Sony KDL-32WD600 + Subwoofer
Здравейте, в ръководството на KDL-32WD600 пише, че изходът за слушалки е комбиниран и за subwoofer, съответно и в системното меню присъства настройка за режима на изхода. Въпросът ми е мога ли да свържа пасивен subwoofer 6 оhm (изостанал от домашно кино) към този изход с 3.5мм жак?
Отговор: Sony KDL-32WD600 + Subwoofer
За можене - можеш , но какво ще се получи като звук и дали си заслужава сам трябва да прецениш .
За звука трябва да се пробва доколко ще е добре, но въпросът ми е да не би този изход да е само за активен suboofer и да се получи претоварване с този.
Какво разбираш под пасивен subwoofer? Ако е без вграден усилвател,а само говорител, то няма да изкараш нищо, тъй като на изхода за слушалки излиза няколко миливата мощност, с която не можеш да захраниш тонколона.
Можеш да изкараш звук към субуфър,но трябва да го прекараш през усилвател.Тогава обаче,звук от телевизора няма да имаш понеже ще си мисли че са вързани слушалки.Какъв звук ще ти извади суб-а(предвид ниските за които е предвиден),лесно може да се отгатне-никакъв.Разбирам ти идеята да излъжеш тв-то да го подкараш все едно е в комбинация със SWF-BR100,но няма да стане...
Цитат:
Първоначално публикувано от
Чопаков
Тогава обаче,звук от телевизора няма да имаш понеже ще си мисли че са вързани слушалки.
По принцип си прав, но тв-тата вече имат възможност и настройка да вадят звука едновременно на слушалки и на техните си говорители, така че, това трябва да се пробва на конкретния телевизор за да е сигурно че ства или не става. Пробата е лесна, просто се включват едни слушалки и се пробва на различните възможности за настройка на говорител.
Но телевизора превключва сам, въпроса е , че има и настройки за тая работа...
Да.В менюто за звука на телевизора си имам табове за суб-а,от където имам пълен контрол над него