Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 31 до 41 от общо 41
Like Tree20Одобрявам

Прост народ или слаба държава?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #31

    Отговор: Прост народ или слаба държава?

    Днешна новина

    Жена е глобена заради несъобразяване с липсваща маркировка

    " Жена от Търново е била глобена за пътно нарушение, защото не се съобразила с пътната маркировка. Проблемът е, че такава изобщо няма. За абсурдния случай разказа пред бТВ адвокатът на дамата Дончо Бораджиев.

    Нарушението е констатирано на бул. "България' в града, където преди близо година е правен ремонт на ВиК мрежата. В резултат асфалтът е в кръпки, а маркировка не е положена. Жената карала след друга кола, която се движела бавно. Затова тя дала мигач и я изпреварила. Зад нея обаче се движела патрулка. Полицаите я спрели и ѝ написали фиш.

    "Тя попитала какво нарушение е направила, а те ѝ заявили, че не се е съобразила с пътната маркировка. На въпрос с коя маркировка трябва да се съобрази, те отговорили, че тя живее в града и трябва да знае къде е маркировката, дори да не се вижда такава ", разказа Бораджиев.

    Според него жената е глобена, защото е нарушила нещо, което трябва да си представи. Той обясни, че са пуснали възражение до полицейския началник, който налага санкции и се надяват глобата да бъде отменена.

    "Много е лесно да обвиним конкретния полицай, който определено е постъпил глупаво, но за съжаление нашето законодателство през последните години създава нарушители", коментира адвокатът.
    "

    Е ?!
    Какъв е полицая (който е държавен служител) ?
    Силен ли е, или е слаб (освен че е прост) ?
    TRENDS одобрява това.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,408
    #32

    Отговор: Прост народ или слаба държава?

    Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    ISL - intelligent speed limiter - “чете” знаците за ограничение на скоростта и при достигане на стойността не може да ускори повече.
    Т.е. даваш газ и нищо.Не прилага спирачка, но то няма и за какво.
    Тази система трябва да е задължителна за всички автомобили в България и то още днес....малоумниците в парламента едва ли ще се сетят. Като гледам колко джигити и хора без книжки карат у нас(над 7000)....Някои сервизни техници ще се изкушат за пари, да я изключват или монтират скрит бутон за нейното деактивиране. Така че контрола и наказанията трябва да се завишат.
    Тенденцията е с увеличаване на разработките за ИИ да вървим към почти пълен автопилот.


    mitkos
    Този булевард България в Търново наистина няма маркировка, а трябва, защото в някои участъци при изпреварване влизаш в насрещната лента. Вината в случая е на кмета и общинската фирма занимаваща се със маркировката и знаците в града. Жената е трябвало малко да помисли...но сега може да съди общината.
    https://www.google.com/maps/@43.0812...7i16384!8i8192

    Шефа на КАТ Търново също е трябвало да даде указания на кмета за маркировката...не знам дали има възможност да го глоби, но трябва!
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 05-02-23 в 10:26.

  4. Senior Member Аватара на inches9
    Тук е от
    Aug 2020
    Мнения
    1,373
    #33

    Отговор: Прост народ или слаба държава?

    Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    ISL - intelligent speed limiter - “чете” знаците за ограничение на скоростта и при достигане на стойността не може да ускори повече.
    Т.е. даваш газ и нищо.Не прилага спирачка, но то няма и за какво.
    Добре,ама ми се струва,че не е това зора на бг.Аз напр. карам 100/110 на повечето места и не виждам проблем.Проблема е най-вече при изпреварването,където повечето изпреварват независимо от насрещното движение(''който може спира'' или намаля,как да се блъскаш в лудия?).Да не говорим за изпреварването в колона,когато ясно си е казано,че нямаш право да навлизаш в колоната.Нямаш право,ама никой не следи за това.Катаджиите се крият като партизани да хванат на някое ненужно ограничениие водачи и да изпъолнят плана.Въпреки,че с waze вече и това ще им е трудно.
    А поощряването на джигитите от бг 240 разбойници ще продължи.Нали същите тези на които разрешават малоумията гласуват за тях?Даже и данъците на таратайките са по-малки от на новите.Та колко ще са баламите дето като мене ще си купят нова кола (03/04'23 ,да се надяваме да спазят датата) кат могат да надуват таратайки,коя с ляв ,коя с десен воолан.Поседното малоумие не знам къде е разрешено(освен в местото за живеене наречено държава...т.е. българия),ама вече като гледам таратайките по улиците ми е трудно да разбера кои са нормални и кои ''обратни''.
    Според мен по-ценната екстра е спазваяне на дистанцията до предния автомобил,както и спиране на пешеходни пътеки ако види пешеходец/колоездач.

    п.с. ''Слаба държава''все пак е държава.А тук няма такава-нито слаба,нито квато и да е.Тук т.нар. ''омбудсман''се гневял на КЗП .Ако някой си мисли,че ''омбудсмана'' не защитав моб. оператори може да пробва като подаде жалба(поводи винаги има-те си нарушават законите масово).
    Колко му плащат и как ги разделя-не знам!И като се гневи защо не иска смяна на цялата комисия(която наистина е едно чучуло) и всички отсранени да нямат право на работа в администрацията?''Гневи се'' -само за вестниците.Иначе -същите разбойници.
    https://news.bg/politics/ombudsmanat...zdeystvie.html
    Този пост е редактиран от inches9; 05-02-23 в 13:12.
    tshishkov одобрява това.

  5. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #34

    Отговор: Прост народ или слаба държава?

    Съд събори главното обвинение срещу Лилана - че мамила с европроекти

    А сега каката ще ги осъди и обезщетението ще се плати от българския данъкоплатец.

    Цялата прословута съдебна реформа може да се направи с едно-две изречения в съответния закон, които да гласят
    "20% от обезщетенията да се заплащат от прокурорите лично от заплатите им - 10% от главния и останалите 10% от ВИНОВНИТЕ прокурори по съответното обезщетение".
    Тия изречения са предостатъчни за съдебна реформа за следващите 15 години. С тия две изречения няма да има нужда от външен контрол, щото много бързо ще се появи реален самоконтрол при извършване на служебните задължения.

    "Виновните" го подчертавам, защото това са най-най-най-обикновени виновни човечета от тия простите (виж заглавието на темата), които уж прости, пък правят държавата силна.

  6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,226
    #35

    Отговор: Прост народ или слаба държава?

    Явно си нямаш и минимална представа какво се "твори" в нашата т.нар. правораздавателна система.
    justy може да ти обясни по-задълбочено нещата, ако пожелае.
    Аз мога да направя само един лек коментар с риторичен въпрос - ти от поп пари вземал ли си?

  7. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #36

    Отговор: Прост народ или слаба държава?

    На банални клишета в стил "нещата са лоши, не знаете (не знаеше) ли !" отдавна не обръщам внимание. Още не съм седнал на пенсионерската пейка и (предполагам) затова хич не ме вълнуват.
    Освен ако в тях няма поне някакъв минимален креативен елемент - "нещата са лоши, но ето един начин, чрез който да се подобрят (според мен)".

    В моя пост такъв елемент има.
    В твоя няма !
    Май ще си пишеш сам.
    По-точно - незабелязван.
    Този пост е редактиран от MitkoS; 02-03-23 в 16:31.

  8.  
     
  9. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #37

    Отговор: Прост народ или слаба държава?

    Днешната голяма българска новина е
    "Когато не търсиш престъпление, няма да намериш. Прокуратурата е прекратила делото "Осемте джуджета""

    Тези които се информират единствено от БНТ, БТВ, НоваТВ и изобщо от ТВ, може и да "не я забележат" новината, в смисъл, че там по ТВ може и да не се появи такава новина ... както често се случва с важните български новини носещи реален смисъл и съдържание.

    Сега някой ще каже "Ти претенциозния, нали говореше за креативност ! Къде ти е креативния елемент в това цитиране на новини ?!"

    Моментално отговарям:
    Новината която цитирах, показва, че нещата са лоши, но важния креативен елемен е, че идват избори. И ако добре премислите за кого да гласувате, то нещата могат и малко да се пооправят с подходящите хора на власт, които изборите ще турят там.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София
    Мнения
    2,534
    #38

    Отговор: Прост народ или слаба държава?

    А за съдиите какво предвиждаш?
    Те са крайната инстанция, пък и най-често ги купуват.
    Ето наскоро имаше един случай с трафикнат, рецедивист, на който съдията му дал 5мес. затвор, след това утрепа една камара народ при същите обстоятелства.
    Знаеш ли още колко случая има, в които и МВР и прокуратура си вършат работата, но съдията решава дали ще лежи и колко.
    Сложна е съдебната система, с много гнили ябълки, не са само прокурорите виновни, да не говорим, че в повечето значими случаи, в които се плащат сериозни обезщетения и заради поръчки, които ако прокурора откаже си губи работата.
    С това твое предложение, освен да спре работа прокуратурата и да минем на гражданско обвинение и съд, друго няма да се постигне.

    - - - - - - - - - -

    Цитат Първоначално публикувано от MitkoS Виж публикацията
    Поредната поръчка отгоре.
    Тук случаят е гарван гарвану око не вади.
    Gena_bs, dodo_pv и jonny33 харесват това.

  11. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #39

    Отговор: Прост народ или слаба държава?

    Ще седна за малко на пейката, ей така инцидентно, за да отговоря на въпроса ти.

    Генерално за който не знае:
    1. Функцията на съдиите е да прилагат закона такъв какъвто е. Те не създават закона и не го коментирата. Коментирането и създаването на закона се прави в Парламента !
    2. Без да навлизам в детайли (щото не ги знам добре), директно мога да кажа, че има поне някакъв видим механизъм за контрол при съдиите (за който вижда де !). По-точно има такъв контрол над тяхната работа - по отношение на съдебни решения ежедневно чуваме изречението "обжалване пред по-висша инстанция", т.е. по-висшата инстанция може да изконтролира по-низшата. И ако ще правим сравнение с дейността на прокуроте, то там такова аналогично изречение не се чува, защото техните решения за образуване на дело или отказ за образуване на дело не подлежат на контрол (съдебен).

  12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,226
    #40

    Отговор: Прост народ или слаба държава?

    А сега ми посочи къде в моя пост е написано това
    Цитат Първоначално публикувано от MitkoS Виж публикацията
    "нещата са лоши, не знаете (не знаеше) ли !"
    Относно "ето един начин, чрез който да се подобрят (според мен)". Има, но тук съм "на гости" и не ми е позволено да пиша нищо, неуспоредно на нечии виждания.
    "Креативният" ти елемент в случая е абсолютна утопия в условията на РБ!

    Да, изборите идваха много пъти, в последните две години особено често. И какъв е резултатът?
    На какво да се надяваме сега? Например на "новото" НДСВ, Муньос и царската дъщеря Калина да ни оправят за под 800 дни ли?

  13. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,511
    #41

    Отговор: Прост народ или слаба държава?

    Цитат Първоначално публикувано от MitkoS Виж публикацията
    Ще седна за малко на пейката, ей така инцидентно, за да отговоря на въпроса ти.

    Генерално за който не знае:
    1. Функцията на съдиите е да прилагат закона такъв какъвто е. Те не създават закона и не го коментирата. Коментирането и създаването на закона се прави в Парламента !
    2. Без да навлизам в детайли (щото не ги знам добре), директно мога да кажа, че има поне някакъв видим механизъм за контрол при съдиите (за който вижда де !). По-точно има такъв контрол над тяхната работа - по отношение на съдебни решения ежедневно чуваме изречението "обжалване пред по-висша инстанция", т.е. по-висшата инстанция може да изконтролира по-низшата. И ако ще правим сравнение с дейността на прокуроте, то там такова аналогично изречение не се чува, защото техните решения за образуване на дело или отказ за образуване на дело не подлежат на контрол (съдебен).
    1. Някой трябва да обясни на съдиите (поне в Пловдив) каква точно им е функцията, защото една част от тях, над която имам наблюдения, не познават законите, не ги прилагат и в съдебните решения изписват умопомрачителни коментари.
    2. Забраната за коментар на съдебните решения в публичното пространство прави некомпетентните и корумпирани съдии недосегаеми. Имайки пред вид вратичките в законите, които се градят от 33 години, мога да си позволя да твърдя, че прокуратурата ни е най-малкия проблем.
    Gena_bs и jonny33 харесват това.

  14.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Подобни теми

  1. слаба връзка от wireless router ?
    От striking във форум Мрежи
    Отговори: 8
    Последно: 10-10-10, 02:07
  2. Прост въпрос за знаещи те де :)
    От dimoh във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 9
    Последно: 27-03-06, 04:20
  3. У нас мафията си има държава
    От Lupus във форум Коментирай новина
    Отговори: 1
    Последно: 02-07-05, 10:40
  4. PDF2HTML прост конвертор
    От rozovata pantera във форум Windows
    Отговори: 1
    Последно: 25-07-02, 02:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе