-
Sony - LCD / Faq, обсъждане, мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от georgiii555
Не знам защо сте настроени толкова срещу Сони-ЛСД.Аз наскоро си купих 40Z5500 от промоцията на Техномаркет.Страхотна картина....
Привет :)
Склонен съм да се съглася с теб, но само ако стоиш срещу екрана фронтално. По принцип, не обичам да разочаровам хората с вече направен избор, но матрицата на тази серия (Z5500) на Сони има слаб зрителен ъгъл. Можеш вечерно време (в затъмнена стая) да си пуснеш нещо с тъмни сцени и да се отместиш на 30-ина градуса встрани от перпендикуляра към екрана. Ще забележиш веднага разликата в контраста. Ако се отместиш още малко, то тогава ще трябва да направиш философско заключение за себе си, дали можеш да преживееш с това, което виждаш или не...
:)
-
jul6 хвана ли 2та HD канала а за PPV-тата нетрябва ли да се доплати отделно те са си кодирани маиче
-
2-та HD канала се хващаха още преди да сложа модула. Лошото е че един ден има картина, един няма или насича. Сега с модула още няма. Изписва името на канала но картина няма. Предполагам че ще се оправи. Иначе за PPV-тата имам още токени. С приемника на Кейбълтел ги гледам. Когато прехвърля картата в телевизора тогава немога.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от jul6
2-та HD канала се хващаха още преди да сложа модула. Лошото е че един ден има картина, един няма или насича. Сега с модула още няма. Изписва името на канала но картина няма. Предполагам че ще се оправи. Иначе за PPV-тата имам още токени. С приемника на Кейбълтел ги гледам. Когато прехвърля картата в телевизора тогава немога.
Имай предвид ,че сигнала за HD трябва да е по- силен . При мен като завъртя ТВ и почва да насича и се налага да набутвам хубаво антенната букса. Галваничният разделител ,ако имаш такъв ,също отслабва сигнала . Провери и натегни всички връзки, ако няма резултат викай кабеларите да засилят сигнала.
-
in the US, the EX500 comes with BE 2
in Europe, it comes with BE 3
-
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
in the US, the EX500 comes with BE 2
in Europe, it comes with BE 3
Ето една причина за по-евтините телевизори в САЩ . В началото си помислих ,че е неточност в информацията , но гледам навсякъде за Америка го дават с ВЕ 2
-
ха много странно а по принцип е обратното.винаги производителите без значение в коя област наблягат първо на пазара в северна америка.например моят ресивър в книжката му пише че е 7х90W още при 8 ома за САЩ и 7х90W при 6 ома за всички останали страни.и при колите е така,примерно ХОНДА,ТОИОТА и НИСАН си имат специални луксозни подразделения само за САЩ съответно-АКЮРА,ЛЕКСУС и ИНФИНИТИ.
-
ТОй може да се води BE2, но вътре да е същия и да върши същата работа.
-
е как няма ли да има разлика в картината с стария процесор
-
Това казвам, че може процесора да е същия като в Европа. Това БЕ2/3 са някакви маркетингови названия.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от adtomov
Привет :)
Склонен съм да се съглася с теб, но само ако стоиш срещу екрана фронтално. По принцип, не обичам да разочаровам хората с вече направен избор, но матрицата на тази серия (Z5500) на Сони има слаб зрителен ъгъл. Можеш вечерно време (в затъмнена стая) да си пуснеш нещо с тъмни сцени и да се отместиш на 30-ина градуса встрани от перпендикуляра към екрана. Ще забележиш веднага разликата в контраста. Ако се отместиш още малко, то тогава ще трябва да направиш философско заключение за себе си, дали можеш да преживееш с това, което виждаш или не...
:)
Може и да си прав,не съм специалист.Но искам да те попитам-ти виждал ли си този "факт" или само си чел за него?Защото тази вечер 10 пъти гледам отляво и отдясно,но не можах да вида промяна в контраста или яркостта.Въпреки, че ъгъла беше не 30, а поне 130 градуса.Виж на LG-то този ефект се проявява при ъгъл от 45 градуса.Картината става по-бледа.Но и това не ме притеснява,защото и двата ТВ ги гледам почти фронтално.
-
georgiii555 всяко LCD 40 инча и по-голямо има промяна на контраста под ъгъл 35 - 40 градуса, особено ако си близо до телевизора, Sony Z5500 също не прави изключение. Разликата се усеща най много в тъмните детаили. Този телевизор си работи идеално, особено когато има добър сигнал картината е перфектна, в домашни условия се вижда за какво става въпрос. Магазините са доста осветени и там реално не можеш да разбереш каква е разликата. Придобивката ти е супер, да си го ползваш със здраве :Drinks:
-
Нека и аз да се включа с нещо за колекцията на hristoslav2:
http://www.televisioninfo.com/conten...eview-1592.htm
Мисля си, че това ще е добър телевизор като цена/качество, и като се изключи дистанционното, без особенни забележки. Естествено трябва да се види на живо EDGE LED матрицата.
Днес загледах в Т****полис KDL-46EX500, за цената си е доста добър наследник на KDL-46W5500, имам чуството че освен смяна на кутията са пипнали тук и там. Лично на мен дизайна на EX серията ми допада повече от W5500.
-
Да , да , EX700 , но все още май го няма по магазините ! Срамота !
-
Може би леко се забавят поради голямото търсене в Европа, но и поради това че ще трябва да направят корекции на цените на непродадените телевизори от W и Z серията. ;))