правени. забравяни са през деня на произволни градуси, през ноща също. С две думи с толкова евтини клими икономиите стиснал ги за гушите не са ми приоритет. При третия са правени икономии но доколко не зная, не живея там и за същото време е изхарчил 130кв.ч. Ако бях се ръснал с едни 10бона за трите вероятно щях да спя с електромера.
    Заключние:
    Далеч съм от мисълта че с тези климатици Дайкин са се прекарали като са направили климатик за 3000лв пък го продават за 1000лв. , но за мен това е най-
    добрият климатик, защото покрива на 100% моите конкретни изисквания.
    Предимства: Маркова машина макар и нисък клас,тиха и незабележима, ниска цена, сравнително икономичен. По отношение на комфорта за мен е комфортен и незабележим. Нямам забележки по отношение на течения, обдухвания и други проблеми които се споменават, поради което си мисля че това е проблем на монтажа и избора на място а не толкова на климатика.
    Недостатъци: За мен малко странна работа на работа.... особено на 9ката която ми е по-пред очите. Прекалено бавна реакция. Студено е вдигам градусите вместо да разбера че ме е разбрал трябва да го начакам да се натутка и чак тогава да си вдигне вентилатора. Вероятно си има причина и чака компресора да напомпи но това е първия климатик който ми прави подобно впечатление.
    Прословутите дефрости: Не съм напълно убеден че проблема с честите дефрости е напълно решен вероятно частично, защото няколко пъти го хващам, че размразява, когато според мен въобще не е нужно да го прави, но е твърде възможно с тези дефрости колкото и алогично да звучи да гони по-висока ефективност в предвид олекотения топлообменник, но това е моя хипотеза. Така или иначе при мен те не вкарват някакъв дискомфорт и са незабележими освен ако не слухтиш под вътрешното тяло.
    Липса на моторизирано странично движение на дифузьорите. Не е болка, но понякога е по-добре да го има.
    Впечатлението ми е, че на този климатик ще му е трудно при външни температури под -5гр. , независимо че му дават работен диапазон на работа до -15гр.
    Заключение: Според мен добър, дори много добър бюджетен избор за алтернативно отопление или дори основно отопление стига да нямате скрупули да му помагате от време на време в малкото студени дни с друг конвенционален отоплител и да се срамувате че нямате пари или ви се свидят за по-скъп климатик.
    Този пост е редактиран от ssilent; 02-12-22 в 08:26.
    estqwerty, espace, ccankov73 и 2 други харесват това.

  5. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017
    Мнения
    4,923
    #349

    Въпроси за Daikin FTXC SENSIRA

    Дръж ни в течение и като задържи по-студено време. Все пак последните два месеца бяха топли и е рано за заключения.

  6. Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Мнения
    154
    #350

    Отговор: Въпроси за Daikin FTXC SENSIRA

    Със сигурност не бих спестил нищо лошо ако ми направи впечатление, но както споменах климатиците са алтернативно отопление. В къщата по специфични причини при трайно ниски температури под 0гр. или инцидентни под -5гр. ще се отоплявам с парно. А апартамента е топлофициран и макар и на първи етаж не е съвсем релевалентен опита към масовия случай на отопление с климатици.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012
    Мнения
    1,035
    #351

    Re: Въпроси за Daikin FTXC SENSIRA

    На охлаждане и на отопление до 0 градуса работят много добре,Но под 0 та почват едни бясно дефрости през 30мин без да има нужда, може и ако се нагласят до 20 градуса макс няма да размразяват така. За основно отопление и по високи градуси 23-25 не стават според мен, заради този дефрост
    Alexi, nikolas, kantonaa1 и 1 други харесват това.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,123
    #352

    Отговор: Въпроси за Daikin FTXC SENSIRA

    малко е рано за хвалби ,зимата не е дошла .. а китайска пръчка за 1000 лв ( лятото ) ги отнася със страшна сила тия дайкинчета ..

  10. Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Мнения
    154
    #353

    Отговор: Въпроси за Daikin FTXC SENSIRA

    Споделям, ако се хвалех най-малкото щяха да ги листна в подписа си за да може отвсякъде да ме виждат и да си викат иде пича с ебати яките климиатици...ха ха ...
    А дали е рано ми не е ...ако беше прочел внимателно щеше да разбереш че няма да отопляват при ниски температури. Ако повече беше внимавал щеше да видиш че нямам такива очаквания от тях както и че според мен не са най-добрия избор за основно отопление...и това съм написал....към китайците нямам отношение дори и така да е не ме интересува.....

  11. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2022
    Мнения
    37
    #354

    Отговор: Въпроси за Daikin FTXC SENSIRA

    Между Мидеа MSEPBU-12HRFN8-QRD6GW All Easy Pro Nordic и Дайкин FTXC25C/RXC25C SENSIRA за спалня кой да избера?

  12. Member
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Поморие
    Мнения
    183
    #355

    Отговор: Въпроси за Daikin FTXC SENSIRA

    12-ка за спалня...само ако е поне 30 квадрата тази спалня ! И пак за спалня...нито един от двата !
    CompleteOrder одобрява това.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2022
    Мнения
    37
    #356

    Отговор: Въпроси за Daikin FTXC SENSIRA

    Добре, аз съм объркал, трябваше да е 09HRFN8 Медеята, забравил съм да го редактирам в бързането. Добре кой да взема тогава иска ми се да се впиша в 1500лв с монтажа.

    Аз съм в дилема и къде е подходящо да се сложат климатици в моите спални:


    В спалня 1 и 2 ще искам да сложа по един. Оранжевото са врати, лилавото прозорци. Външните тела могат само около прозорците да се сложат чрез провесване от прозореца.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Мнения
    154
    #357

    Отговор: Въпроси за Daikin FTXC SENSIRA

    Има ли този модел сензор за температура в дистанционното откъдето да взема информация за температурата на стаята?

  16. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012
    Живее в
    София
    Мнения
    64
    #358

    Отговор: Въпроси за Daikin FTXC SENSIRA

    Цитат Първоначално публикувано от ssilent Виж публикацията
    Има ли този модел сензор за температура в дистанционното откъдето да взема информация за температурата на стаята?
    Няма сензор.

    Изпратено от моят VOG-L29 с помощта на Tapatalk

  17. Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Мнения
    154
    #359

    Отговор: Въпроси за Daikin FTXC SENSIRA

    В общи линии климатика се справя до -6гр...поне до толкова има тази зима засега...но ако искате високи температури от порядъка на 25-26гр..и гъвкава работа на климатика тоест бързо да вдига температура....май не е съвсем това верния избор....и това леко ме дразни...но пък за сметка на това е икономичен и затова и почнах да не го намалявам ....инак като се върна от работа и като му вдигна градусите като почне да се услушва подуха подуха па спре пак се поуслуша пак подуха ...това леко ме изнервя....просто не очаквам да работи по този начин...за дефростите..честно казано не ме дразнят самият климатик е тих и рядко ги хващам не са ми проблем дори и да са толкова начесто колкото се говори...досега един единствен път изпуфтя рано сутрин и ме събуди....общо взето машината е компромисна като цяло... ма и то няма какво да очаква човек повече при парите които струва...за мен водещото беше тишината и в предвид на това изпълнява на 100% това което исках...другото е соу соу...
    bobivg, tolostoi и rosswen харесват това.

  18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012
    Мнения
    1,035
    #360

    Re: Въпроси за Daikin FTXC SENSIRA

    Да точно така работи при вдигане от 20 на 24 работи спира и пак така докато не приближи заданието и чак тогава заработва добре и стига до минимум около 180 вата. За дефростите моите впечатления са през 30 Мин. Но съм наблюдавал много малко под 0, защото има и парно. Ако при всички са така е много зле положението, но си мисля, че може Дане са винаги така, защото щеше да има много негативни мнения за модела.
    nikolas одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 24 от 29 ПърваПърва ... 142223242526 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Daikin FTXM25R Perfera - въпроси, коментари, проблеми
    От pavkata88 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 483
    Последно: 01-02-24, 18:34
  2. Проблем с Daikin Sensira
    От Norek1 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 33
    Последно: 15-11-23, 08:58
  3. Отговори: 8
    Последно: 03-02-22, 22:45
  4. Покупка на климатик DAIKIN FTXC25B SENSIRA.
    От krasi80 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 0
    Последно: 21-04-21, 14:26
  5. Проблеми с новините, триене на коментари и др...
    От kod във форум Коментирай новина
    Отговори: 5
    Последно: 16-06-03, 11:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе