Моля за експертно мнение!!?
Тъй като се колебая между два нови модела ТВ, моля за вашето експертно мнение, кой от моделите е фундаментално по-добър...
телевизорите са следните:
SONY KD-55XD9305 - http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-S...3D-LED/p/13152
и
PANASONIC TX-58DX780E - http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-P...3D-LED/p/16627
Трите инча разлика в размера, както и 3D есктрата са без значение за мен, разликата в цената, ако трябва ще я преглътна...
Благодаря предварително на всички включили се!!!
Отговор: Моля за експертно мнение!!?
Вероятно разликата в цената на посочените от теб модели,може да те насочи към правилния и логичен избор..:)
Според мен, фундаментално по-логичен избор е този.
Да , ако изобщо го намери някъде ...
Все някъде по веригите ще има читави бройки. Друг вариант е този. 100лв. е отгоре, но пък е фън шуй, както писа един потребител:)
Ако ти се дават 4300лв по добре KD-65X8509C ако ли не както колегите по горе са писали 55Х8505С. И двата телевизора ги има налични в С.центровете. И вервай ми размера има значение.Хубаво колеги от форума ми казваха да си взема 65цата бях заделил парата и дори направих място в хола и .......познайте кой ме разубеди.Вярно е че аз моята 55ца я купих под 2200лв от неква промоция и струваше точно половината от цената на 65цата- за разлика от 10инча-2200лв просто неоправдано. Тогава жената каза да купя направо 2бр. 55ци вместо един 65инчов. Няма да ти требва картина в картината пльоскаш ги двата в хола един до друг и воала. Така и не купих два телевизора но останалите парички заминаха за удължаване на гаранцията ,клавиатури , външни дискове, флашки и едно настолно компютърче от 1100лв за синчето.Екстра работа-пито платено.Така че колега мисли преди да купуваш. Ако имаш място и разстоянието от което ще гледаш е над 3метра скачай смело на 65цата. Ако ли не 55инчовия.
Благодаря за мненията!
Технически нямам възможност за монтаж на 65".
НО, малко се обърках... съветвате ме да взема малко "по-нисък" клас 55Х8505С, това означава ли, че 55XD9305 и 58DX780E са по-слаби модели!?
55xd930 е по-нов и по-висок клас от 55x850c основните предмиства на 930 пред 850 са HDR, по-добрата подсветка и нещото което можеш да видиш само ако са едни до друг е, че 930 има доста по-контрастни и наситени цветове. Ако имаш бюджета вземи по-новия.
Цитат:
Първоначално публикувано от
euroteam
Благодаря за мненията!
Технически нямам възможност за монтаж на 65".
НО, малко се обърках... съветвате ме да взема малко "по-нисък" клас 55Х8505С, това означава ли, че 55XD9305 и 58DX780E са по-слаби модели!?
Panasonic 58DX780E е много добър телевизор, като малкото му слабости се изразяват в ограничения Edge Lit Local Dimming и непълното покритие на стандарта 4к UHD Premium.
Sony XD930 също "страда" от не добре реализираната Edge Lit подсветка, но пък покрива споменатия стандарт. Ти решаваш кое е най-добре за теб.
58" кой им прави матриците?
AU Optronics най-вероятно, както и при Sony.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Сидеров
58" кой им прави матриците?
Innolux