Проблем с дистанционното Sony 55XG8505
Здравейте, въпросния модел ТВ Sony 55XG8505 е закупен от Е**г разопакован.
Проблема е че дистанционното от време на време блокира и спира да работи. Пробвах с нови батерии, не решава проблема. Някой срещал ли е подобен проблем.
Доколкото разбирам дистанцинното работи посредством блутот връзка.
Отговор: Проблем с дистанционното Sony 55XG8505
Цитат:
Първоначално публикувано от
1886Fan
Здравейте, въпросния модел ТВ Sony 55XG8505 е закупен от Е**г разопакован.
Проблема е че дистанционното от време на време блокира и спира да работи. Пробвах с нови батерии, не решава проблема. Някой срещал ли е подобен проблем.
Доколкото разбирам дистанцинното работи посредством блутот връзка.
Не би трябвало да е блутут. Ако е пластмасово си е обикновено. Кога блокира ?
Цитат:
javorenator
Не би трябвало да е блутут. Ако е пластмасово си е обикновено. Кога блокира ?
Блокира когато му скимне, и не отчита нищо при натискане, след 20 мин примерно си работи нормално. Дистанционното е такъв модел
Може да пробваш с хард ресет на телевизора. Преди това извади всичко от телевизора кабели, приемници и т.н.
Ако няма резултат самото д/у явно има проблем и няма да е лошо да го дадеш на сервиз.
Виж си тоците, микровълнова, хладилник, аспиратор. Нещо там дали работи докато ти блокира? Също така при загасена лампа прави ли го?Странни работи съм виждал, не със сонита, ама никога не е късно...
Телевизора работи ли докато е забило? От неговите бутони можеш ли да сменяш канали. Да не би да забива телевизора, а не дистанционното ?
Цитат:
TUISTERa
Виж си тоците, микровълнова, хладилник, аспиратор. Нещо там дали работи докато ти блокира? Също така при загасена лампа прави ли го?Странни работи съм виждал, не със сонита, ама никога не е късно...
Телевизора работи ли докато е забило? От неговите бутони можеш ли да сменяш канали. Да не би да забива телевизора, а не дистанционното ?
Докато дистанционното е блокирало, телевизора си работи нормално и да от бутоните на тв-то може да се избира докато дистанциионото е блокирало.
Между другото откакто съм създал темата, уж не е забивало (понеже телевизора не се ползва от мен)... странна работа.
Вземи едно друго дистанционно за Сони назаем за проба или купи / 14 лв струва / едно . Даже от двд Сони да имаш , ако е комбинираво трябва да работят основни функции.