Проблем със Сони KDL32EX500
Здравейте,
Днес сутинта ТВ си работеше, сега се прибирам - индикатора за включване не свети. Включих-изключих от ел. мрежа, светна червената лампичка, пускам ТВ, зелената лампичка светва, но картина и звук няма. Гледам че индикатора примигва след команди от дистанционното, но няма признаци на живот, черен фон.
Интересното е, че тази сутрин гръм удари антената на ТВ доставчика ми. Съответно HD приемника на същия този ТВ предаде Богу дух, но Сонито си работеше до обяд без проблеми.
Ясно е, че ТВ ще посети сервиз, но ако някой има идея за какво иде реч, ще съм му благодарен да сподели.
Отговор: Проблем със Сони KDL32EX500
Идея...изгорял мейн борд - токовият удар е преминал през приемника и през HDMI кабела е засегнал главната платка.
А защо ще работи след токовия удар ? Гръмотевицата удари към 6-7 ч, ТВ работеше до 1ч плътно на обикновен декодер. На другите приемници пише: грешка, късо съедининие. И на другите ли ТВ да очаквам след 2-3 работен режим, да гръмнат платките ? Опитвам се някак си да си обесня какво става. Кошмар е днеска просто.
Предположение - токовият удар е увредил паметта. Телевизорът е продължил да работи защото в проца си е имало зареден софтуер, но с изключването проца се чисти, а при нов старт няма откъде да зареди нов работен софтуер.
Това поправимо ли е или да му издавам смъртния акт ?
Днес го оставих в сервиз на Сони. Ще го диагностицират и ще звъннат.
Не съм сервизен техник и не мога да ти дам твърд отговор.
Изгоряла интегрална схема. Чак дупка е направил токовия удар, а ламарината отвътре е почерняла. Отделно един от HD изходите няма да ползвам.
Взех си го и сега си бачка.
Благодаря на hristsоslav2 за помощта .