1 Прикачен файл(ове)
Sony Bravia KD-55XE8596 - Проблем с екрана
Здравейте, колеги.
Пиша ви с надежда някой да ме насочи за проблема ако е по запознат, преди да го закарам на сервиз. До сега не съм имал никакви проблеми но от снощи имам следния проблем. Дясната част на екрана е с нормални цветове, в лявата цветовете бледнеят. Прилагам снимки. Вижда се как сградите в едната част са безцветни. Благодаря предварително !
Отговор: Sony Bravia KD-55XE8596 - Проблем с екрана
не вярвам да си пуснал някакъв демо режим :undecided: ама направи ресет на телевизора
Ще пробвам довечера и ще пиша... иначе не, не съм пускал демо режим.
Най- вероятно ресета няма да помогне. Сервиз.
Yozer Durmush
Пусни му едноцветни заливки и качи снимка.
Вероятно дефектирала подсветка.
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristoslav2
Yozer Durmush
Пусни му едноцветни заливки и качи снимка.
Вероятно дефектирала подсветка.
Да ресета не помогна, както и предполагахме. Трябва да ги кача от интернет или мога от ТВ да ги пусна едноцветните заливки ? Мисля, че имаше някакъв тест, но не се сещам как се пускаше. Благодаря за отговора !
Цитат:
Yozer Durmush
Да ресета не помогна, както и предполагахме. Трябва да ги кача от интернет или мога от ТВ да ги пусна едноцветните заливки ? Мисля, че имаше някакъв тест, но не се сещам как се пускаше. Благодаря за отговора !
виж в Ютуб, има доста клипове... пиши примерно-panel test, screen test... и излизат. Като разгледах снимката ти, повреда в подсветката изглежда, промяна на цвета на led светодиодите...
Изпратено от моят COR-L29 с помощта на Tapatalk
най-вероятно-смяна на подсветката, диодите вместо в бяла, светят синьо-лилава светлина(разрушава се фосфорът в тях) . Смяна на подсветката е около и над 200 лв. Не знам откъде си, в София има повече сервизи, търси такъв оторизиран от Sony...
От Бургас съм, ще потърся сервиза, който е даден на книжката, лошото е че е само един не като в София. Да видим какво ще кажат и колко ще ми струва.
Цитат:
Yozer Durmush
От Бургас съм, ще потърся сервиза, който е даден на книжката, лошото е че е само един не като в София. Да видим какво ще кажат и колко ще ми струва.
От снимките си правя извода за промяна на светлинният спектър на подсветката. LCD матрицата и T-con борда са наред. Нова подсветка - 100-ина лева + 50 лева за смяната.
други тестове в този пост
https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...tml#post715648
за сервизи тук
https://locator.sony/bg_BG/servicece...B3%D0%B0%D1%81
Здравейте отново. Днес бях в сервиз на Сони в Бургас. След като ме увериха, че даже да донеса ТВ няма как скоро да го погледнат, понеже са затрупани с работа, реших да покажа снимките, които споделих тук с вас. Отговора беше цитирам: "Много лошо... Проблем с дисплейа ще трябва нов, лошото е, че тук в България нямаме и няма как да го сменим". После минахме през това дали не е софтуерен проблем, ъпдейти, фабрични настройки и т.н. След което аз попитах, а не е ли възможно да е проблем с подсветката и евентуално да се смени ? Отговор: Аа не, няма как то е част от дисплейа и няма как.. то има как ама начина е много смотан и не става. И така шах и мат. Какво бихте ме посъветвали в този случай вие ?
всичко може да се разглоби и замени (ако има желаещи), на телевизор от друга марка, изглеждащ доста по-зле от твоя, му смениха само подсветката... И сега е като пушка... Вчера бех на гости и го гледах поне час... Явно в Бургас нямате късмет със сервиза....
Гаранционен ли е ТВ?
Ако не е, зарежи ги АШ ("Здравец")! Те постоянно търсят сервизни специалисти.
Някога бяха с топ техници и инженери, но това беше преди над 20 години.
Питай в Роял Сервиз Янев - бул."Ст.Стамболов" 72. Това е срещу магазин "Панда".
Роял Електроникс ООД Сервизи за черна техника - Контакти (royal.bg)
Не е гаранционен, от локатора само те ми излязоха, като обслужващи марката. Благодаря за мненията, а за магазина още утре ще отида да покажа снимките и да ги попитам какво мислят, склонен съм и в друг град да го закарам вече, стига да попадна на точните хора...че тези направо ме хвърлиха в тъча...