Проблем с цветовете на телевизора с интерактивната телевизия на А1
Здравейте. Имам SONY KD43XF8577. Ползвам услугите на А1. Доскоро бях с СА модул. Невероятна картина, невероятни цветове. Типично за Сони. Просто ти спира дъха, наистина. Но… Реших да мина към интерактивната им телевизия, в която има и 4К канали. Инсталираха я, сложиха едно малко устройство. Пускаме – цветовете съвсем други! Бледнеят. Червеното, любимият ми цвят, го няма никакво. На моменти оранжево става. Гледам мач на Джокович. Той играе с една от любимите си червени фланелки, а при мен – оранжева. И се започна едно разследване откъде идва проблемът. Не е от HDMI-входовете, защото като си пусна Блу-рея там, картината пак е приказна. Моля, спецове, помагайте и давайте съвет – дали е от устройството на А1? А, смених HDMI-кабела с този, който имам от Блу-рея. Същата работа. Наистина съм в патова ситуация и търся разрешение на въпроса от вас.
Отговор: Проблем с цветовете на телевизора с интерактивната телевизия на А1
Ами сигурно е от устройството.
Виж в менютата му дали има настройки за цветовете, ако няма, значи толкова си може.
Да, гледах - няма настройка на цветовете...
Не може да има настройки на цветове в такъв приемник!
Но...не си писал дали си минал на Explore tv(мисля че е това)или iptv.Ако си на Exploretv можеш да гледаш предаванията и без интернет,а през кабела.Само тези на запис са през hdmi.
Но трябва да са ти сложили от тези приемници.Защото има и втори вид,които са само като iptv.
Също виж на този вход на тв-ра дали са ти същите настройките на цветовете,каквито си ползвал за кабелната.Предполагам,че са такива щом от други у-ва е добре.
Да, Explore tv е. Настройките на вход HDMI 2, където е включен приемникът, ги направих абсолютно същите като на цифровата. Но направо онемях от цветовете. Все едно това не е любимото ми Сони... Червеното е отвратително - понякога направо си става оранжево. А приемникът наистина няма настройки на цветовете.
Няма и как да има.Не знам в какво е проблема,но ти казах,че приемниците са 2 вида.На единия преките предавания минават директно.Той може да работи и без и-нет,освен предаванията на запис.Затова виж от кои приемници е и поиксай този.
Добре, благодаря ти за съвета. Утре ще идват техниците от А1. Още сега ще им се звънна, за да им кажа за въпросния приемник
Върни се към карта с модул...:)
Може да смениш доставчика, ако искаш интерактивна, но никое от тези устройства не може фа осигури същата картина като телевизора.
Аз съм с иптв на тиви бг и съм доста доволен от картината, там използват основно mag устройства.
Аз последно време осъзнах, че ако не е интерактивна телевизията не мога да гледам почти нищо. Това е изключително полезна екстра.
Ето няколко кадъра с червено от Нова, която е доста мизерна като качество.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...9191b1cc89.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c520712b58.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...94a058c68d.jpg
Дали на телевизора нямаш различни настройки на картината за HDMI и антенният вход ?
Цитат:
Първоначално публикувано от
stenly
Дали на телевизора нямаш различни настройки на картината за HDMI и антенният вход ?
Със сигурност настройките са различни, но човека казва, че ги е направил 1:1.
Не е изключено през приемника да се пипа сигнала.
По принцип настройки се правят за всеки източник и вход поотделно.