1 Прикачен файл(ове)
Sony KDL-43W805C - повреда
Телевизор Sony KDL-43W805c на 4.5г. започна да прави проблеми, след като поработи известно време. Появяват се смущения - най-често хоризонтални или вертикални линии, които треперят и се увеличават с времето с невъзможност за гледане. Прилагам снимка. Ако телевизорът се изключи, работи известно време без проблем, след което проблемът се появява отново. Ако не е работил няколко часа, издържа повече, преди проблемът да се появи. Проблемът се появява независимо от сигнала - антена, смарт приложения и т.н., дори и в менютата. Възстанових заводските настройки, както и преинсталирах последния софтуер от USB устройство - няма промяна. Какъв може да е проблемът?
Отговор: Sony KDL-43W805C - повреда
Явно хардуерен и ще трябва сервиз. Жалко. Приятел ми споделя преди седмица, че неговото Сони като изтекла гаранцията се повредило... Нищо качествено вече. Надявам се моят да не кара до гаранцията само. Старият Самсунг бачка 10 години без никакви проблеми.
spidera
Според мен е платката управляваща матрицата T-con board, T550HVN08.2 (55T23-C03) струва около 70-80 лева.
Занеси го в сервиза за диагностика.
а с температурата как е?
да не би като позагрее тогава да го прави?
Търси друг сервиз, даже и трети.... Първо защото ще трябва да дадеш една торба пари за нов тв, второ защото оторизирания сервиз нерядко не им се занимава с такива ремонти, те са свикнали директно да подменят гаранционно.
http://www.galacticaservice.com/reviews/view/?id=187
На тва трабва да наблегне ЕС - да има резервни части поне за 10 години! Не да ми опяват кви пари ще плащам за ток с някви малоумни банери в менюто!