2 Прикачен файл(ове)
Проблем със Sony KD-43XD8099
Здравейте , отскоро се сдобих с горепосоченият телевизор(3 седмици някъде) , но днес забелязвам проблем в картината ( вертикални по тъмни линии) . Забалежим е на по бледи еднотипни цветове .
Според вас , какъв ще е този проблем и дали ще го покрива гаранцията ? Ще прикача 2 снимки.
Благодаря за отговора предварително !
Отговор: Проблем със Sony KD-43XD8099
Изглежда като проблем със светодиодната подсветка. Обезателно трябва да се поправи/замени гаранционно.
Здравейте,закарах го на гаранция,но от отдел рекламация Технополис ме върнаха с твърдението,че на телевизора нищо му няма. Този ефект се забелязва рядко на по бледа еднотипна движеща се картина.
Аз им обяснявам,а насреща даже ми се смеят и казват,че нищо не виждали...
Ако някой може да ми даде съвет как да процедирам,ще му бъда благодарен,все пак дадох 1600лв за нещо което не както трябва ...
Освен да се пробваш направо в някой оторизиран за марката сервиз . Все пак продавачите няма да ти ремонтират телевизора .
На снимките се вижда Dirty Screen Effect (DSE) - ефект на мръсният екран. Поне 30% от телевизорите го имат, но повечето потребители не го забелязват или не му обръщат внимание. Това е производствен дефект на матрицата, но за съжаление не се признава от производителите.
За да им го демонстрираш, трябва да затъмните помещението и да му пуснеш сиви заливки на цял екран, с различен процент сиво.
Ако въпреки демонстрацията не го приемат, пиши на Сони България и Сони Европа. Ако и там няма ефект - продай го и си вземи друг.
Може ли да ми препоръчате , от къде да дръпна такива заливки.
Благодаря за помощта предварително.