Въпрос за Sony телевизор.
Здравейте колеги. Днес закупих телевизор
SONY KDL-40R450CBAEP
Въпроса ми е: след като намери програмите, те ми излизат с име S10, C15 и така нататък. Търсих в настройките, но не можах да намеря настройка за името на самия канал. Този модел има ли такава опция или е постен от към това? Моля да ме извините, ако темата не е подходяща, но искам да разбера възможно най-бързо, защото може да се наложи да го върна, ако е възможно де.
Отговор: Въпрос за Sony телевизор.
Това не е ли на аналогов сигнал?
Я сканирай на цифров с DVB-C тунера.
Да с аналогов е. С цифров не ми излизат никакви програми. Да спомена и, че не съм на цифрова а на обикновена кабелна.
Щом си на аналогова няма как да ти изкачат имената на програмите. Това което ти изписва S10, C15 са обхвати.
В някои модели телевизори при аналогова има възможност ръчно да ги наименуваш една по една.
Коя е тази кабеларка дето не предлага цифрова?
Тя предлага, но до вчера бях с кинескоп. Днес бях да взема телевизора и понеделник ще звънна на оператора да прекарат цифрова. Значи всичко е наред с имената на програмите. Стана ми чудно, защото кинескопа (LG) имаше опция да си преименуваш програмите, затова. Благодаря колега.
Не написа кой е кабелният ти оператор.
Аналоговата и цифровата вървят по един и същи кабел, така че пусни телевизора да сканира за цифрови...
БАЦ, от Петрич съм. Оправих проблема. Кабела е бил срязан и прегънат и сигнала е бил доста слаб, затова не намираше канали. Оправих го и вече няма проблем. Благодаря колега.
Не въвеждай нищо. Остави го сам да си намери мрежата и програмите.
Да, оставих го да търси самостоятелно и намери 155 програми. Темата е за ключ вече, благодаря.