Отговор: SONY телевизори 2015
Според мен не се занимавай с дистанционно.Аз съм с усб клавиатура и всичко става много по-бързо и по-приятно,отколкото ако пиша някой сайт, трябва да си играя с дистанционното всяка буква да я посочваш.Иначе има си и проложение за андроид,та може и с таблет или с телефон да навигираш.
Цитат:
Първоначално публикувано от
boris007
След много чудене какъв тв да си закупя, взех да се ориентирамм към SONY 43X8309C
Някой има ли някакви наблюдения върху този модел и дали идва със смарт дистанционно в комплекта?
Препоръчайте ми DLNA сървър за Sony KDL-47W805 (БЕЗ Андроид - модел 2013 мисля....или 2014. ) - Изискването е да чете субтитри на български БЕЗ транскодиране.
Отскоро KODI "пуска" субтитри без транскодинг. Не го ползвам основно за DLNA - забелязах че не чете някои файлове (не съм забелязал кои точно, а и зависи от самия телевизор), но всичките ми филми ги плейва без проблем и дори при превъртане "зацепва" веднага. На мен проблема ми е, че съм с Panasonic и субтитрите са "дребни".
Те много сървъри пускат субтитри без транскодинг, ама важното е дали се сработват с определени марки и модели телевизори. Аз например имам и Панасоник и Самсунг - и при двата нямам никакви проблеми с четенето на субтитри със Seriio. Със същите настройки на програмата посоченото Сони не иска да изкара никакви външни субтитри. Вижда само вградени в mkv контейнера (ако има). А профила на телевизора в сървъра е точен Sony Viera (2013/2014).
Е, от проба глава не боли. Знам, че знаеш за Serviio, затова ти предлагам KODI :Drinks:
Цитат:
Frogst
Е, от проба глава не боли. Знам, че знаеш за Serviio, затова ти предлагам KODI :Drinks:
Така е, но нямам намерение да откривам топлата вода, предпочитам някой който вече я ползва да сподели..... :)
Цитат:
boris007
43X8309C
Хм , къде го на тая цена - нещо не го откривам ?
Не съм до тв-то да видя всичко точно,но ето как стоят нещата. От Google play инсталирваш ES explorer (това е програма,чрез която може да видиш всичко,което е в телевизора като информация,било свалено от интернет или сложена флашка )Чрез ES explorer виждам Usb флашката .На нея качваш предварително програмите,които ще са ти нужни свалени естествено в apk формат т.е за андроид.Първо и най-важно е да се инсталира Sideload Launcher.Това е програма,която ще е твоя нов "Google play",та когато инсталираш Ace stream и всички други програми,които са ти нужни,КОИТО ги няма в Google play.Та този Sedeload ти е програмката където ще се намират инсталираните програми извън Google play.
1.Слагаш Es explorer 2.От Es explorer влизаш и от флашката инсталваш Sideload . 3. Инсталваш след това Google chrome (Най-добрия браузър,защото позволява да слагаш отметката за любима страница,т.е не е нужно като другите браузъри да се пише всеки път страницата ,а отиваш на отметки)
За Torrent-tv.ru ти трябва Ace player ,та вариантите са 2 (след като си свършил до сега работата) Единия е : отиваш чрез Google chrome в сайта на torrent-tv.ru и като избереш коя телевизия да гледаш сайта ти казва,че ти трябва Ace player..кликваш на линка,който дават,сваляш този ace player 3.0 на телевизора или там която версия беше.(изключвам телевизора след това и го включвам,един вид като рестарт)И след това вече си влизаш чрез google chrome в сайта на torrent-tv (като имаш профил ти дава повече телевизии)и след като влезнеш избираш телевизията,която искаш да гледаш и като кликнеш върху нея избираш да се гледа чрез Ace player и готово..Втория вариянт е вместо от google chrome да свалиш файла е предварително пак да си свалиш файла и да го качиш на флашката.
- - - - - - - - - -
Упс,това беше за личен отговор,ама съм бързал и без да искам го публикувах тук :D
Цитат:
svetlio1
Хм , къде го на тая цена - нещо не го откривам ?
Ами няма го, така е! Снощи докато разглеждах по сайтовете и мислих за този модел, реших да отворя всички и да видя цената къде-колко.... В е-маг изскочи на споменатата цена и след няколко минути чудене реших, че го поръчвам. Бях учуден, защото очаквах черен петък, но при тази цена и при положени, че Сони не намалят кой знае колко.... На сутринта офертата за модела я нямаше, малко по-късно излезе на 2078 лв. с безплатна клавиатура. TEST
;) По-скоро си уцелил някоя грешка или объркване от румънския "черен петък" - тая седмица би трябвало и тук да правят , ама нещо ме съмнява пак да има такава цена ...:Drinks:
Ще чакаме отзиви като пристигне .
И аз много се учудих от цената и за това го поръчах. По принцип повече гледах 49'' модели и доста се бях пообъркал вече, та с тая оферта много ме улесниха. ;)
Иначе изобщо не знам какво да очаквам от телевизора... бях в големите вериги и никъде не ми пуснаха тв сигнал за да видя реална картина. Дори дистанционно нямаха... а бе трагични! Чак се чудя как продават... Отидох до Деком, там гледах 43" до 49" и ми пуснаха BTV. Бях в лек шок, защото картината изобщо не ми хареса! Предполагам, че е било от лошия сигнал, но не очаквах чак толкова да е зле. От около 2.5 - 3 м. ми се стори, че 43" беше по-добре от 49"
Жената си е "наумила", че на 4К телевизор се вижда по-добре кабелната телевизия (програмите , които не са HD) отколкото на Full HD телевизор.... Защо ми трябваше да я водя до магазина?! TEST
Питането ми е дали и вие имате такива впечатления, че за Коледа ми престои такава покупка, а досега не съм имал у дома LED TV... компютъра и смартфоните запълваха времето заедно с 1 стар CRT телевизор?!
Цитат:
bld71
Жената си е "наумила", че на 4К телевизор се вижда по-добре кабелната телевизия (програмите , които не са HD) отколкото на Full HD телевизор.... Защо ми трябваше да я водя до магазина?! TEST
Питането ми е дали и вие имате такива впечатления, че за Коледа ми престои такава покупка, а досега не съм имал у дома LED TV... компютъра и смартфоните запълваха времето заедно с 1 стар CRT телевизор?!
Аз бих ти препоръчал Full HD не по-малък от 50" (без значение от какво разстояние ще гледаш), за 4К ми изглежда твърде рано все още
Дали е рано за 4К ,всеки решава сам за себе си,но разликата в картината е очевидна.
Базата за сравнение е стария ми 46" Full Hd и този от подписа ми,който гледам от няколко месеца.
Дори не особено добър сигнал като на Нова тв например,на 4к екрана излиза съвсем прилично...:)