SONY KD-65XG8596 / KD-65XF9005 мнение
Здравейте,
Насочил съм се към 65" телевизор. Просветлиха ме, че за този размер трябва да е с добри характеристики.
Бихте ли дали мнение за този телевизор - https://www.technopolis.bg/bg/Televi...HD-LED/p/13718
Някой запознат ли е как се справя при спортни предавания с доста движение например - футбол, формула, т.н.
Добър избор ли е?
https://www.technopolis.bg/bg/Televi...HD-LED/p/16126
Този по-добър ли ще е ?
Като цяло най-важно за мен е да не размазва/насича при бързи кадри
Благодаря!
Отговор: SONY KD-65XG8596 / KD-65XF9005 мнение
Цитат:
Първоначално публикувано от
gradinarq
Аз също се оглеждам и се чудя и ще ти кажа някои факти :
- И двата моделя са с със 100 херцови матрици, пише си го на сайта на прозиводителя, и двата няма да размазват
- XF9005 е по-висок клас, модел от миналата година, картината по спецификация е по-хубава от тази на 65XG8596 . Този модел много го хвалят, но всички модели от миналата година са със по-слаби процесори и андроида им лагва, освен това тозо модел е с матрица подходяща за по-тъмни помещения и да се гледа по-централно към нея. Картината по-бързо деградира като я гледаш под ъгъл.
- 65XG8596 е модел от тази година 2019, с IPS матрица, по-подходящ за по-светли помещения и ако ще се гледа под-ъгъл, картината по трудно си губи качествата. С по-нов процесор, от сайта на Сони UK го хвалят.
Днес нещата стоят така:
OLED технологията е малко по-достъпна, макар че новите модели ги пускат на високи цени. Този, който не иска да дундурка телевизора и да внимава да не му прогори екрана и държи да има прилична картина в тъмна стая, може да избере FALD LCD на Sony или Samsung, но трябва да има презвид, че картината при по-ниските модели е очевиддно по-лоша. Та сумата, която се дава за скъп LCD екран може да се окаже, че не е оправдана.