Отговор: SONY KD-55SD8505 или SONY UHD KD-55XD8577
Здравейте и от мен. Е... дойдоха намаленията и се сдобих с 55SD8505 . Добре че не скочих на 65 инча, че няма гледане от такова разстояние. 55 е идеално за 2 метра разстояние (+- 20,30 см.)
Добре че не взех 65 инча, както посъветва колегата по-горе.
Не знам дали да пускам нова тема за това, но някой може ли да помогне с калибрацията за този модел.
Опитай с тези
Group | Setting | Value |
| Picture mode | Cinema Pro |
| Auto Picture Mode | Off |
| Brightness | 11 (higher if MotionFlow = Clear) |
| Color | 50 |
| Light sensor | On/Off |
Advanced | Gamma | -2 |
| Black level | 50 |
| Black adjust | Off |
| Adv. contrast enhancer | Off |
Color | Color | 50 |
| Color temp | Expert 1 |
| Color space | sRGB/BT.709 |
| Live Color | Off |
RGB 2-point | Red gain | Max |
| Green gain | -4 |
| Blue gain | -5 |
| Red bias | +1 |
| Green bias | 0 |
| Blue bias | -4 |
Clarity | Sharpness | 50 |
| Reality creation | Manual |
| Mastered in 4K | On |
| Random noise reduction | Off |
| Digital Noise reduction | Off |
Motion | MotionFlow | Off / Clear / Custom |
Благодаря hristoslav2 тези ги пробвах. но са за XD85, който е с IPS. Тук намерих нещо, което е точно за SD85 и доста по-добре стои според мен.
Forum HDfever - Consulter le sujet - Sony SD85 : Android TV UHD incurvée, 4K HDR, Triluminos Display, Motionflow XR 1000
Малко е на френски, но с транслейта върши работа.
Цитат:
Първоначално публикувано от
jimmitoo
Здравейте и от мен. Е... дойдоха намаленията и се сдобих с 55SD8505 . Добре че не скочих на 65 инча, че няма гледане от такова разстояние. 55 е идеално за 2 метра разстояние (+- 20,30 см.)
Не знам дали да пускам нова тема за това, но някой може ли да помогне с калибрацията за този модел.
Всъщност всички ти казаха точно обратното,на това което си купил,но лошо няма....със здраве да си го ползваш и да му се кефиш...:)
Цитат:
iveto
Всъщност всички ти казаха точно обратното,на това което си купил,но лошо няма....със здраве да си го ползваш и да му се кефиш...:)
Благодаря. Много съм доволен от телевизора. Предишното ми Сони беше с IPS, затова исках да пробвам друг панел. Много съм доволен... особено след калибрацията. Контараста е доста пo-висок от този на XD85, а HDR без достатъчно контраст не е истински HDR. Мислих и за XD9305, но 4000лв. е доста пара.
Разликата в цената не е толкова голяма и според мен си струва, но ти вече си си купил ТВ. Честито и със здраве.
Sony KD-55XD9305 - 3329.10лв
SONY 55SD8505 - 2609,10лв.
Разликата е 720лв. За мен е голяма :)
Както вече писах разликата е една перфектна 32ка.За едни нищо пара , за други TV което само си мечтаят да закупят. Всеки се простира според чергата си.
Цитат:
jimmitoo
SONY 55SD8505 - 2609,10лв.
Разликата е 720лв. За мен е голяма :)
Видях връзката от първия ти пост и там цената на телевизора е 2 89900 лв.. Помислих, че си го купил на тази цена. Все пак всеки си знае с какви средства разполага и дали си струва да даде повече...
Цитат:
jimmitoo
Аз даже не разбирам как ще гледаш някой SD канали (примерно Нова ТВ няма HD вариант) от 2 метра на 55"?
Вчера се загледах в изложен модел 55XD8577 и от 2 метра е много размазано
Вярно истинските HD канали изглеждаха доста добре , 4к рекламни клипчета супер, но повечето от каналите все още са SD
Аз все още се колебая м/у 49XD8305 и 55XD8577 , точно заради това
Цитат:
bobybc
Аз даже не разбирам как ще гледаш някой SD канали (примерно Нова ТВ няма HD вариант) от 2 метра на 55"?
Вчера се загледах в изложен модел 55XD8577 и от 2 метра е много размазано
Вярно истинските HD канали изглеждаха доста добре , 4к рекламни клипчета супер, но повечето от каналите все още са SD
Аз все още се колебая м/у 49XD8305 и 55XD8577 , точно заради това
Изобщо не се колебай...взимай 55XD8577 и няма да сбъркаш....
Изобщо не се замисляй. Взимай по-големия. Задължително направи калибрация - по горе колега от форума е пуснал за 55XD85.
взех по-големия...
още не мога да свикна с менютата и дистанционното - имах очакването че ще е по-добре от колкото при Philips...
за сега имам само една забележка, която не знам дали е проблем или така работи по принцип - при превключване м/у ТВ канали (а май и при смяна на източника) има едно премигване , което е мн. дразнещо . чуваш вече звука на новия канал, появява се и картината и веднага екрана угасва за части от секундата и пак светва
та кажете дали това е нормално?
Цитат:
bobybc
взех по-големия...
още не мога да свикна с менютата и дистанционното - имах очакването че ще е по-добре от колкото при Philips...
за сега имам само една забележка, която не знам дали е проблем или така работи по принцип - при превключване м/у ТВ канали (а май и при смяна на източника) има едно премигване , което е мн. дразнещо . чуваш вече звука на новия канал, появява се и картината и веднага екрана угасва за части от секундата и пак светва
та кажете дали това е нормално?
Не мисля че е проблем това. Лично за мен менюто е по зле от прединишното ми сони, но се свиква . Андроида лагва на моменти, но и с това свикнах бързо - най важно е дали си доволен от картината. Калибрация направи ли.
Sony XD85 (X85D) review - FlatpanelsHD
Направих. Картината е супер, особено на 2та канала с 4к резолюция, които имам
Откривам още странни неща - защо след като съм си подредил каналите в "Предпочитани" копчето Prog не ги върти в същата последователност?
Sent from my Galaxy S7