Отговор: Избор на SONY KD-55XH9505 или нещо подобно
Здравейте, каква е разликата между трите телевизора SONY KD-55XG9505, SONY KD-55XH9505, SONY KD-55XH9096. Всъщност по коректно ще е да попитам: Ще види ли моето непрофесионално око разликата и толкова ли е видима за парите си (парите не са проблем в случая).
Благодаря Ви предварително.
https://www.lcd-compare.com/index.ph...5XG9505BAEP=on
има вероятност, да видиш разлика в размера на светлинните ореоли на малки светли обекти - при гледане в тъмно помещение (blooming) при 9096 ще са по-големи като площ, заради по-малкият брой клъстери в подсветката
Тоест за гледане най вече на телевизия, малко музика и тук там някой филм, не си заслужава по високата цена, или грешно съм разбрал.
При телевизията основния проблем е качеството на сигнала, музика от който и да е тв също е без значение. За мен разликата в качеството си заслужава заради филмите и единствения компромис, който има смисъл е размера. Ако си се спрял на 55 взимай най-качествения, който ти е в бюджета.
Цитат:
Първоначално публикувано от
=martin
ЗЩе види ли моето непрофесионално око разликата и толкова ли е видима за парите си (парите не са проблем в случая).
Благодаря Ви предварително.
зависи от окото колко е претенциозно :BigGrin
Цитат:
по предположение, че телевизора ще го ползваш минимум 5 години като ги разхвърлиш тези 500лв, излиза че за 27 стотинки на ден ще гледаш по-качествено изображение най-малко 1825 дена :D
И за още някакви 15ст. на ден си вземаш OLED и още по-хубаво качество...:)
Един тъп въпрос - гаранцията на 9505 е само 2 години и никъде онлайн, вкл. от големите вериги, не виждам опция да си купя удължена гаранция, да кажем още +3 години. Имам няколко познати, които изгоряха точно между втората и третата година с други марки и ремонтите бяха повече от половината цена на телевизора, та ми се иска да си гарантирам покупката за по-дълъг период. Какви са опциите?
Сега питах техмарт, казаха ми, че не мога да платя за допълнителна гаранция...
Sent from my Note10+ using Tapatalk
Техмарт не предлагат допълнителна застраховка, каквато има в поне в другите 3 големи вериги.
Политика на фирмата.
Дам. Дано няма ядове. [emoji846]
Странно, аз моя го взех от там и няколко месеца по-късно си направих удължената гаранция пак там.
Какви пари беше телевизора и колко доплати?
Цитат:
Първоначално публикувано от
evdiko
Сега питах техмарт, казаха ми, че не мога да платя за допълнителна гаранция...
https://techmart.bg/%D0%A3%D0%B4%D1%...86%D0%B8%D1%8F
ако ли не позвъни на Сони България и купи такава от тях
Сега помолих да питат човек по нагоре в техмарт...
Ще мина и през Сони на Солунска като имам време тея дни, ако техмарт удари на камък. При възможност предполагам, че ще е няколко стотин лева?