Отговор: SONY телевизори 2017
Не мога да намеря предимство което да си заслужава тия 500 лева отгоре. АКо можеш да кажеш някое?
2015г срещу 2016
1080р срещу 2160р
50Хц панел срещу 100Хц
3Д срещу без 3Д
W809 си е със 100 херцов панел , иначе XD си е по хубавия телевизор особено при тоя размер .TRILUMINOS дисплей е по скъпия.Иначе 500 кинта са много пари-32 инчов приличен телевизор,бюджетен ресивър ,супер 4к плеър и тн.Сравнявах 43 инчовите , нямам диоптри но 60% повече не видях що да давам ,при големите размери при 4к съдържание всички казват че разликата е очевадна.Само дето и 3д и 4к като количество и качество са много кът.
Цитат:
Първоначално публикувано от
shpeksi
И пред мен дойде трудния избор full hd или 4k и по-конкретно две Сонита Sony KDL-55W809C vs Sony KD-55XD8577. ДИлемата е само защото по скъпия телевизор мога да го взема с отстъпка и разликата между два е от сорта на 500 лева. Ще се ползва за филми и игри. Както се вижда инпут лага е еднакъв при 1080p, при 4к е астрономически. w809 е VA, XD8577 е IPS. Всякакви мнения приемам.
Sony w800c Sony x850d
Много е труден избора,неразбирам защо още не си взел 4К телевизора:)
Цитат:
civica
2015г срещу 2016
1080р срещу 2160р
50Хц панел срещу 100Хц
3Д срещу без 3Д
Годините както значение имат?
за резолюцията е така но няма 4к съдържание за гледане, а ако пусна игра на таква резолюция заради високия инпут лаг ще е неиграема.
За херцита казаха.
3д-то няма да го ползвам, и е все тая.
Продължавам да се чудя :(
Май сам си отговори. Взимай 55W809C и после да разказваш как е.
Цитат:
civica
Напиши поне модела !
Supported Bluetooth profiles
The TV supports the following profiles:
- HID (Human Interface Device Profile)
- HOGP (HID over GATT Profile)
- 3DSP (3D Synchronization Profile)
- SPP (Serial Port Profile)
Колоните са F&D a180x bluetooth. Свързвам ги към всичко само с ТВ-то не става :(
Цитат:
shpeksi
Годините както значение имат?
за резолюцията е така но няма 4к съдържание за гледане, а ако пусна игра на таква резолюция заради високия инпут лаг ще е неиграема.
За херцита казаха.
3д-то няма да го ползвам, и е все тая.
Продължавам да се чудя :(
Имам XD5587, няма никакъв проблем с 4К игра от PS4
Имам 3 бр 4К канала от кабелната, верно че не са много смислени , но повярвай ми картината е убийствена и мисля че си заслужава сега да инвестираш в 4К телевизор.
Като най-голям недостатък на моя модел е лагавото меню и въобще бавно работещия Андроид 5.1. Даже Коди-то увисва понякога...
Xd83xx серията е доста по-добре в това отношение, защото е с повече памет и по-новия Андроид 6. Лошото е че максималия размер от серияте е 49"
Аз сега ако купувах щях да предпочета по-малкия размер, но с работещ Андроид [emoji1]
Sent from my Galaxy S7
Цитат:
donko
Колоните са F&D a180x bluetooth. Свързвам ги към всичко само с ТВ-то не става :(
А с кабел пробва ли ?
Иначе само с мобилни устройства чрез блутут , така пише в описанието . Или с някакъв външен блутут донгъл , но няма как да съм сигурен т.е трябва да се пробва дали ще се познаят с телевизора .
Здравейте. Нов съм във форума и от вчера за първи път съм притежател на телевизор SONY, в частност SONY KD55XD7005 Ultra HD LED. Съжалявам ако въпросите ми ще повдигнат нивото ви на раздразнение но наистина не разбирам много, че даже и нищо. Въпроса ми е отностно резолюцията на предаване.След инсталацията на телевизора свързах приемника на операта които ползвам ( FUSION риемник на булсатком )и при стартиране на програта ми показва като информация Stereo 720p. Никъде в настройките на картината не намерих как да сменя формата на картина от 4:3 към 16:9 и да му задам да работи 1080p.
В менюто на самия приемник има настройки за картина и от там избрах 1080p 50hz , след което инфото на ТВ-то се смени на въпросното.
Въпроса ми е , има ли възможност да се смени този формат 4:3 и трябва ли да се правят някакви настройки от самото меню на телевизора за въпроизвеждане на 1080p или тази от приемника е достатъчна?
Бих се радвал на всякаква помощ или съвет отностно настройката на картината на телевизора.
Благодаря Ви много , и отново се извинявам ако въпроса ми не е зададен правилно и е елементарен.
Цитат:
bobybc
Имам XD5587, няма никакъв проблем с 4К игра от PS4
Имам 3 бр 4К канала от кабелната, верно че не са много смислени , но повярвай ми картината е убийствена и мисля че си заслужава сега да инвестираш в 4К телевизор.
Като най-голям недостатък на моя модел е лагавото меню и въобще бавно работещия Андроид 5.1. Даже Коди-то увисва понякога...
Xd83xx серията е доста по-добре в това отношение, защото е с повече памет и по-новия Андроид 6. Лошото е че максималия размер от серияте е 49"
Аз сега ако купувах щях да предпочета по-малкия размер, но с работещ Андроид [emoji1]
Sent from my Galaxy S7
Благодаря за информацията.
Цитат:
ultraishere
Здравейте. Нов съм във форума и от вчера за първи път съм притежател на телевизор SONY, в частност SONY KD55XD7005 Ultra HD LED. Съжалявам ако въпросите ми ще повдигнат нивото ви на раздразнение но наистина не разбирам много, че даже и нищо. Въпроса ми е отностно резолюцията на предаване.След инсталацията на телевизора свързах приемника на операта които ползвам ( FUSION риемник на булсатком )и при стартиране на програта ми показва като информация Stereo 720p. Никъде в настройките на картината не намерих как да сменя формата на картина от 4:3 към 16:9 и да му задам да работи 1080p.
В менюто на самия приемник има настройки за картина и от там избрах 1080p 50hz , след което инфото на ТВ-то се смени на въпросното.
Въпроса ми е , има ли възможност да се смени този формат 4:3 и трябва ли да се правят някакви настройки от самото меню на телевизора за въпроизвеждане на 1080p или тази от приемника е достатъчна?
Бих се радвал на всякаква помощ или съвет отностно настройката на картината на телевизора.
Благодаря Ви много , и отново се извинявам ако въпроса ми не е зададен правилно и е елементарен.
В менюто на тв избираш настройки - екран - екран - зона на екран - всички пиксели
Цитат:
svetlio1
В менюто на тв избираш настройки - екран - екран - зона на екран - всички пиксели
Благодаря! Ще го погледна след работа да сложа тази настройка. Нещо специално спрямо картината или това е достатъчно?
Цитат:
civica
А с кабел пробва ли ?
Иначе само с мобилни устройства чрез блутут , така пише в описанието . Или с някакъв външен блутут донгъл , но няма как да съм сигурен т.е трябва да се пробва дали ще се познаят с телевизора .
С кабел всичко е ОК. Когато пусна опцията за търсене на ТВ-то и нищо. Мисли мисли и нищо не открива.