Резултати от 1 до 7 от общо 7

ct200 не достига желана температура

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2018
    Мнения
    32
    #1

    ct200 не достига желана температура

    Здравейте,

    От скоро използвам термостат CT 200 на бош и е вързан към котел 2300iW condens. Нямам smart термоглави а обикновени на радиаторите и термостата е в една от северните стаи. Главите са пуснати на 5 степен във всички помещения. Използвам график за регулиране на температурата и през деня съм задал температура от 23 С. Не виждам да достига желаната температура като максимумът, който съм виждал е 21.5 - 22 С. Температурата в системата е около 30-40 градуса и зададената температура за отопление е 58 С. В приложението постоянно ми седи желаната температура в червено. Забелязах също че control key-a който се бута под котела свети червено и жълто от време на време. След като включа термостата в захранването всичко излиза със зелена отметка - връзване към уред, връзване към мрежа, връзване към сървър на бош. Пращам снимка на термостата, системната информация от приложението и скришнот от показанието на приложението. Никога не е пълнело скалата appliance output indicator над зададената температура. Нямам достъп до настройките на отоплението, тъй като явно не засича уред. - "Your system does not have any changeable heating settings. "Ако някой може да ме посъветва къде бъркам ще съм благодарен.

    https://ibb.co/LSB2qyR
    https://ibb.co/tDxf5hc
    https://ibb.co/2swxLmS
    Този пост е редактиран от zed90; 28-10-21 в 14:54.

  2.  
     
  3. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #2

    Отговор: ct200 не достига желана температура

    Аз основната причина я виждам на първия линк - няма инсталационен сервиз. В какъв режим работи котела - по стайна температура или по външна?

  4. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2018
    Мнения
    32
    #3

    Отговор: ct200 не достига желана температура

    С много мъка и борба цял ден днес в крайна сметка се появи котела в приложението. Вижда се горелката и червената лента над зададената температура се пълни. Оказа се, че control key-a е добавен като термоглава и не се разпознава котела. Изтрих я и сканирх кода на RF key отново и тръгна. Сега се надявам да работи коректно и в модулиращ режим. Забелязах че качва над зададената температура и ми се струва, че отново нещо не е настроено като хората. Иначе директно на въпроса: Дали работи по външна температура - да. Пращам линк с настройките на отоплението и графика:


    https://ibb.co/kQ8f9SG
    https://ibb.co/KqY5D7m

    В един от блоговете на овергаз съветват там където е термостата да е оставена термоглавата до край пусната.

    https://blog.overgas.bg/kolegi-savet...UtYTrNjkYfifO0

    Обаче забелязах, че след като е стигнал желаната температура радиаторът още грее и затова я оставих на 3 степен. Нормално ли е след като се достигне желаната температура радиаторът да продължава да грее? Нещо не ми се връзва. Другото изненадващо за мен беше, че външната температура според термостата е 4 С, а в синоптик и проложението на телефона ми даваше отклонение от 3-4 градуса нагоре.
    Опцията room infuence дали знаеш за какво служи? Беше на none и я сложих high.

    На български менюто:

    https://ibb.co/kKzkLY3

  5. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #4

    Отговор: ct200 не достига желана температура

    Влиянието на стайната температура добре си го сложил на 3, но това отговаря на 30% тежест на стайната температура, а 70% остава влиянието на външната температура. Нормално е в преходните сезони да има презатопляне на помещенията - това е защото комфортът е с предимство пред икономията. Разбира се, че в помещението със стаен термостат термоглавата трябва да е отворена на макс, другото означава, че изобщо не ти е ясно какво правиш - вместо икономия ще получиш преразход и то голям. Направо съм удивен от какви плоски и повърхностни блогове си намерил да се образоваш! Много по-адекватна е работата на системата по въшна температура, ако има монтиран външен датчик, вместо информацията да се взима от разни сайтове

  6. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2018
    Мнения
    32
    #5

    Отговор: ct200 не достига желана температура

    Благодаря за информацията! Не съм запознат къде мога да открия информация и това беше нещото което ми попадна. Инструкцията за употреба на CT200 не е особено описателна. Къде мога да намеря такива датчици и лесно ли се свързват с термостата? Ако знаех нямаше да пиша по форуми. Наистина се уча в движение и ми е непозната материята.

  7. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #6

    Отговор: ct200 не достига желана температура

    Принципно не е твоя работа, особено ако котелът е в гаранция. Вместо да си купуваш от разни сайтове е по-добре да се обадиш на твоя или друг оторизиран сервиз на Бош, или пък в колцентъра и да поискаш монтаж на каквото и да е периферно устройство. Ще дойдат, ще ти го донесат, ще го монтират правилно, ще те инструктират и ще ти важи гаранцията

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2021
    Мнения
    39
    #7

    Отговор: ct200 не достига желана температура

    Аз да попитам как се отнасят температурните криви към работата на самия котел и трябва ли да бъдат нанасяни промени по тях изобщо или се оставят по дефолт? А също така кога е добре да бъде пусната компенсацията според външната температура, тъй като от четене по форумите знам, че е най-добре да се управлява по стайната температура, която е най-важна, но при този термостат доколкото схващам идеята тази опция не е управление по външна Т, а по стайна с компенсация според външната?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. NEO ACS-HL12ERA достига температура изключва включва
    От martinsz във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 15
    Последно: 30-12-20, 18:36
  2. Отговори: 3
    Последно: 10-07-20, 10:50
  3. Toshiba Daiseikai RAS-B10SKVP-E - не достига зададена температура
    От Toshimoto във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 106
    Последно: 11-01-17, 16:27
  4. Mitsubishi msz-ge35va не достига зададената температура на отопление.
    От Hristo Todorov във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 2
    Последно: 04-12-13, 11:19
  5. Fuji 14LGC не достига зададената температура
    От poisoner във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 16-01-13, 00:41

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе