Въпрос за SONY Android OS
Здравейте,
Предстои ми покупка на телевизор и имам въпрос относно операционната система Андроид. В началото на тази година взех Samsung за спалнята и бях неприятно изненадан - очевидно Samsung локализират SmartHub и апликации налични в САЩ не са достъпни в Европа. Другият месец ще си идвам и ще опитам да сменя локализацията. Ако стане...
Та, въпросът ми е за SONY (Samsung повече да не чуя :mad:). Ако разбитам правилно, Sony ползва Android OS което означава че аппликациите се взимат от Google Play - така ли е? От опит зная че App Store (iOS) e локализиран също и изборът на апликации е ограничен според региона на регистрация.
До тези с опит: това важи ли и за Sony със Android OS? Ако ДА, може ли да се "излъже" по някакъв начин? Интернет в апартамента минава през САЩ (много причини, дълга история).
Предварително благодаря!
Драго
Отговор: Въпрос за SONY Android OS
Доколкото знам, при всички телевизори има локализация на приложенията в Google Play в зависимост от страната и езика, които си избрал в началните настройки.
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristoslav2
Доколкото знам, при всички телевизори има локализация на приложенията в Google Play в зависимост от страната и езика, които си избрал в началните настройки.
Страната и езика при създаването на Google account, или страната и езика при първоначална настройка на телевизора. За iPhone например имам два акаунта - един "регион САЩ" и един "Регион БГ". За да изтегля OLX app, трябваше да се логна със БГ акаунта, после да сменя пак на другия. Идиотска работа...
А, и на Samsung TV е ограничен до източно европейски страни, та затова питах за "hack" в другият форум.
Иначе, могат ли да се инсталират ".apk" от външно USB?
Драго
Цитат:
dnt62
Страната и езика при създаването на Google account, или страната и езика при първоначална настройка на телевизора. За iPhone например имам два акаунта - един "регион САЩ" и един "Регион БГ". За да изтегля OLX app, трябваше да се логна със БГ акаунта, после да сменя пак на другия. Идиотска работа...
А, и на Samsung TV е ограничен до източно европейски страни, та затова питах за "hack" в другият форум.
Иначе, могат ли да се инсталират ".apk" от външно USB?
Драго
Здравей , току що говорих с приятел . Не можел да ползва google drive и не е виждал флашка . Сложил е файлов мениджър и тогава е инсталирал от флаш памет .
Здравейте на всички.Купих телевизор Sony KD-49XG8396 и има проблем с връзката със саундбар Sony MT500.Чета в сайта на Sony, че има софтуерен проблем и той ще се оправи с нов ъпдейт. Този модел с кой точно Android e?Има налична следната актуализация, която е :
Firmware update to v6.6520
Тази актуализация за кой Android ли? Мисля, че телевизора е Андроид 7.0 или греша? Ако е с 7.0 тази актуализация подходяща ли е или е за 8.0?
Благодаря Ви за информацията!
PKG 6.6520 е последният ъпдейт (Android 8.0 Oreo). Или поне за моя тв е.
Сам ли дойде и кога?Оправи ли се проблема с саунд системите?
Сваляш си го на флашка 6520 и си го инсталираш ръчно като четеш упътването.
https://www.sony.co.uk/electronics/s...d-/kd-49xg8396
Цитат:
konstantinopol
Твоят модел е със Андроид 8.0 Орео.
Цитат:
konstantinopol
konstantinopol, имам един въпрос. На Home Screen, има ли апликация за Amazon Alexa? TV Control Setup with Amazon Alexa