Помагайте, спецове, проблем със Sony bravia kd 43xf8577
Имам проблем с 43-инчовия ми телевизор Сони, който е андроид. Два пъти ми направи следното нещо. Първо преди месец. Сутринта пускам телевизора, не тръгва. Помислих, че проблемът е в дистанционното. В кухнята обаче имам малък Сони. Пробвах с неговото дистанционно на големия, не тръгва. Изключих телевизора от захранването, след това го пуснах от едно от трите копчета, които са отзад на корпуса на телевизора. Тръгна и всичко беше наред. Днес обаче същата работа. Една седмица не бяхме в нас и не го бях пускал. Първият път обаче вечерта си работеше. Пак не тръгна от дистанционното и трябваше по същия начин като преди - изключвам от контакта, после пускам копчетата зад телевизора. Дали е голям проблем това и на какво се дължи. Пълен лаик съм, нищо не разбирам и затова се обръщам към вас. При първия проблем се обадих на сервиз на Сони. Казаха ми, че не е много притеснително, случвало се понякога така да забива. Но ми прави проблем втори път в рамките на малко повече от месец.
Отговор: Помагайте, спецове, проблем със Sony bravia kd 43xf8577
Не се шашкай , всички са така , от време на време си забива андроида.
Същото нещо става и при мен на XE8505, след рестарт от контакта се оправя.
Аз имах подобен проблем и открих, че при смяна на батериите на дистанционното проблема се оправя. Явно блутута ги хаби много бързо и на 1-2 месеца трябва да се сменят...
Имам две Сонита и никога не са имали такива проблеми. Направи ли му хард ресет ?
1 Прикачен файл(ове)
Имам питане. два модела на сони имам единия е 50W808C a другия е 65W855C.
Големия има повредена главна платка. Стартира и стигаше само долгото на сони и до там замръзваше.
Другия си работеше перфектно, докато не реших да им завъртя платките. Да уточня- mainboard-овете са абсолютно идентични, като номера и като компоненти.
След поставянето на работешата на големия телевизор и последвал хард ресет той тръгна,зареди подсветката светна, мелодията на менюто се чува мога да го управлявам с дистанционното, но няма картина. След няколко опита и ресета, реших да върна платка на мястото ѝ в малкия. Не щеш ли сега имам същия проблем с малкия телевизор. Случи се и преди, след хард ресет, но след като го изключих от контакта и го включих пак се оправи, сега обаче проблема си седи също като при големия телевизор. Какво да направя за да го подкарам?
Освен това другият ми въпрос е: ако реша да купувам платка за големия има ли някакво значение.
Да уточня и двата са андроид смарт телевизори.
Благодаря предварително момчета.
- - - - - - - - - -
Така изглежда сега телевизора.
- - - - - - - - - -
Оправих си проблема, благодаря все пак.
Оказа се кофти връзка на лентови кабел от mainboard към T-con платката.