Sony KD-49XD7005 - проблем с USB HDD запис
Здравейте колеги,
От седмица имам Sony KD-49X70005 и се опитвам да му разуча функциите. Вързал съм през USB3.0 входа мобилен HDD, като от менюто на телевизора съм го регистриал за запис. Диагностиката на телевизора също казва, че няма проблем и дискът е готов. Когато реша да записвм обаче, натискам бутона Rec от дистанционното и ми изписва "Функцията не действа". Какво пропускам или къде бъркам?
Отговор: Sony KD-49XD7005 - проблем с USB HDD запис
От какъв източник искаш да записваш?
Записът е възможен само през вграденият в телевизора тунер.
А по време на запис необходимо ли е да гледам въпросното предаване ? Примерно може ли да гледам един филм и в същото време да записвам друг ?
При някои марки/модели е възможно да гледаш канал , който е на същия транспондер със записваният канал, но честно казано ме съмнява да го има в тоя модел . Иначе при модели с двоен тунер може .
Кабелната телевизия я приемам по LAN през външно устройство, което подава сигнал през HDMI кабел към телевизора. Т.е. нищо не минава през собствения му тунер. Явно затова и функцията за запис не работи. Благодаря.
Цитат:
Първоначално публикувано от
eclips
А по време на запис необходимо ли е да гледам въпросното предаване ? Примерно може ли да гледам един филм и в същото време да записвам друг ?
Трябва ти модел с двойни тунери. Такива обикновено са топ моделите.
https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...tml#post699818
Цитат:
Първоначално публикувано от
Whiskey
Кабелната телевизия я приемам по LAN през външно устройство, което подава сигнал през HDMI кабел към телевизора. Т.е. нищо не минава през собствения му тунер. Явно затова и функцията за запис не работи. Благодаря.
Правилно си разбрал. :)
повечето сеттоп боксове също имат функция за запис ,защо не записваш от там.